Nyt setup i herresenior afdelingen

Skrevet af: Bestyrelsen
13. november 2023

Nyt setup i herresenior afdelingen

Efterårssæsonen er nu overstået og i klubledelsen har vi igennem den seneste tid arbejdet intenst på at sætte et nyt hold sammen, som kan være med til at bringe vores seniorafdeling et bedre sted hen, hvor der fokuseres på at være klar til generationsskifte, når den tid kommer og samtidigt sikrer en fremtidig fødekanal til seniorafdelingen via den spirende drengeungdom, som i disse år tager nogle store sportslige skridt, der blandt andet indeholder en endelig licensansøgning til 1 stjerne fra 2024-2026.

Derfor er det med stor glæde, at vi nu kan præsentere klubbens nye sportschef Rene Zedler, der officielt er tiltrådt stillingen pr. 1. november 2023.

Rene kommer med 25 års trænererfaring som både chef og assistent træner, hvor rejsen går fra U15 liga, daværende U19 2. division, Københavnerserien, Danmarksserien, 2. Division samt kvalifikationsspil til 1. Division.

Derudover har Rene arbejdet som Head of Coaching i licensklub.

Dialogen med Rene har foregået igennem længere tid for at sikre, at vi har det rette match og en forståelse for, hvor BSF er henne i dag.

Rene udtaler ”BSF kommer til at være aktive og en meget større spiller i lokalsamfundet. Ligesom vi internt kommer til at være meget mere aktive på tværs af afdelinger og årgange – Hvorfor gør vi det? Og svaret er enkelt – fordi vi skal!”

Rene fortsætter ” Sådan er det at være en del af det forpligtende fællesskab, hvor vi både hver især, som hold og som klub, kun opnår vores mål i livet, hvis vi alle trives, respekteres og altid gør vores allerbedste som mennesker og atleter. Og hvem sætter i øvrigt grænsen for hvor langt ud det forpligtende fællesskab rækker?  Jeg gør i hvert fald ikke!” 

”At opnå vores mål i livet, i dette tilfælde indenfor fodbolden, handler ikke kun om fodbold – det handler om at samle de rigtige mennesker og måden at være sammen på. Altid gøre sit bedste og altid medbringe en masse energi og kærlighed” slutter vores kommende Sportschef.

Der kommer mere om og fra Sportschefen senere, hvor alle i og omkring klubben vil blive inviteret til en klubaften, for en nærmere præsentation, og særligt om planerne for vores klubs fortsatte udvikling omkring senior og ældste ungdom.

Rene indtræder som led i sin rolle, som deltager i den sportslige ledelse i drenge ungdom og vi glæder os til at få ham i gang i vores klub.

Velkommen til Thomas Søndergaard Petersen – ny cheftræner på HS1
Efter efterårssæsonens sidste kamp tager vi afsked med Christian Højmark Jørgensen efter 4 år først som assistent for Anders Mikkelsen og senere som cheftræner samt Bo Hansen, der har haft rollen som assistent på HS1.

Samarbejdet ophører efter en gensidig dialog, hvor det blev drøftet, hvad er bedst for klubben på nuværende tidspunkt.

Der skal lyde en stor tak for den indsats som de 2 herrer har lagt for dagen og i snakken med Christian og Bo er det tydeligt at BSF har en plads i deres hjerter og det gælder absolut også den anden vej.

Det bliver så samtidigt tid til en ny cheftræner på vores HS1 og her er valget faldet på Thomas Søndergaard Petersen, som er nøje udvalgt blandt flere spændende kandidater.

Vores nye sportschef har fundet et match til den fremtidige retning og samtidigt en personlighed, som passer særdeles godt ind i vores klub.

Thomas har en lang trænerkarriere med sig, der senest var som cheftræner i AB Tårnby, hvor han har leveret nogle flotte resultater. Derudover har han cheftræner erfaring fra både 2. division og danmarksserien med henholdsvis Vanløse og B93.

Udover at Thomas, som person er et match ind i BSF-kulturen, så er Thomas valgt på nogle stærke kompetencer i forhold til at udvikle unge spillere, hvilket er stærkt dokumenteret fra flere af de roller, som han har haft tidligere.

Thomas har selv spillet fodbold og nåede i 1990erne kampe som målmand på Dragørs bedste hold i såvel Danmarksserien og 2. division. I dagligdagen arbejder Thomas som skolelærer.

I forbindelse med ansættelsen af Thomas udtaler Sportschef Rene Zedler:

Da jeg for nylig fik til opgave at finde et nyt trænerteam til Senior 1 viste det sig at opgaven egentlig var ganske simpel. Efter lidt snakke med klubben om holdets situation, sammensætning og forfatning samt et par kigge på holdkort og live kampe og ikke mindst målet for det nye projekt og hvordan vi kommer dertil, var der absolut ingen tvivl om det nye teams profiler. 

Hele netværket blev løbet igennem, og der var ingen tvivl om hvilken vej jeg skulle kigge. 2 kontakter skilte sig fuldstændigt ud som det helt perfekte match. En helt ny i BSF regi og en med tidligere tilknytning til BSF.

