Uafgjort på flot og solrig BSF dag

Skrevet af: Christian Jørgensen
23. april 2023

Det blev desværre kun til uafgjort på en flot dag med sol og BSF dag.

Lad det være sagt med det samme. Målt på spil og chancer skulle vi have trukket os ud af kampen med en sejr. Men som vi så mange gange før har oplevet i denne sæson handler det om at score på sine chancer. Der har vi ikke helt fundet den gyldne opskrift endnu. Læg dertil at vores modstandere (hvertfald når de møder os) er ufattelige effektive, og blot skal bruge en halv chance for at lave mål, så er det svært at vinde fodboldkampe.

Spillet mellem felterne har vi endnu ikke mødt et hold siden vinter der kan matche os, og vi er dominerende på bolden i lange perioder af vores kampe. Flot chanceskabende fodbold langs tæppet har været vores tema, og det lykkedes vi med endnu en gang mod Snekkersten.

I 1. halvleg spiller vi os frem til et par gode muligheder som vi ikke får omsat til mål. Derfor er det altid rart at have en Tide på sit hold til at tage sig af frispark lige uden for feltet. Det var netop det der gav os føringen efter 11 minutter hvor han flot fik smækket bolden over muren, og uden chance for en ellers meget velspillende Snekkersten keeper. Resten af halvlegen var vi i kontrol, og kunne godt have lavet minimum 1 mål mere.

2. halvleg starter som vi ønskede med BSF på bolden. Vi styrede tempoet og det var tydeligt at når vi med ro på kuglen fik sat 6-7 afleveringer sammen på Snekkerstens halvdel kom vi frem til chancer. Store chancer fik vi spillet os frem til dog uden den fornødne skarphed til at få den over stregen. Målmanden fra Snekkersten stod en outstanding kamp. Dog var vores afslutninger desværre på dagen en anelse for tamme, så han fik muligheden for at redde dem.

Der er altid en dårlig mavefornemmelse når ikke man får lukket kampen med et mål til 2-0. Det var der også i dag. Derfor var det befriende at Kalle fik sat hovedet på et hjørnespark og headet os på 2-0. Lige indtil dommeren åbenbart havde set et frispark. Modstander, tilskuere, linjedommer, hjemmehold og nabokommunen kunne ikke se hvad dommeren så. At være dommer er ofte et utaknemligt job, men nogle gange er det mere end svært at sætte sig i deres sted, og se kendelserne fra deres syn. Jeg har set den 7 gange til morgen på VEO for at finde ud af om han faktisk kunne have set noget fra hans vinkel resten af Danmark ikke så, men jeg kan stadig ikke se et frispark uagtet hvor meget jeg anstrenger mig eller spoler tilbage. Det er som det er. Dommere er som os andre også mennesker der i kampens hede kan lave en fejl. Det ændrer dog overhovedet ikke ved at vi skulle have lukket den kamp længe før det underkendte mål, så vi kan på ingen måde give en ung dommer skylden. Den hviler på egne skuldre.

2 minutter før ordinær spilletid skete det der står på side 1 i fodbold bibelen: modstanderen scorer når ikke man lukker kampen. Snekkersten spilleren træder lidt i bolden lige på den anden side af feltet helt ude i siden. Han får sendt en afslutning afsted der svæver over i modsat del af målet. 1-1 en kold spand vand i hovedet, og endnu en påmindelse om at fodboldkampe afgøres i felterne. Det er ikke kun nok at spille flot seværdig fodbold. Man er nødt til at tage bestik af de situationer der opstår. Det skal vi have arbejdet videre på frem mod næste uges kamp hvor Farum BK kommer en tur forbi. Fodbolden langs tæppet bliver vi ved med at dyrke det ligger fast.

Der faldt ikke ydeligere scoringer i kampen, og derfor sluttede kampen som den startede: uden vinder. Vi skal op på hesten og arbejde videre. Vi skal tage det positive med fra kampen, og så skal vi have trænet afslutninger.

Stort tak til bolddrengene fra U12 drenge og tak til U8 drengene, som kom med højt humør og var med til at skabe en fantastisk stemning.