Gode chancer i nyt nederlag

Skrevet af: Nanna Wincentz Ludvig
24. juni 2020

En hurtig føring var ikke nok, da Ballerup-Skovlunde tog imod Vildbjerg i sæsonens sidste hjemmebanekamp i Kvalifikationsligaen. Mangel på skarphed på banens sidste tredjedel gav i stedet gæsterne en 2-1-sejr.

Det var ikke chancer og afslutninger, der prægede starten af kampen. Begge hold havde udfordringer med at lave gennembrud eller udnytte deres omstillinger.

BSF var dog hurtige til at bryde tendensen. Efter seks minutter lykkedes holdet med et velspillet angreb, hvor Emilie Camilla Larsen med den afgørende fod bringe hjemmeholdet foran 1-0.

Føringen satte gang i kampen, der fik angrebsiveren frem i spillerne. Det blev til flere gode gennembrud i takt med halvlegens fremskreden, men hvor skarpheden manglede, når det kom til de sidste gode afleveringer og skud.

I den anden ende spillede Vildbjerg sig også frem til chancer. I BSF-målet havde Signe Hjort Munk fået chancen fra start og stod med flere gode aktioner. Efter en god halv time røg bolden alligevel i mål, da Vildbjergs Mia Rørvig Olsen skyder bolden i til 1-1.

Sofia Weatherall stod for BSFs sidste store chance før pausen, da hun få minutter inden driblede bolden forbi flere spillere i feltet, inden målmanden fik fat i den.

Gode muligheder mod slut

Anden halvleg var ikke sekunder gammel, da BSF fik frispark uden for feltet, og Sille Lindqvist sparkede den kort over mål.

Den næste store chance tilfaldt Vildbjerg, der havde større succes, da Vilja Pedersen bragte gæsterne foran 2-1 med et skud.

Spillet blev mere chancefattigt efter målet, og de fleste BSF-gennembrud endte uden afslutning. Halvvejs i halvlegen Emilie Camilla Larsen og Sofia Weatherall en god mulighed, men Daniella Diaz kunne ikke nå den sidste aflevering.

Det lykkedes dog at komme til afslutning med den næste BSF-mulighed, der kom med et kvarter igen, da Sille Lindqvists forsøg endte direkte i favnen på Vildbjergs Trine Gaur.

Fem minutter senere var Frederikke Valbjørn på spil med et godt langskud, der gik tæt over mål. Og få minutter før tid var Vildbjergs målmand var på skovtur, hvilket gav Sofia Weatherall en god mulighed, der i stedet blev reddet på stregen af en forsvarsspiller.

Sidste chance for udligning faldt i tillægstiden efter et hjørnespark, men heller ikke der blev muligheden udnyttet. Kampen endte derfor med en 2-1-sejr til gæsterne fra Vildbjerg.

Angrebsspil i forbedring

De mange chancer i særligt den sidste del af kampen var noget Vida Fleur bed sig mærke i efter slutfløjt.

Vi har udviklet vores angrebsspil i forhold til de tidsligere kampe. Vi kommer frem til noget nu. Det skal vi tage med videre, men vi skal også være skarpere på den sidste tredjedel. Vi kommer nogle gange til at fyre nogle lange bolde af i stedet for at tage den med ro og få styr på vores afleveringer. For når vi gør det, har vi masser af plads og kommer til chancer,” siger hun.

Sofia Weatherall er enig i at holdet mangler roen i angrebssituationerne.

”Det bliver meget stressbold. Og ellers kommer man til at tænke på, om man skal tage et ekstra træk, og så kommer man til at tænke for længe,” siger angriberen, der til trods havde flere gode afslutninger i kampen.

Begge spillere var naturligvis glade for det hurtige mål, men ærgrer sig over holdets reaktion.

”Vi er meget på til at starte med, men vi bliver for rolige efter scoringen, og det kommer til at koste,” siger Sofia Weatherall, og Vida Fleur tilføjer:

”Vi skal blive bedre til at holde i alle 90 minutter, for vi har haft flere gode halvlege, både i dag i de tidligere kampe, men vi skal være der i begge i samme kamp,” siger hun.

Sidste kamp i Kvalifikationsligaen spilles søndag d. 28. juni, kl 14 mod Odense Q på Marienlystcentret.