4-0 giver førsteplads og champagnefejring

16. november 2022

For tredje kamp i træk – og femte gang i sæsonen – vandt BSF med fire mål, da de søndag slog Fredensborg med 4-0 og kronede et fantastisk efterår af med champagnesprøjt og konfettirør.

Årets sidste kamp var mod Fredensborg, som BSF over to kampe allerede havde vundet over 7-1 samlet, og der gik heller ikke længe, inden netmaskerne blafrede i søndagens opgør. Efter blot syv minutter skete det første gang, da Catrine Gryholt fik fat i bolden for næsen af keeperen og cut-back-afleveringen røg ind i en Fredensborg-spiller, der sendte den i eget mål.

Allerede minuttet efter tog Caroline Bondo et langt løb fra egen banehalvdel og serverede den for Freja Vestfred, der sikkert scorede til 2-0.

3-0 skulle holdet og tilskuere kun vente ti minutter yderligere på. Igen var Catrine Gryholt i en duel med keeperen, og denne gang fældede keeperen ”Gryde”, og dommeren dømte straffe. Her tog ”Gryde” selv ansvaret og bragte BSF foran med tre efter blot tyve minutter.

Det kunne også have stået 4-0 efter 35 minutter, hvor Catrine Gryholt headede bolden i mål efter hjørnespark, men målet blev underkendt, da hun i samme aktion begik frispark.

Færre chancer, men stadig et mål mere

Anden halvleg bød på lidt flere chancer til Fredensborg, der stort set ikke havde nogen før pausen. Inden for de første fem minutter havde de tre lange afslutninger, der alle endte i favnen på Isabella Hansen.

I den anden ende var Freja Vestfred tættere på at fordoble sin måltotal for sæsonen, men skuddet tog indersiden af stolpen og gik ud.

Der var dog masser af tid tilbage til at skabe målchancer, og med godt et kvarter igen kunne Smila Bornung-Hilker putte bolden i mål til 4-0.

Fredensborg fik bedre fat i kampen, i takt med halvlegen skred frem, men formåede også at misbruge deres to store chancer, der kunne have givet en reducering.

Selv med et par reduceringsmuligheder til gæsterne, var sejren aldrig i fare, og da slutfløjtet lød blev der også plads til champagnesprøjt og konfetti i fejringen af førsteplads og oprykningsspil.

”Vi glæder os til næste sæson”

Og der var da også god grund til at fejre resultatet. Gennem efteråret er det blevet til 11 sejre ud af 12 mulige og 2. divisions bedste defensiv med blot otte indkasserede mål og hele syv cleansheets. Vigtigst af alt blev sæsonens mål opnået, fortalte Caroline Bondo efter kampen.

”Det var vores mål fra start af at slutte øverst. Vi havde sat os for at vinde alle kampe. Det lykkedes ikke lige mod Køge, men vi kom stadig på førstepladsen, som var vores mål i dag. Og vi glæder os bare til næste sæson, når vi skal spille om oprykning til 1. division, og møde nogle sværere hold og se om vi kan udvikle os mere.”

Gennem sæsonen har holdet flere gange demonstreret velspillet fodbold, og søndagens kamp var ingen undtagelse, hvor især første halvleg hang godt sammen.

”Vi snakker rigtig godt sammen i første halvleg og hjælper hinanden. Vi presser sammen, og ingen gør noget halvhjertet. Det var det, der fungerede bedst, og måske også noget af det, der ikke fungerede så godt i anden, men vi spillede den stadig godt rundt. Samtidig misbruger de en chance, der ryger langt over mål, mens Isabella senere har en rigtig god redning,” sagde Caroline Bondo efter kampen.

Sejren sikrede førstepladsen med 33 point og tre point ned til Kolding på andenpladsen. Køge tog tredjepladsen med 18 point efter 1-1 mod Damsø, mens Solrød sluttede med 17 point efter 5-1-sejr over Ølstykke. Damsø, Fredensborg og Ølstykke tog de tre nederste pladser med henholdsvis 12, 9 og 1 point.

Nu venter en lang turneringspause, idet slutspillet i 1. division først er planlagt med start i aprils første weekend. Fire af fem modstandere er allerede kendt. Fra 2. divisions pulje 2 bliver det ASA, Aarhus, og fra 1. division venter Dalum/Næsby, Vildbjerg og Varde IF. Det sidste hold findes i løbet af de to sidste runder i 1. division og bliver enten Østerbro eller Odense Q.