Ti dårlige minutter kostede point

22. september 2019

Det var ikke til at se, at det var bund mod top, da Ballerup-Skovlunde gæstede FC Nordsjælland i Gjensidige Kvindeliga. Men tre mål på kort tid i anden halvleg gav FCN en 3-0 sejr.

Der var budt op til en intens affære på en solbeskinnet lørdag eftermiddag i Farum, og BSF viste sig klar fra start og havde hurtigt ligaens førerhold under kontrol.

Mens BSF havde flere afslutninger og godt spil foran mål, var FCN langt fra farlige i de første ti minutter. Værterne spillede sig bedre ind i kampen, men BSF bevarede roen og fortsatte med at erobre bolde og spille sig til chancer.

Som halvlegen skred frem, var der chancer til begge hold, men BSF viste tydeligt, at de ville det mest med både boldbesiddelse og afslutninger.

Chancerne fortsatte med at komme, om end der blev færre i takt med tiden gik. Efter en halv time havde Cecilie Larsen eksempelvis et skud på mål, der desværre ikke havde nok fart på.

I modsatte ende havde FCN kort før pausen to chancer, hvor stolpen forhindrede dem i en føring.

Spillerne havde forudset en tæt kamp, og den forudsigelse holdt stik med pausestillingen 0-0.

Tre hurtige mål

Anden halvleg begyndte med fornyet intensitet, og FCN viste med flere større chancer, hvorfor de fører ligaen. Alle forsøg blev afværget sikkert, og BSF begyndte at spille sig tilbage i kampen efter en lille times spil. Her havde blandt andre Kristrun Antonsdottir og Laura Guldbjerg Pedersen gode skud på mål.

Det lykkedes desværre FCN at score efter 72 minutters spil, da værternes Esther Rønn scorede på direkte hjørnespark. Tre minutter blev føringen fordoblet, da FCNs Camilla Kur scorede til 2-0.

Små ti minutters dårlig periode blev fuldendt med målet til 3-0, der kom efter 79 minutter, da FCNs Amalie Vangsgaard modtog bolden foran stregen og sparkede den det sidste stykke over.

BSF tilspillede sig fortsat til flotte skud på mål, men ingen formåede at komme helt ind i kassen. FCN spillede sig ikke til flere større chancer, og kampen endte derfor med et nederlag til BSF på 0-3.

”Dårlig periode afspejler ikke kampen”

De tre hurtige mål sent i kampen ærgrede spillerne efterfølgende.

”Vi er fuldstændig med i kampen i samtlige minutter. Det er kun i de ti minutter, hvor de scorer, at vi ikke er med, og det er sindssygt ærgerligt, at vi bagefter står med det her resultat,” sagde Pernille Larsen efter kampen.

Gennem ugen havde spillerne trænet på kunstgræs, og de havde fået det bedste ud af forberedelserne.

”Kunstgræs ligger godt til vores spil, og det, synes jeg, var tydeligt gennem kampen. Derfor er det også irriterende at de scorer tre gange i en periode, der ikke afspejler resten af kampen,” sagde Lærke Tingleff.

BSF har fortsat to point efter otte kampe.

Næste kamp for BSF er Sydbank Kvindepokalkampen ude mod Østerbro IF tirsdag 24. september, og næste kamp i Gjensidige Kvindeliga er lørdag 28. september 2019, når de spiller ude mod KoldingQ.