”Jeg havde håbet, vi var længere fremme”
Foto: Nanna Wincentz Ludvig

”Jeg havde håbet, vi var længere fremme”

Skrevet af: Nanna Wincentz Ludvig
21. maj 2022

Forårssæsonen er lidt over halvvejs, og det er blevet tid til en midtvejsstatus. Den står træner Mikkel Bjerregaard Årosin for.

To sejre, to uafgjorte og to nederlag. Det er hvad det er blevet til i sæsonens første seks kampe. Resultaterne har ikke levet op til forventningerne, men de skyldes blandt andet, at holdet har været udfordret på flere parametre, siger Mikkel Bjerregaard Årosin.

”Vi har specielt været udfordret på at være kyniske nok på den sidste tredjedel. Vi spiller en rigtig dårlig kamp i Damsø, og ellers har præstationerne været svingende i løbet af kampene, og jeg har nemt kunne se, at vi har mistet flere profiler, som vi skal bruge flere timer på træningsbanen på at erstatte.”

En af årsagerne til, at resultaterne ikke har været der, er, at relationerne på banen ikke er på plads endnu, fordi truppen har været udfordret af skader og sygdom.

”Jeg havde håbet, vi var længere fremme, men vi har været presset af forskellige sygdomsforløb i truppen, som har gjort, at vores relationer hænger efter. Men vi er ved godt mod. Man skal huske, at udvikling ikke altid er en lige kurve, men den kan komme mere eksplosivt i perioder. Jeg har kunnet mærke til træning over de sidste par uger, at vi forstår vores plan bedre og bedre, men ændringer på grund af småskader og sygdom giver dårligere forudsætninger for at lykkes, når relationerne hele tiden bliver brudt.”

Når først der kan komme kontinuitet i startopstillingen, forventer Mikkel derfor også, at eksempelvis spillestilen, som de arbejder meget tydeligt med til træning, i højere grad kan blive forløst i kampene. Det er han rolig omkring.

Flere U18-spillere på vej til truppen

Et af målene for sæsonen var at have et hold, der kunne vinde rækken, men at ende øverst i tabellen, når sidste kamp er spillet, ligger lidt for langt væk, erkender Mikkel. For med resultaterne er førstepladsen fra sæsonstarten nu skiftet ud med en tredjeplads, og selv med en sejr over topholdet Solrød søndag, vil BSF være fire point efter med tre kampe igen. Derfor er fokusset også i højere grad på den kommende sæson og ikke kun til træningen.

”Vi skal bruge al den forberedelsestid, vi har til at gøre os bedst muligt klar til næste halvsæson. Vi skal få bedre relationer, og forhåbentlig kan vi gennem tydelighed skabe bedre forudsætninger for den kvalitet, vi føler vi har manglet.”

Det nye fokus vil også være mulig at se for tilskuere til de kommende kampe, og også allerede i søndagens kamp.

”I de næste kampe bliver det største fokus at bygge nogle relationer i forhold til det kommende hold efter sommerferien. Så der kommer en del ændringer i startopstilling, fordi vi har flere spillere som skal ud at have en oplevelse på College i USA næste år, som derfor ikke er til rådighed efter ferien. Samtidig holder U18 rækken kamppause, som gør at vi kan rykke nogle af de spillere op, som jeg forventer skal spille en rolle for os næste år. Vi kan selvfølgelig ikke rykke alle, men nogle af dem er med fra start mod Solrød. Det bliver meget spændende at se, hvor vi så står mod rækkens bedste hold på nuværende tidspunkt,” siger Mikkel.

Sidst holdet spillede mod Solrød, var truppen heller ikke den optimale, men alligevel formåede holdet at hive en uafgjort hjem, og det har været et af sæsonens højdepunkter.

”3-3 kampen mod Solrød, hvor vi var så udfordrede på truppen grundet en del spillere var med vores ungdomsafdeling i USA, er et af to højdepunkter, der står klar for mig. Det andet er vores comeback i anden halvleg mod Fredensborg i sæsonåbningen,” slutter han.

Kampen mod Solrød spilles søndag 22. maj, kl. 11 i Solrød Idrætspark. De sidste tre kampe spilles de efterfølgende lørdage.