Fra sløv start til sikker sejr

03. november 2022

BSF havde kontrollen i onsdagens 2. divisionskamp mod Damsø. Alligevel kom Damsø foran, men fornyet energi satte fut i målscoringerne, og ved slutfløjt kunne BSF juble over en 5-1-sejr.

Fra start lagde BSF et højt pres. Hurtigt spillede de sig frem til flere chancer og også et par hjørnespark til følge. Enkelte af dem var også tætte på at kunne give føringen.

Mens det var sparsomt med Damsø-afslutninger, var det alligevel aftenens værter, der kom først tavlen et godt et kvarter. En mistet bold på midten endte hurtigt hos Damsøs Frida Jung, der forsøgte sig fra stedet, og Isabella Hansen kunne ikke holde den ude.

BSF fortsatte med at sidde på det meste af spillet, men blev i højere grad udfordret på den sidste tredjedel. Med ti minutter igen havde Caroline Bondo en god mulighed, men omringet af to modspillere kunne hun ikke afslutte ordentligt mod keeperen.

Få minutter inden pausen kom udligningen. I tumulten efter et hjørnespark fik Catrine Gryholt bolden over stregen til 1-1 og satte et positivt punktum på halvlegen.

Niveauforskel blev tydeligt

Anden halvleg var blot et minut gammel, da Sophie Bagger var tæt på at sikre føringen med et skud mod det lange hjørne, men bolden sneg sig akkurat forbi stolpen.

Fem minutter senere havde Catrine Gryholt mere held med stolpen, da hun fra en fri position i feltet skød yderligt, men denne gang var det stolpe ind.

Efter en god times spil fuldendte Catrine Gryholt sit hattrick. Efter at bolden var spillet frem i feltet stod flere BSF’ere klar til at kunne afslutte, og det blev ”Gryde”, der med selv et skævt spark bragte holdet på 3-1.

I den anden ende var der langt mellem chancer til Damsø. De fleste blev forhindret i opløbet, mens Isabella Hansen sikkert kunne tage sig af resten.

Til slut var Marika Svensson og Chioma Chukwuani millimeter fra at bringe holdet på 4-1 og havde i samarbejde også fået bolden forbi keeperen, men bolden blev reddet på stregen af en anden.

Det blev dog ikke Marikas sidste chance, og i overtiden kom hun på flot vis hele to gange på tavlen og cementerede sejren på 5-1.

”Deres mål vækker os”

Med en flot anden halvleg var det næsten til at glemme første halvleg, hvor spillet ikke hang lige så godt sammen.

”Vi har kontrol i første halvleg, men det er ikke kønt, eller som vi gerne vil. De får ikke nogen chancer på bolden, mens vi har flere deropad, som vi skal have lidt bedre kontrol over. I stedet stresser vi og får ikke snakket sammen, og så scorer de et heldigt mål. Det vækker os måske lidt, for vi skal i gang og skrue op for tempoet. Men vi mangler 10 procent, så vi får en skideballe i pausen,” fortæller hattrickskytten Catrine Gryholt efter kampen.

Skideballen hjælper, og holdet rykker sammen og et hurtigt mål følger, og der sker ændringen, siger ”Gryde”:

”Vi får spillet rundt og begynder at arbejde på de ting, vi træner med at spille bolde og ikke bare slå de lange, og at vi skal vende og have mere tålmodighed, og det ser bedre og bedre ud på banen. Til sidst skubber de op for at score mål, og det giver bare os enormt meget plads til det, vi er gode til: at få slået de dybe ned på banen, og det udnytter vi.”

Med sejren har holdet nu samme antal point som Kolding og har fortsat en kamp i hånden, således Kolding mangler en, mens BSF mangler to. Koldings storsejre undervejs i sæsonen har gjort deres målforskel dobbelt så stor som BSF’s, nemlig 36 mod 18, og skal BSF slutte over dem, skal det derfor ske på point, og motivationen for, at det skal lykkes, er stor, selv om billetten til oprykningsspillet allerede er sikret.

”Vi skal helt klart have førstepladsen. Det er det, vi går efter. Det ser også lidt pænere ud, at vi ikke bare rykker op, fordi det andet hold ikke må. Vi vil gerne gøre tingene færdigt,” slutter Catrine Gryholt.

Der er gode muligheder for at kunne gøre netop det. I den kommende weekend venter bundproppen Ølstykke, mens Fredensborg, som vi allerede har slået to gange i sæsonen, venter på hjemmebane i årets sidste kamp.

I første omgang gælder det Ølstykke på udebane. Kampen spilles lørdag 5. november, kl. 11.30 på Ølstykke Stadion.