Trænerens status: God stemning og bedre fysik

Trænerens status: God stemning og bedre fysik

Skrevet af: Nanna Wincentz Ludvig
23. februar 2020

Med lidt over en måned til kvalifikationsligaen går i gang d. 28. marts, gør Ballerup-Skovlundes kvindeelitetræner Kasper Klarskov Nielsen status over sin første tid i truppen.

Efterårssæsonen gik som bekendt ikke som nogen i klubben havde håbet. BSF endte desværre sidst i Gjensidige Kvindeliga og spiller derfor kvalifikationskampe i foråret i håbet om at komme tilbage i dansk kvindefoldbolds bedste selskab. Træner Kasper overtog officielt holdet 1. januar, og går nu status på de første måneder efter nytår.

”Jeg synes, at vi er kommet rigtig godt i gang efter julepausen. Vi har måtte forholde os til, at vi har mistet nogle spillere, men os, der stadig er her, har kigget hinanden i øjnene og er blevet enige om at give den en skalle. Træningsmiljøet er godt og den rette mentale indstilling er også til stede, og det er noget af det, jeg har været mest glad for i opstartsfasen,” siger Kasper Klarskov Nielsen.

Truppen består mest af gamle kendinge, men også nye spillere er kommet til, enten nedefra eller udefra. Du kan se den nuværende trup her.

Spillere i bedre form

Derudover er der i februar også dukket et nyt ansigt op i trænerteamet. Emil Bendtsen er ny assistenttræner og bidrager også som fysisk træner foruden Michelle Madsen.

”Jeg synes, det vi er kommet godt i gang i trænerteamet, og det er dejligt at have Emil med på holdet,” siger Kasper Klarskov Nielsen.

Spillernes dårlige fysiske form var et samtaleemne i efterårssæsonen, men med en lang vinterpause har der været tid til at forbedre det. Målsætningen er, at sikre at holdet kan holde alle 90 minutter til kampene og gerne være i bedre fysisk form end modstanderne, siger Kasper.

”Indtil videre ser det fornuftigt ud med spillernes testresultater. Vi arbejder for tiden med nogle længere løb og få noget aerobt kapacitet, og når vi kommer længere, kommer vi til at arbejde mere med kortere løb. Jeg har en klar forventning om, at vi nok skal komme til at stå rigtig skarpt til sæsonstart.

Alt i alt er det en optimistisk træner her godt en måned før første kamp mod Vildbjerg d. 28. marts på udebane.

”Vi har en harmonisk trup, der har accepteret, at vi for nu er dem, vi er. Vi er har for at blive dygtigere og levere nogle gode resultater. Men vi er her også for at modbevise, for der er nok ikke mange, der levner os nogle chancer overhovedet. Men både spillerne og jeg tror på, at det kan lykkes os at spille os tilbage i Kvindeligaen,” slutter Kasper Klarskov Nielsen.