1-2-nederlag i sæsonens tætteste kamp

Skrevet af: Nanna Wincentz Ludvig
18. juni 2020

Ballerup-Skovlunde kom skidt fra start, da B.93 onsdag var gæster i Kvalifikationsligaen, men en solid anden halvleg var alligevel tæt på at give sommerens første point.

For første gang i lang tid var der tilskuere til en af kvindeholdets kampe i Gryden. Lidt flere end 200 havde taget turen i den varme sommeraften.

Det var dog ikke den bedste start BSF-fansene fik, for på banen sad B.93 fra start på bolden. De skabte flere chancer, og BSF havde udfordringer med at få vendt spillet.

Efter 10 minutter kunne Amanda Brunholt dog ikke gøre noget, da B.93s Emilie Normann Langhorn med et flot skud bragte gæsterne foran.

Målet satte gang i et længerevarende pres fra BSF, der i størstedelen af det næste kvarter formåede at holde bolden i angreb, der i første omgang kulminerede i en god målchance, deres første i kampen, som gæsternes målmand desværre fik fingrene i.

Kampbilledet fra de første ti minutter var vendt, og selv om der stadig stod B.93 på de fleste af chancerne, var det et hjemmehold med overskud, der erobrede bolde både på midtbanen og i udeholdets opspil.

Efter en god halv time, opstod endnu en stor mulighed, da Sofie Weatherall driblede forbi to B.93’ere, men desværre ikke havde nok kraft på afslutningen.

Boldovertaget holdt B.93 fra at være farlige på andet end omstillinger, men de var til gengæld succesfulde med en fem minutter før pausen, da B.93s Rosa Elizabeth Horskjær bragte gæsterne foran 2-0.

BSF skulle ikke bruge mere end tre minutter på at reducere til 1-2, da Emilie Camilla Larsen kort foran mål kunne få bolden over stregen via stolpen.

Flere afslutninger til BSF

BSF kom bedre fra start i anden halvleg med et godt løb mod mål og en kvalificeret afslutning, da halvlegen blot var få minutter gammel.

Kampen var dog mere lige på boldbesiddelse efter det, men med overtag til hjemmeholdet. Størstedelen af det farlige spil tilfaldt gæsterne, men efter en god times spil, havde BSF igen en god omstilling, der blev forpurret af en offside. Kort efter var Vida Fleur igen tæt på en udligning på et langskud, der gik tæt forbi mål.

De sidste ti minutter var i højt tempo med flere offsides og frispark til begge hold, og med chance for sæsonens foreløbige bedste resultat, var dramaet på banen til at høre på tilskuerne.

Generelt var BSF tættere på en udligning end B.93 var på at udbygge deres føring, men der faldt ikke flere mål i nogen af enderne, selv om jagten fortsatte til sidste slutfløjt.

De sidste marginaler manglede

Det blev den dårlige start, der i sidste ende kom til at koste, siger Amanda Brunholt.

”Vi var ikke klar fra starten af kampen og var der ikke mentalt til at begynde med. Det bliver vi straffet for på det her niveau, så det er en ret ærgerlig følelse her bagefter. Vi kommer ikke nok i presset og giver dem, set bagefter, nogle for lette mål. Vi får trods alt scoret og går til pause med en følelse af, at det kan lade sig gøre at få point. Det er det, vi snakker om i pausen, at vi skal være der mentalt og smadre igennem, vi skal vise dem, at vi er der, og vi vil vinde kampen,” siger hun.

Aftalen spillerne og træneren imellem i pausen, får de, ifølge hende, fulgt ud i livet, i anden halvleg.

”Vi er meget mere til stede, og vi får boldovertaget og viser, at vi vil, men vi mangler de sidste marginaler, den rigtige aflevering og den store chance til at få scoret det udlignende mål. Det er pisseærgerligt, for vi kunne godt have spillet med i den her kamp, og det er kampe som denne, vi skal have point i,” siger Amanda Brunholt

Nederlaget betyder, at BSF nu ligger alene i bunden, og med blot to kampe tilbage i den forkortede kvalifikationsturnering, er det ikke længere muligt at generobre pladsen i Gjensidige Kvindeliga.

Næste kamp er søndag 21. juni, kl. 14, hvor BSF tager imod Vildbjerg i Gryden.