BSF har styrket organisationen i pige-/kvindeafdelingen

BSF har styrket organisation i pige-/kvindeafdelingen

13. august 2022

I BSF har vi brugt juni og juli måned på at styrke organisationen i pige-/kvindeafdelingen op til den kommende sæson

Gennem de seneste år har BSF opgraderet organisationen og denne sommer er ingen undtagelse, hvor der kommet kompetente personer og yderligere ressourcer til både talentudvikling og kvindesenior siden.

Sidste år var spændende, men også et udfordrende år. For ungdom var det første år i DM-rækken efter en mindre pause og for senior afdelingen blev det et lidt turbulent år, hvor der manglede stabilitet både på og uden for banen. Alligevel har klubben rykket i den rigtige retning hen over året og står nu et bedre sted en sidste år. Ledelsen i kvindeafdelingen beskriver udviklingen således:

”Pige og kvindefodbold er i disse år i en rivende udvikling og det fantastiske er at vi i BSF er en del af den udvikling. Det er dog også vigtigt ikke at lade sig rive med, for en klub som BSF handler det om det lange seje træk i den rigtige retning med mange - og måske ikke altid så - hurtige skridt.”

I BSF er der en defineret vision og strategi for udviklingen af Pige-/kvindeafdelingen, som både sikrer retning og sammenhæng.

”På både senior og pige siden, så er vores fokus temmelig klart: vi vil udvikle og skabe et godt udviklingsmiljø – det er vejen til resultater for BSF. Det betyder jo ikke at vi ikke gerne vil have eller arbejder på at tiltrække nye dygtige spillere, men betyder blot at vores træneres fokus og kompetencer skal rette sig mod at gøre de spillere der er i BSF til endnu bedre spillere, både individuelt og som hold. Her syntes vi selv vi står rigtigt stærkt med de nye ansigter der er kommet ind, både i forhold trænere og den ledelse som skal skabe de rette betingelser for trænere og spillere. Derudover har vi også taget nogle skridt i forhold til organiseringen af træningsmiljøet især i forhold til de mere specifikke træningsområder, som snart vil blive implementeret. Alt i alt så har det været en god sommerpause, hvor vi har optimeret på vores afdeling hele vejen rundt, så pigerne får endnu bedre muligheder for at udvikle sig. Vi er selvfølgelig ikke i mål, men godt på vej. Det er sådan det er og skal være i BSF”

Nedenfor er en oversigt over nogle af de trænere og ledere, som er spidsen for BSF-pige-/kvindeafdelings sportslige sektor i den kommende sæson. I de kommende uger vil vi komme med yderligere udmeldinger omkring ændringer i ledelsen, samt opgraderinger i setuppet som ikke vedrører ansættelser.

2 divisionsholdet – Ny assistenttræner, men gammel BSF’er

Tidligere på sommeren sagde vi farvel til Kvindeholdets assistenttræner Ida Skov Olesen og vi har derfor haft behov for at finde en ny assistenttræner.

Her er det lykkedes os at få en tidligere spiller og træner tilknyttet, i det vi har lavet en aftale med Henriette Salling Dahl. Henriette har senest været Head of Coaching i Sundby Boldklub, men har tidligere været træner i BSF for vores kvindesenior 2 med hvem hun rykkede op i 1 division. Efterfølgende har Henriette arbejdet med fodbold i FCN, FCK og B.93. Henriette er også noteret for 1 A-landskamp, samt både U23 og U19 landskampe. Dertil kommer masse kampe for BSF’s kvindeseniorhold (3F ligaen).

Henriette kommer til at arbejde sammen med cheftræner Mikkel Bjerregaard. Begge er uddannet A licens trænere.

 

Erfaren målmandstræner på 2 divisionskvindeholdet.

Michael Erlangsen fortsætter som målmandstræner for 2 divisionskvinderne og DM-keeperne. Han har arbejdet med elite keepere på ungdomssiden i mere end 20 år og har været med til at sætte og beskrive målsætninger for målmandstræning i de seneste klubber han har været i. Michael bidrager med erfaring og en kæmpe viden på de tekniske og især taktiske aspekter af målmandstræningen. Michael er uddannet GK-B-licens træner

Michael indgår derudover også i pigeungdoms målmandstrænerteamet sammen med Isabella Rosdahl og Lærke Rasmussen.