Jeg er helt overbevist om at Søndergaard, uden tidligere tilknytning til BSF, med hans personlighed, menneskesyn, erfaring fra både civil karrierer og tidligere trænerjobs og ikke mindst ønske om og måden at arbejde med unge mennesker, er det helt rigtige match. Da Søndergaard så samtidig også er en vanvittig dygtig træner, var der ingen tvivl om hvilken vej jeg skulle gå, og jeg glæder mig voldsomt på både egne og klubbens vegne til vores fremtidige samarbejde. Jeg er sikker på at det bliver vildt og at klubben og selvfølgelig vores spillere kan se frem til en ekstrem spændende rejse. En rejse hvor det alt afgørende for mig i øvrigt er og bliver at ingen af os pludselig støder på en overligger. Vi skal derfor sørge for at være forberedte, være klar i spyttet omkring såvel sportslig, administrativ og økonomisk strategi og mål. Vi må ikke havne i en situation hvor vi har sikret oprykning til superligaen men må trække os fordi vi f.eks. ikke har økonomien, forhold eller administrationen til det. Det må aldrig ske. 

Derfor gælder det ikke kun om at finde det bedste team omkring holdet, som jeg er sikker på at vi med Søndergaard er igang med, men det gælder også om det rette setup både hvad angår økonomi og på administrationsgangen og ikke mindst vores ungdomsafdeling. Så skulle der være virksomhedsejere/ledere, eller andre, som ser med her og som kunne tænke sig at blive en del af den vilde rejse som indledes nu for BSF så send mig gerne en mail på RZ@bsfodbold.dk så vi kan tage en helt uforpligtende snak. Virksomhedsejere/ledere som allerede er engageret i BSF hører jeg naturligvis også gerne fra.

Thomas glæder sig til at komme i gang med hans nye rolle i BSF og lære os alle at kende og der arbejdes på at finde den rigtige assistent til setup omkring HS1.

Vi kan endnu ikke melde noget ud om Søndergaards kommende assistenttræner. Men jeg har lige pt koncentreret dialog med et specifikt emne, som hvis det lykkes, bestemt også vil sende et signal til omverden om at vi virkelig mener det! Udtaler Sportschefen.

Velkommen til Thomas, der tiltræder pr. 1. december 2023.

Velkommen til Kevin Vaabengaard og Mathias Stausholm - ny trænerduo på HS2
Det er med stor glæde, at vi nu kan løfte sløret for det fremtidige trænersetup på vores senior 2, der vil være fokuseret på vores unge seniorer og klargøring til fremtidens 1. senior og dette i tæt samarbejde med cheftræneren på HS1.

Det er samtidigt på sin plads at takke Patrick Weiss for indsatsen igennem de senere år både på HS 3 og siden på HS2.

Efter en længere dialog for at sikre det rigtige set up har vi lavet en aftale med 2 af vores ”gamle” drenge, som nu vender hjem til BSF.

Cheftræner for HS2 bliver Kevin Vaabengaard, der er en stærk trænerprofil med mange års erfaring i ungdomssegmentet i flere licensklubber og senest hos AC Amager og som assistent har han Matthias Stausholm med sig, der også har været omkring licensklubber i ungdomssegmentet, hvor han senest slog sine folder i AB.

Det er et stærkt set up, der matcher vores ambitioner for den unge del af vores seniormiljø og ikke mindst er vi rigtigt glade for at de 2 trænere igen er at finde i BSF.

Kevin udtaler på vegne af begge trænere ”efter at have været mange år væk fra BSF, er det glædeligt gensyn at skulle være træner i den klub, man selv er vokset op i. For to drenge fra henholdsvis Skovlunde og Ballerup, er det en følelse af at vende hjem til en klub, som har givet en masse oplevelser og læring igennem alle ungdomsårene. Vi forlod begge klubben for at tage ud og blive endnu rigere på erfaring og viden og ser frem til at være med til at opbygge 2. senior, så BSF kommer tilbage til fordums tid.”

Velkommen til Kevin og Matthias, der tiltræder pr. 1. januar 2024.

Velkommen til Niels Nielsen – aktivitets- og eventkoordinator
Udover det sportslige setup er på plads, så har Rene Zedler også sendt Niels Nielsen vores vej.

Niels er tiltænkt en rolle som aktivitets- og eventkoordinator for så vidt angår drenge- og herreafdelingen og rollen er ved at blive endeligt defineret.

I den forbindelse udtaler Sportschefen følgende:
Niels har jeg kendt fra mit tidligere job som Head Of Coaching. Niels er en foreningens mand. En mand som alle foreninger ønsker at have. Niels er vanvittig proaktiv og Niels er vant til at få ting til at ske og så er han en stor organisator med kæmpe erfaring.

Med det projekt vi står overfor og ikke mindst målsætning herfor, var det mig meget magtpåliggende at jeg fik Niels med ombord. Og heldigvis var der ikke den mindste tøven fra Niels. Også her må jeg bare sige st BSF har gjort et voldsomt scoop.

Velkommen til Niels.