Første sejr i slutspillet

04. april 2021

Kvinderne i Ballerup-Skovlunde er inde i en god stime og er ubesejret i otte kampe i træk i 1. division. I slutspillets anden runde blev Næsby nedlagt med 1-0 med Alberte Angersbach som matchvinder og Lærke Rasmussen som debutant i målet.

De første kampe i foråret har BSF – trods gode resultater – været presset i starten af kampene. Men i lørdagens kamp mod Næsby var spillerne gode til fra start at holde Næsby fra chancer.

I den anden ende blev det dog heller ikke til store chancer mod et lavtstående Næsby-mandskab. Første chance kom efter små ti minutter, da Rebecca Haren var tæt på med at score, men vinklen blev for spids.

I målet var der ikke meget at lave for Lærke Rasmussen, der fik sin debut for BSF’s kvindehold. Næsbys første afslutning kom efter tyve minutter, hvor bolden fløj over banens indhegning.

Selv om BSF stod for det meste af boldbesiddelsen, havde de fortsat udfordringer med at spille sig frem til store chancer. Ti minutter før pause var Alberte Angersbach tæt på med et skud direkte på frispark, og få minutter efter lykkedes det hende også at få kuglen i kassen til 1-0 i en direkte duel mod Næsbys målmand.

Få minutter havde Næsby deres nok eneste chance i første halvleg, hvor Lærke tog den sikkert og førte bolden til en medspiller, som gik i en kontra, der ikke endte ud i noget.

Hårdere kamp om point

Anden halvleg fortsatte det tætte spil fra før pausen. Til start havde ingen af holdene de helt store chancer, men begge målmænd havde alligevel noget at se til.

Der gik ti minutter før BSF’s første chance, hvor Rebecca Haren fik spillet sig tæt på mål, men blev taget, og yderligere ti minutter før spillerne igen var tæt på til at få spillet sig til en god mulighed. Tiden imellem og efter var mere på gæsternes præmisser, der havde lagt et højere pres efter pausen.

Så mens første halvleg havde et klart plus til BSF, kom anden mere til at handle om at forsvare føringen end at øge den. Næsby havde bolden mere og havde meget bedre fat i deres angrebsspil end før pausen, men når muligheden bød sig, forsøgte BSF også at gribe den, men uden fuld udnyttelse.

De bedste muligheder og den største kontrol kom sidst i kampen, da det blev allervigtigst at holde føringen, og til stor forløsning lykkedes det at hive sejren på 1-0 hjem.

”Viser, vi kan være med, hvor det er sjovt”

Der var derfor stor glæde blandt spillerne efter kampen, ikke mindst hos Lærke Rasmussen.

”Vi fik en sejr, så det er fantastisk. Vi får holdt godt på bolden og sidder på spillet i første halvleg, mens de ligger med et lavt pres. Men i anden halvleg lægger de deres pres højere, og vi får det sværere. Heldigvis scorer vi i første halvleg, så anden bliver meget brugt på at køre den hjem, og vi får heldigvis løst de situationer, der opstår i deres pres,” sagde hun efter kampen.

Sejren giver ikke bare vigtige point i tabellen, men også god moral og selvforståelse, når de besejrede er Næsby, der netop har spillet oprykningsgrundspil.

”Sejren viser, vi kan være med, hvor det er sjovt. Vi kan matche os med topholdene i rækken. Og så har den selvfølgelig bragt os tættere på at blive oppe,” sagde Lærke Rasmussen.

Personligt var kampen også vigtig for hende, da hun kunne fejre sin debut i målet. – Endda med et clean sheet.

”Det var fantastisk. Jeg har ventet på debuten længe. Så det var superfedt endelig at få min officielle debut efter at have været i klubben så længe. Det har jo været en drøm, siden jeg gik nede på femmandsbanerne,” sagde en tydelig glad Lærke Rasmussen.

Med sejren overhaler BSF Østerbro og ligger nu på fjerdepladsen og blot tre point op til Solrød, der har overtaget andenpladsen, som giver adgang til den nye landsdækkende 1. division.

Næste kamp for BSF er ude mod FB, som vi slog 8-1 i marts, på Frederiksberg Stadion. Kampen spilles søndag 11. april kl. 12.30 og er endnu en gang uden tilskuere.