Tvinger Brøndby i forlænget i pokalfarvel

16. september 2022

Der var heftig aktivitet foran BSF’s mål i pokalkampen mod Brøndby, men en velfungerende defensiv holdt Brøndby på et enkelt mål, mens Catrine Gryde til sidst sparkede BSF i forlænget spilletid. Her måtte holdet sige farvel til turneringen med et smalt 1-2-nederlag.

BSF var ikke levnet mange chancer for videre avancement på forhånd mod Kvindeligaens aktuelle nummer to, og men 2. divisions mest solide forsvar viste allerede fra start af, at de var klar til opgaven. Allerede inden for de første ti minutter havde Brøndby flere afslutninger, men den forstærkede bagkæde og Lærke Rasmussen i målet sørgede for at der blev ryddet op.

Der stod dog ikke Brøndby på alle offensive aktioner. I kampens blot andet minut fik Mathilde Foged Hansen spillet bolden helt til baglinjen og afsluttet, men vinklen blev for spids på hendes forsøg. Efter det gik der et kvarter før BSF igen besøgte Brøndbys felt.

I takt med at halvlegen skred frem fik BSF bedre fat om Brøndbys offensiv og fik blokeret og fremprovokeret afslutninger forbi mål, og langt hen ad vejen lykkedes det også at gøre Brøndby ufarlige i deres afslutninger.

Efter 35 minutter fik BSF spillet sig frem til en ny mulighed, efter at være blevet tilkendt et frispark på midten. Chioma Chukwuani fik headet til bolden, men ramte den forkert og forsøget blev for svagt.

Scoringen kom, men overraskelsen udeblev

Efter at have gået til pause uden scoringer, fortsatte Brøndby deres spilovertag i anden halvleg. Særligt starten af den var præget af hjørnespark til gæsterne, men gang på gang lykkedes det at cleare.

Til gengæld kom BSF ikke så langt frem ad banen. Caroline Bondo, der var blevet skiftet ind i pausen, havde flere fine løb, men blev ofte stoppet lige over midten.

Efter 65 minutters spil kunne bolden ikke holdes ude længere, og Brøndbys Cecilie Buchberg kunne afslutte endnu et pres med en scoring til 1-0.

Efter målet fortsatte BSF deres gode løsninger defensivt og fik også brudt den usynlige mur på midten og nåede Brøndbys felt.

I de sidste minutter fik BSF endelig spillet sig frem til deres første farlige afslutning, og så var der gevinst. Catrine Gryholt, der var sendt frem i halvlegens afslutning, fik prikket udligningen i mål til stor jubel både på banen og blandt de fremmødte.

Det lagde op til nogle sidste hektiske tillægstidsminutter, hvor begge hold forgæves forsøgte at jagte sejren i ordinær tid.

Den forlængede spilletid lignede meget den ordinære med størstedelen af spillet foran BSF’s mål. Brøndbys mål til 2-1 kom seks minutter inde i den på endnu et af deres hjørnespark, hvor Casandra Luthcke endte som matchvinder for gæsterne.

For selv om BSF ikke lod sig slå ud af at komme bagud igen, var det ikke nok til at kunne slå tilbage efter to timers spil mod en modstander fra landets bedste række.

”En rigtig fighterindsats”

Således måtte BSF tage afsked med Gjensidige Kvindepokalen med et smalt nederlag på 1-2 til et af landets absolutte tophold efter forlænget spilletid. En på alle måder flot præstation, og Freja Vestfred havde også kun roser til sine holdkammerater efter kampen.

”Jeg synes, vores hold er mega sejt. Vi kæmper rigtig, rigtig godt og stoler på hinanden. Det er en rigtig fighterindsats fra alle. Vi overholder vores aftaler rigtig fornuftigt. Vi ved, hvad vi skal, og der er rigtig meget opbakning på for os alle sammen, og man kan se, at vi vil det her, selv om vi løber mere efter bolden, end vi selv har den,” siger ”V” efter kampen.

Inden kampen mod Brøndby havde BSF blot lukket ét mål ind i fem kampe, og derfor var der tro på at den defensive styrke kunne udnyttes i pokalkampen, selv om den skulle tilpasses.

”Vi har fem i bagkæden i stedet for fire, som vi normalt plejer. Vi får lukket godt ned for dem, og man kan se, at de bliver frustrerede. De kommer også med flere indlæg i anden halvleg, efter den første nok ikke helt gik efter, hvad de havde regnet med.”

Resultatet viser tydeligt, at pilen peger op i BSF, hvor der tales højt om målet om 1. division.

”Vi beviser, vi kan godt, når vi vil. At vi kan kæmpe os rigtig godt op i forhold til at kunne spille i 1. division. Vi spiller 1-1 mod Brøndby og går ud i forlænget, hvilket de færreste havde regnet med, når man ser os på papiret. Så det sender nogle signaler om, at vi i BSF også kan være med, hvor det er sjovt,” slutter Freja Vestfred.

Næste opgave for BSF venter allerede lørdag, når oprykkerne fra Ølstykke kommer på besøg i Gryden. Gæsterne har fået en hård start på sæsonen med nederlag i alle tre kampe og ligger sidst i tabellen. Alt imens skal BSF vise, at holdet formår at hente point i 2. division under 40 timer efter opgøret mod Brøndby. Kampen spilles lørdag 17. september, kl. 11.