BSF øger fokus på U13-miljøet

07. december 2023

Fremadrettet vil BSF øge fokus yderligere på U13-miljøet på pigesiden. Dette sker ved, at man har etableret et godt samarbejde på tværs af flere af de øvrige licensklubber på pigesiden i det sjællandske område.

Sammen med FC Nordsjælland, Brøndby & HB Køge vil BSF afvikle U13-stævner i løbet af foråret. Første gang er allerede søndag 21.januar, hvor BSF er vært for det første stævne. Senere på foråret vil også de tre øvrige klubber lægge græs til et stævne.

I stævnerne spilles der 9-mands fodbold, for at gøre overgange fra 8-mands til 11-mands mere glidende for spillerne. Samtidig vil klubberne forsøge flere nye tiltag, for at løfte talentudviklingen i samlet flok.

- Det er virkelig stærkt, at vi fire licensklubber er blevet enige om at lave vores egne små stævner sideløbende med den normale sæson med kampe i DBU Sjælland. Vi kæmper med hinanden på banerne, men det er fantastisk at vi også kan gå sammen og i den grad trykke på gaspedalen med spillernes udvikling i fokus. Vi går forrest i Danmark indenfor pigefodbolden med disse nye tiltag, og jeg ser meget frem til det, udtaler Head of Coaching i BSF Kenneth Nielsen.

Et af de nye tiltag er, at i disse kampe vil bolden skulle spilles langs jorden eller dribles over midterlinjen i første halvleg. Dette for at øge fokus på de tekniske kvaliteter, at turde spille bolden op under pres og for hele tiden at søge nye vinkler, at løfte udviklingen til næste niveau.

- Vi har en god dialog klubberne i mellem, og har også flere spændende ting i støbeskeen omkring U15-segmentet. Og med alle de fremragende ting vi i forvejen gør og hele tiden ser på at videreudvikle på i BSF, så er jeg sikker på, at vi fremadrettet vil kunne tage vores yngre talenter til et endnu højere niveau end tidligere, siger Kenneth Nielsen.

Har man tid og lyst, er man velkommen søndag 21.januar 2024 fra 9.00 – 13.00, til at se nogle spændende og udviklende U13-kampe på kunstbanerne i BSF.