Vital 2-0-sejr I næstsidste kamp

05. juni 2023

BSF sad på størstedelen af spillet, da de lørdag mødte Dalum/Næsby, og trods lidt udfordringer undervejs kom sejren i hus. Derfor kan BSF også selv afgøre 1. divisionsskæbnen i sidste kamp.

Der var allerede pres på BSF, inden opgøret var fløjtet i gang. En sejr var nødvendig for at give holdet realistiske muligheder for at slutte i top fire efter sidste spillerunde næste weekend.

Derfor var det ikke den mest optimale start, som i stedet var præget af udfordringer i pasningsspillet, der forhindrede BSF, som stillede op i ny formation, i at komme frem til chancer, mens det åbnede samtidig op for muligheder til gæsterne.

Den første store mulighed til BSF kom halvvejs i første halvleg, da Catrine Gryholt stak af i et dybdeløb, men missede målet i duellen med keeperen. Det prikkede hul på bylden, og allerede i de næste par minutter fulgte to gode afslutninger mere og senere flere hjørnespark, men uden en forløsende scoring til følge.

Mål og nervøsitet

BSF fortsatte flere af de gode takter efter pausen, og efter blot fem minutter kom føringen også. Vida Fleur afsluttede et godt pres af med et langskud, der endte midt i målet.

På trods af mange gode aktioner lykkedes det ikke at lukke Dalum/Næsby helt ned. De spillede sig frem til enkelte muligheder, men BSF’s chancer var der flere af. Samtidig var spillet hele kampen igennem præget af fysiske dueller, skænderier og diskussioner med dommeren.

Med et kvarter igen vendte kampbilledet dog. Fynboerne overtog dominansen, og BSF var ad flere omgange trykket i bund uden at kunne finde de rette løsninger. En af årsagerne til, at Dalum/Næsby kunne holde deres pres i flere minutter ad gangen, var, at de sjældent afsluttede.

Til sidst genfandt BSF melodien på banen og genetablerede deres pres. I overtiden blev kampen også lukket, da Emma Drewes i en spids vinkel fik den forbi keeperen og i kassen til 2-0.

”Vi tror på det”

Selv om sejren på sin vis var både smal og sikker, så havde der på holdet været fokus på at score mål. Det var også derfor den nye formation var valgt, fortæller Lærke Rasmussen.

”Vi gik ind til kampen med den anden formation i et forsøg på at få flere ind i feltet og score nogle flere mål. Det skulle vi lige finde os til rette i, og så får vi ret godt styr på det og får rigtig mange chancer og skulle nok også have scoret et par mål i første halvleg.”

Det første mål kom som skrevet i starten af anden halvleg, og det gode spil fortsatte, lige indtil nerverne satte ind.

”Det strammer lidt til. Vi stresser lidt i det, fordi kampen er så vigtig for os, men vi står heldigvis imod, og vi holder nullet og får også et rigtig flot mål til sidst og kan ånde lettet op til slut.”

Sejren betyder, at BSF selv kan afgøre om de slutte i top fire, når de i den kommende weekend spiller sidste kamp i slutspillet.

”Vi tror på det. Vi har ventet på det rigtigt længe på at få den her mulighed for at komme op i 1. division, så vi vil kæmpe med alt hvad vi har og få de tre point på lørdag. Og sejren i dag giver os et boost frem mod den,” slutter Lærke Rasmussen.

I rundens øvrige kampe vandt Østerbro 4-0 over Varde, mens ASA slog Vildbjerg med 4-1. Østerbro har nu 20 point og har vundet slutspillet, men er fortsat også det eneste hold, der kan vide sig sikker på 1. division efter sommerferien. ASA har 15 point på 2. pladsen og næsten sikker på top fire. Varde følger efter med 13 point, det samme pointtal som BSF, der nu er rykket op på 4. pladsen, men med en dårligere målscore. Vildbjerg er det sidste hold, der fortsat kæmper med, med deres 12 point på 5. pladsen.

Skal BSF forblive i top fire efter sidste runde vil det kræve en sejr ude over Varde eller nederlag til Vildbjerg i deres opgør hjemme mod Østerbro. Ender begge kampe uafgjort, vil BSF også slutte i top fire.

Kampen mod Varde spilles lørdag 10. juni, kl. 14 på Vestjysk Bank Stadion.