Taber til det nye førerhold

21. oktober 2019

Det blev heller ikke til sejr i denne runde af Gjensidige Kvindeliga, da Ballerup-Skovlunde var på besøg hos Fortuna Hjørring. Et nederlag på 0-4 fastholder BSF i bunden.

Fortuna Hjørring pressede på fra start, men spillerne i BSF lod sig ikke blive løbet om hjørne med.

Efter små ti minutter tilspillede BSF sig sin første chance, da Kristrun Antonsdottir headede et indlæg fra Cecilie Larsen forbi mål.

I den anden ende havde Fortuna Hjørrings Caroline Møller mere held med sin afslutning, som sneg sig forbi Naja Bahrensceer til stillingen 1-0 til hjemmeholdet.

BSF lod sig ikke slå ud af at komme bagud fortsatte med at forsøge at få deres spil over på vendelboernes banehalvdel og tilspille sig enkelte chancer.

35 minutter inde i kampen begik Isabell Nederby straffespark på Fortunas Caroline Møller i feltet. Caroline tog selv straffesparket og gjorde sig til dobbelt målscorer, selv om Naja Bahrenscheer hopper til den rigtige side.

Stillingen 0-2 holdt frem til pausen uden nogen større chancer til holdene.

Jagt på reducering

Selv om BSF var nede med to mål, viste de fortsat lysten til at tage chancer og få reduceret. Samtidig viste Fortuna i kampen, hvorfor de til trods for to nederlag i den forgangne uge tilhører toppen af dansk fodbold. De tilspillede sig flere chancer, som enten gik forbi mål eller blev reddet.

Da kampen rundede en time var der mere skarphed i et af Fortunas angreb, og værternes Agnete Nielsen forøgede til 3-0, da hun modtog en aflevering tæt inde foran mål.

BSF fortsatte med at forsøge at spille sig til afslutninger. Fem minutter efter målet forsøgte Lærke Tingleff sig med et langskud mod mål, og kort tid efter havde Sarah Jankovska en mulighed i feltet. Begge gange afviste Fortunas målmand.

Det var også Sarah Jankovska, der stod for BSFs sidste større chance i opgøret med få minutter igen, som Fortunas Freja Thisgaard sprang op og fik fingerspidserne på.

I stedet for en reducering blev det til 4-0 i overtiden, da Signe Carstens fik bolden i mål på et langskud efter et hjørnespark.

Hård kamp mentalt

Nederlaget var desværre det sjette i træk i Gjensidige Kvindeliga.

”Kampen er desværre symptomatisk for os og afspejler rigtig meget vores sæson frem til nu. Det ændrer ikke på, at vi er skuffede over at tabe. Det var ikke nødvendigvis givet på forhånd, for jeg synes ikke, at man har kunnet forvente noget i rækken i år. Fortuna har netop mistet point til hold, man ikke havde set på forhånd,” siger Laura Guldbjerg Pedersen efter kampen.

Nederlagene har sat sig i spillerne, der dog ikke har tanke om at overgive sig.

”Det er en hård kamp for os mentalt, i og med at vi har tabt så meget i denne sæson, hvilket er rigtig hårdt. Men vi må rejse os og se frem mod den næste kamp, hvor vi møder Sundby, som allerede er på onsdag,” siger hun.

Til trods for nederlaget, er der stadig en chance for at komme i ligaens slutspil, hvilket dog vil kræve point i samtlige af de resterende fire kampe.

I første omgang gælder det som nævnt kampen mod Sundby Bk i Sydbank Kvindepokalen. Kampen spilles onsdag, d. 23. oktober 2019, kl. 19.00 på Sundby/Kløvermarken.

Næste kamp i Gjensidige Kvindeliga er hjemme mod Odense Q lørdag, d. 26. oktober 2019, kl. 13.00.