Sejr i forårspræmieren

07. marts 2021

En god anden halvleg sikrede en 1-0-sejr til Ballerup-Skovlunde, da de tog imod Damsø i forårspræmieren. Tilbagevendte Caroline Jacobsen blev matchvinder efter et spillemæssigt comeback af BSF.

På en forårskold martsformiddag blev 1. division skudt i gang igen, da BSF tog imod gæsterne fra Damsø. Spillet var fra start af præget af, at holdene skulle etablere sig på banen. Og det var BSF, der først brudte dødvandet på midten. Sille Lønstrup havde et fint skud efter fem minutter og Rebecca Haren havde et yderligere fem minutter senere, men begge for ufarlige til at ændre på målscoren.

Damsøs første reelle afslutning faldt efter et lille kvarter, men var ingen udfordring for Amanda Brunholt i målet. Næste chance tilfaldt også gæsterne, og denne gang måtte Amanda vippe den over overlæggeren.

Det blev begyndelsen på et Damsø-overtag, hvor BSF til gengæld fik presset på i deres kontra, og på et hjørnespark efter en halv time var bolden tæt på at komme over stregen til en BSF-føring.

Chancen var der flere af i den modsatte ende, men sikre hænder i mål holdt Damsø fra at score.

Kontrol i anden halvleg

Anden halvleg startede med mere fart end første, Der blev spillet frem til chancer i begge ender. Den første store chance til BSF faldt efter en lille times spil med et skud tæt under overlæggeren, men som blev grebet af Damsøs målvogter, den tidligere BSF-spiller Thea Roque-Krag.

BSF fik tilkæmpet sig flere hjørnespark, som Alberte Angersbach fik lagt fint i feltet, men som ikke blev udnyttet optimalt. Et af skuddene landede således i nettaget efter en tur lige over overlæggeren.

Hjørnesparkene blev et resultat af, at BSF fik mere og mere kontrol med kampen og kunne holde Damsø længere og længere fra mål. Scoringsmulighederne blev også bedre med både Rebecca Haren og Sofia Weatherall, der havde gode afslutninger.

Med et kvarter igen blev overtaget endelig fuldt udnyttet, og nyligt tilbagevendte Caroline Jacobsen fik sneget bolden forbi målvogteren og kunne se den trille over stregen.

Målet forøgede kampens intensitet, og Damsø satte naturligt jagten ind på et udlignende mål. Alligevel var det BSF, der var tættest på at kunne øge føringen, da Caroline Jacobsen til sidst i kampen sendte et skud tæt forbi stolpen.

Det blev ved Carolines ene mål, og derfor kunne spillerne juble, da kampen blev fløjtet af, og BSF havde skaffet sig tre gode point.

”Fedt, at vi kan steppe op”

Matchvinder Caroline Jacobsen, der efter nytår vendte tilbage til BSF efter nogle sæsoner væk, var naturligvis glad efter kampen.

”Det var fedt at score, især fordi det jo endte med at være kampafgørende. Vi havde lidt udfordringer med timingen og de rigtige løb i starten, men det blev bedre i anden halvleg. Vi fik udnyttet rummet bagved, når de stod højt, og fik spillet stikningerne imellem deres forsvar, og det var jo også det, der førte til at jeg scorede,” sagde hun efter kampen.

Anden halvleg var klart den bedste for spillerne, efter at flere ting ikke lykkedes ordentligt i første, og det var vigtigt.

”Det var fedt, at vi kunne steppe op i anden halvleg, for første halvleg var meget rodet, og vi ikke fik spillet det spil, vi ved vi kan. Det var ikke nogen god halvleg for os, men i anden halvleg fik vi vendt spillet. Vi overtog boldbesiddelsen og får spillet rundt om dem og tør meget mere,” sagde Caroline Jacobsen.

Alt i alt er det et hold, der er glade for, at turneringen er skudt i gang igen, selv om der har været udfordringer i kulisserne.

”Det er sindssygt fedt at være i gang igen. Vi har haft noget bøvl med trænerstop og været i tvivl om, hvad der skulle ske. Men vi har været bevidste om, at det vigtigste er, at vi har et godt sammenhold, og det har vi arbejdet på. Vi har vist, vi kan godt vinde uden en nuværende fast træner, og vi er virkelig glade for dem, vi har omkring os nu, og som bruger så meget energi på os. Alle stepper rigtig godt op og gør deres del af arbejdet,” slutter hun.

BSF beholder med sejren sin tredjeplads i tabellen med to point op til Solrød på andenpladsen og seks point ned til Fredensborg på fjerdepladsen. Fredensborg har spillet en kamp færre. Der er to runder tilbage af denne del af nedrykningsspillet.

Næste kamp for BSF er lørdag d. 13. marts kl. 11.00 på hjemmebane mod Østerbro. Kampen vil være uden tilskuere.