BSF bliver en del af OMBOLD

Skrevet af: BSF og OMBOLD
27. januar 2023

Det er med stolthed vi kan meddele at BSF har indgået et samarbejde med Ballerup Kommune, Brydehuset, DBU, DBU Sjælland og OMBOLD om at opbygge et positivt og forandringsskabende fodboldfællesskab for sårbare borgere.

Mere konkret er der tale om, at samarbejdspartnerne er gået sammen om at skabe en ugentlig fodboldtræning for mennesker i udsatte positioner, hvor fællesskabet er i fokus, og hvor der tages højde for alles fysiske-, mentale-, sociale og fodboldmæssige niveau.

I BSF er der ingen tvivl om, at det giver mening, at mennesker i udsatte positioner bliver en del af fællesskabet i klubben.

– BSF er en klub, hvor der er plads til alle, der gerne vil være en del af et stærkt og positivt fodboldfællesskab. Og vi vil meget gerne støtte op om dem, der har det svært. Derfor er vi også utrolig stolte over, at vi nu kan tilbyde udsatte borgere i Ballerup at blive en del af det sammenhold og fællesskab vi har i BSF, fortæller Mette Brøkner Hansen, Bestyrelsesmedlem i BSF.

Ulf Friis Gormsen bliver træner for OMBOLD i BSF med Mette Brøkner Hansen som holdleder og Simon Knudstrup og Mette Brøkner Hansen som tovholdere på projektet. 
Har I spørgsmål eller er interesserede, så kontakt Mette på mbh@bsfodbold.dk. 

OMBOLD-holdet træner hver onsdag i Topdanmark Hallen, Ballerup Idrætsby 36, 2750 Ballerup, fra 11.00 til 12.30 – første træning den 1. februar 2023.

En imødeset aktivitet med stort potentiale

Theis Kyvsgård, der er Socialpædagogisk Vejleder hos Brydehuset, er ikke i tvivl om, at fodboldtræningen vil skabe stor værdi for den i forvejen fodboldinteresserede gruppe.

Fodbold kan skabe fællesskab og give indhold i hverdagen. Brydehuset har en gruppe brugere, som tidligere har spillet fodbold, og OMBOLD giver dem nu mulighed for at være en del af et fællesskab, hvor der er fokus på motion og leg med bolden, siger Theis Kyvsgård Jensen fra Brydehuset

Også borgmesteren i Ballerup ser stort potentiale i den nye fodboldaktivitet.

– Tætte relationer og fællesskaber er afgørende for, at vi kan have det godt. I Ballerup Kommune gør vi meget for at skabe rammer, så fællesskaber kan gro og rodfæste sig. At vi kan være med til at understøtte et positivt fodboldfællesskab, som giver mulighed for social, mental og fysisk udvikling, er meget positivt, siger borgmester i Ballerup, Jesper Würtzen.

Et godt samarbejde er vejen til succes

Træningen i BSF er er del af projekt ’Inklusion i fodbold Danmark’, hvor målet er at få flere mennesker i udsatte positioner til at spille fodbold i lokale klubber. Og samarbejdet er helt centralt for, at det kan blive en succes.

 Hvis man skal skabe indhold og glæde for udsatte mennesker gennem inklusion i den lokale fodboldklub, er det essentielt, at man har et tæt samarbejde med kommune, sociale aktører og fodboldklub. Det er lige præcis det, vi har i Ballerup, og derfor har vi virkelig gode forudsætninger for at skabe et rummeligt og succesfuldt fodboldfællesskab for nogle af Ballerups udsatte borgere, udtaler projektchef i OMBOLD, Camilla Aavang Poulsen.

Det er OMBOLD, DBU og DBU Bredde der, med støtte fra Nordea-fonden, står bag projektet. Ambitionen er, at mindst 360 personer, der fx kæmper med hjemløshed, stofmisbrug eller psykisk sårbarhed, bliver en del af fodboldklubberne i 12 kommuner inden udgangen af 2024. Det langsigtede mål, er at konceptet skal udbredes til kommuner i hele landet, så mennesker i udsatte positioner får bedre muligheder for at blive en del af foreningsidrætten i Danmark.