Udover KS1, så er Gert Sørensen tilbage ved roret på KS2, hvor Gert og pigerne fungerer som det vigtige bindeled mellem vores pigeafdeling og BSF fantastiske seniorbredde afdeling med KS3, Oldgirls og fodbold fitness. På den måde er KS2 både i sig selv et godt hold med dygtige piger og samtidig et transitionshold, for de piger der har ambitioner til mere og de piger der har udlevet ambitionerne, men stadig elsker fodbold og fællesskabet.

Pigeungdom – opruster bl.a. med to fuldtidsansættelse af Head of Coaching og U18 Cheftræner

BSF Pigeafdeling har ansat en ny Head of Coaching med ansvar for udvikling og kvalitetssikring af talentmiljøet. 

Der er tale om den 38-årige Kenneth Nielsen, som dermed afløser Philip Nielsen, som over sommer er tiltrådt et trænerjob i USA. Kenneth er uddannet A-licens træner og har derudover erhvervet sig Talent id 1 og 2. samt deltaget i Women’s Football Development Program hos Doublepass.

Kenneth oprettede i foråret 2018 Q-ScoutLab, hvor han er ansvarlig for scouting af pige/-kvindefodboldspillere i Danmark, samt fokus på det øvrige Skandinavien.

I efteråret 2020 stod han i spidsen for et uddannelsesprogram for scouts fra hele verdenen, det første udelukkende med fokus på kvindefodbold.

Kenneth er ansat på fuld tid og siger derfor farvel til sit job som folkeskolelærer og afdelings-koordinator i udskolingen. Kenneth har ligeledes arbejdet med som Uddannelses- & Ungevejleder i Hillerød Kommune og har den vej været en del af den kommunale ungeindsats.

Bo Hillmann’s stilling som cheftræner for U18 DM-holdet bliver opgraderet til en fuldtidsstilling for at løfte udviklingsmulighederne på Talentudviklingsdelen. 

Bo skal derudover også løfte niveauet for klubbens kompetence træning. Bo har en stærk profil med store ressourcer og erfaring i forhold til den enkelte spillers udvikling, hvilket vi med fuldtidsstillingen får endnu mere i spil på U18, samtidig med at det breddes ud til resten af BSF. Bo er uddannet A-licens træner.

Til at assistere Bo, har vi ansat Andreas Trampedach som er uddannet B-licens træner, samt forlænget aftalen med Isabella Rosdahl Schwartz, som udover at være assistenttræner på U18 også er målmandstræner for U14-U18, Isabella er uddannet C licens træner samt GK1 målmandstræner, Isabella skal i gang med GK-B målmandstræner uddannelsen her i efteråret 2022.

       

Halvtidsansættelse på U16 

På U16 DM-holdet forsætter Brian Trolle som cheftræner i en halvtids stilling. I Brian har pigeafdelingen en træner, som i en årrække har formået at få U16´s

to årgange til at blive ET hold, med et stærkt fællesskab og et fantastisk udviklingsmiljø.Disse to faktorer er grundlæggende for vores talentudviklingsmiljø,for trivsel og udvikling hænger sammen –især når der trænes fire gange om ugen og spilles kampe i det meste af verden. Brian er uddannet A-licens træner.

 

Ny træner på U14

 

 

 

 

 

Michael Meldgaard afløser Kristian Stavad som U14 liga træner Michael er uddannet C- og B licens træner. Derud over har Michael også DBU's scouting-uddannelse i form af Talent-ID 1 og 2.

Sundhedssektor styrket:

BSF har siden november 2020 haft Sebastian Gaarn tilknyttet som fysioterapeut til vores kvindesenior og pigeelite hold, og han har det overordnede ansvar for sundhedssektoren i pige/kvindeafdelingen, Sebastian er til daglig ansvarlig for Fit&Sund fysioterapi i Ballerup og vi har forlænget aftalen med ham.

Klubben har ligeledes forlænget aftalen med Lisa Larsen, som netop er blevet færdiguddannet som fysioterapeut. Lisa diagnosticerer og behandler U13-U18 samt deltager på banen i forbindelse med genoptræning.

   

Ny Sports- og talentansvarlig

Vi vil ligeledes snart kunne melde ud omkring nyansættelse af sportschef for kvindesenior og pigeungdom, og vedkommende vil sammen med Head of Coaching få ansvar for talentudviklingen.