Endelig! Sejr i Kvindeliga

Første sejr i Kvindeliga

Skrevet af: Nanna Wincentz Ludvig
26. oktober 2019

For første gang i sæsonen var det Ballerup-Skovlunde, der trak sig sejrrigt ud af et opgør i Gjensidige Kvindeliga. Odense Q blev besejret med 3-2.

BSF lagde fra start et højt pres og var hurtigt henne fremme ved Odense Q’s mål. Det var tydeligt, at holdet var opsatte på at få fjernet den plet, som nederlaget mod Sundby Bk i midtugens pokalkamp var.

Det høje pres betalte sig allerede efter små ti minutter, da BSF fik tildelt hjørnespark. Sarah Jankovska tog det, og bolden landede hos Cecilie Larsen, som kunne sparke den i mål til stillingen 1-0.

BSF fortsatte sit høje spil og kom frem til flere chancer, mens Odense Q gradvist formåede at få lukket ned. Det holdt dog ikke BSF fra fortsat at søge mod mål.

I den anden ende forsøgte Odense Q også at spille sig igennem, og efter 20 minutter lykkedes det for gæsternes Julia Hansen, der kunne udligne stillingen til 1-1.

BSF lod sig ikke skræmme og fortsatte presset, der skulle hjælpe dem mod en sejr.

Det var dog ikke det høje pres, men i stedet et kontraangreb, der bragte BSF foran efter 38 minutters spil. Lærke Tingleff fik opsnappet en bold, som Laura Guldbjerg Pedersen kunne stikke af sted med. Omgivet af flere Odense Q-spillere fandt Laura Cecilie Larsen, der kunne sende den i kassen til 2-1.

Cecilies hattrick

Begge hold kom godt ud efter pausen og BSF formåede at fortsætte meget af det gode spil, der havde sendt dem til pausen med en føring. Odense Q kom bedre med i deres eget angrebsspil, men uden der for alvor var fare på færde.

Knap et kvarter inde i anden halvleg var BSF i endnu et angreb. Spillerne kom på skift med afslutninger, som blev afværget af Odenses forsvar og målmand, men da den landede hos Cecilie Larsen var vinklen rigtig og hun kunne fuldføre sit hattrick.

Til gengæld kunne kampens anden målscore også kunne øge sin måltotal. Få minutter efter Cecilie Larsens mål, reducerede Odense Q’s Julia Hansen til 2-3.

Nede med blot et enkelt mål igen, var det gæsternes tur til at jagte endnu et mål. Odense Q havde også nogle gode minutter med afslutninger, men Naja Bahrenscheer stod som sikker sidste skanse i målet.

Odenses høje spil gav også muligheder for kontraangreb til BSF, og Cecilie Larsen stak flere gange af sted og var tæt på at bringe BSF yderligere i front.

Det lykkedes samtidig BSF at holde hovedet koldt og sørge for at holde Odense langt fra mål i kampens sidste minutter.

Giver en masse selvtillid

Da dommeren til sidst fløjtede kampen af, var det derfor nogle glade spillere i røde trøjer, der kunne juble efter sæsonens første sejr i ligaen.

”Det er så fedt, at vi endelig har fået en sejr hjem. Vi arbejder sindssygt hårdt og står sammen med hinanden,” sagde Lærke Tingleff efter kampen.

Sejren sletter ikke blot det kedelige 0 ud for vundne kampe. Det bidrager også positivt til truppen.

”Det giver en masse selvtillid og tro på, at vi kan gøre det, når vi arbejder sammen og giver alt, hvad vi har. Det og så de gode spillede takter skal vi tage med til de næste kampe,” sagde Lærke Tingleff.

BSF bibeholder med sejren sin sidsteplads, men er nu oppe på 5 point for 11 kampe. Med VSK Aarhus’ nederlag til Fortuna Hjørring i denne runde er slutspillet fortsat en mulighed for BSF.

Næste kamp for BSF er søndag 3. november 2019 kl. 14.00 ude mod Brøndby.