Vinder 2-1 i vigtig kamp mod Kolding

Skrevet af: Nanna Wincentz Ludvig
30. oktober 2022

Hvis førstepladsen skal være BSFs efter sidste spillerunde, var det nødvendigt med en sejr i topopgøret mod Kolding, og med klogt spil kom sejren på 2-1 også i land.

Der var lagt op til det helt store topopgør, da Kolding kom på besøg. Begge hold har haft en stærk defensiv, hvilket også kom til udtryk i starten af kampen, hvor det kun blev til få chancer.

Den første helt farlige afslutning kom til Kolding efter små 25 minutter, da en ordentlig drøn hamrede på overliggeren. Isabella Hansen i målet stod rigtigt placeret til, at hun havde fået hånden på, hvis skuddet havde siddet lavere.

Det var dog den sidste store mulighed til Kolding før pausen, for efter det var BSF farligst.

Efter flere gode ryk, der manglede den sidste kvalitet i slutproduktet, lykkedes det endelig med fem minutter til pause at få den sidste skarphed med. Først gjorde Sophie Bagger det til 1-0, og kort inden tillægstiden fordoblede Emma Drewes føringen med målet til 2-0.

Tidlige udskiftninger ændrede kampbilledet

Momentum fra slutningen af halvlegen kunne ikke holdes efter pausen, og i stedet udnyttede Kolding en af deres få muligheder og reducerede til 1-2 efter en times spil.

BSF havde flere større chancer til at udbygge føringen, blandt andet et hovedstød af Catrine Gryholt, der blev headet forbi mål med godt et kvarter igen.

På grund af skader havde BSF brugt holdets udskiftninger i første halvleg, og derfor blev der ikke brugt for mange kræfter på det offensive, men flere gange blev Koldings pres sat på pause, når en omstilling kunne udnyttes.

I kampens tillægstid blev endnu en kontra sendt afsted, men Chioma Chukwuani nåede ikke at afslutte ordentligt, før hun blev lagt ned i feltet og tilkendt straffespark, mens Kolding fik rødt. Chioma valgte også at tage ansvaret ved at sparke selv, men keeperen gik til den rigtige side, og skuddet blev reddet.

Kolding kunne dog ikke nå at sætte et nyt angreb i gang, og derfor kunne BSF fejre en sejr på 2-1 over 2. divisions andet tophold.

”Nu skal vi bare gøre det færdigt”

Sejren er endnu et produkt at det gode sammenspil på holdet, selv om det lige skulle falde på plads i kampens start, fortæller Sophie Bagger.

”Vi mangler at finde hinanden i starten, fordi vi lige skal vurdere, hvordan Kolding spiller. Vi havde lavet aftaler efter, at de nok stod i en diamant på midten, så vi ville rigtig gerne ud på siden af dem og sætte spillet derfra. Det skulle vi lige mærke på, hvordan det gik, og vi ender med at finde hinanden rigtig fint efter 20 minutter og kommer frem til nogle fine chancer.”

Anden halvleg fik et helt andet fokus efter de tidlige udskiftninger, og her er Sophie Bagger tilfreds med, hvordan holdet løste udfordringen.

”Vi er presset på mand, og de kommer igen og får spillet nogle hurtige bolde. De kræfter, vi måske kunne have brugt i slutningen af kampen, har vi fået ind, så vi er nødt til at spille klogt, og det synes jeg, vi løser rigtig fint, men derfor står vi meget nede på egen banehalvdel til sidst. Vi får stadig vores chancer, og det er vigtigt for os at vise, at vi kan stadig presse Kolding helt ned og være en del af kampen,” siger Sophie Bagger.

Med endnu en sejr over Kolding kan BSF selv afgøre om de ender på første- eller andenpladsen, og selv om oprykningsspillet blev sikret efter Solrøds nederlag i sidste weekend, så er målet også at vinde rækken.

”Det vil betyde rigtigt meget for os. Så det er nu vi skal sætte os igennem. Vi har sikret os oprykningsspil, og nu vil vi bare gerne gøre det færdigt,” slutter Sophie Bagger.

Med sejren haler BSF ind på Kolding, der har tre point mere. Kolding mangler dog blot at spille en enkelt kamp, mens BSF mangler tre. De øvrige hold mangler to kampe, men kan hverken indhente BSF eller Kolding.

Mens kvalifikationsspillet til foråret er sikret, skal førstepladsen også genvindes. Første udfordring i den jagt er allerede onsdag 2. november, når den nuværende femteplads Damsø lægger græs til en udskudt kamp. Kampen spilles i Vanløse Idrætspark med kickoff kl. 18.30.