Herresenior 1 holder humøret højt
Foto: Iben Bagge

Herresenior 1 holder humøret højt

Skrevet af: Iben Bagge
27. marts 2020

Klubbens bedste herreseniorhold havde set frem til forårssæsonen, hvor kampen om en topplacering var målet. Pludselig ligger alt stille og ingen ved hvornår – og om – man kommer i gang igen på denne side af sommerferien. Jeg har haft fat i Cheftræner Anders Mikkelsen for at høre hans oplevelse af den situation vi står i:

"Det er naturligvis en frustrerende tid for spillere og trænere i alle fodboldklubber. Men når nu situationen er som den er, må vi må jo prøve at få det bedste ud af det. Vi aner jo ikke hvornår vi starter op igen, og da vi ikke må træne sammen, så kræver det en stor selvdisciplin af drengene."

Hvis vi starter op, og lige pludselig skal være klar syv dage efter til kamp, så tror jeg nu ikke det er så skidt for os som for andre. Gutterne er nogle unge, stærke drenge, med masser af energi og vilje - og som trup vil vi rigtig gerne have en god placering. Vores mål fra start var TOP 4, og her ligger vi fint til.

Vi har aftalt, at der skal løbes minimum tre gange om ugen, og jeg ved at flere løber mere end disse tre gange, så Jørgensen og jeg er fortrøstningsfulde, ser ud fra et trænersynspunkt.

 

Ligeledes har jeg spurgt nogle af spillerne, hvordan de håndtere manglen på træning og hvad de selv gør, for at opretholde deres form, så de er klar til at spille, når det engang går løs igen.

 

"Denne situation er først og fremmest alvorlig, og samtidig helt vildt frustrerende. Corona-karantænen medfører, at man ikke kan have en normal hverdag. Arbejde er flyttet hjem, universitetsundervisning og eksaminer er blevet gjort virtuelt, og værst af alt så er fodbolden fuldstændig lukket ned. Uvisheden om, hvornår vi er tilbage ved det normale, er det værste – går der en måned, to eller mere er ikke til at vide. Eftersom klubben – klogelig og efter myndighedernes instrukser – har lukket ned, er man nødt til at holde sig i gang som var det en off-season. Jeg er så heldig at have et løbebånd herhjemme, og det gør det derfor lidt nemmere at tage træningstøjet på, og på den måde holde formen ved lige. Den gode form vi har oparbejdet her i vinterpausen, er vi nødt til at opretholde i troen om, at sæsonen – gerne meget snart – påbegyndes.

Håber alle passer på sig selv i disse tider, og at vi snarest ses til kampe i Gryden."

- Marko

 

 

"Jeg har løbet nogle ture med min kæreste og gået tur i skoven. Derudover har vi rullet på rulleskøjter, men ellers har jeg ikke trænet."

- Reus

 

"Jeg har løbet ture, og prøver at løbe hver 2. dag. Styrketræning foregår hjemme med håndvægte."

- Lucas Luplau

 

"Jeg bruger meget tid på at knokle på arbejdet for tiden som tømrer, så på den måde holder jeg mig i gang fysisk. Kondimæssigt er det kun blevet til et par løbeture, da jeg også arbejder i weekenden. I sidste uge arbejdede jeg 67 timer."

- Kalle

 

"Det er en meget underlig situation vi står i pt, som ingen af os har stået i før. Man aner ikke hvad der sker om fem dage, og derfor er man nødt til at tage én dag ad gangen. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, at der er lukket ned for al aktivitet. Efter en lang vinterpause, hvor holdet har arbejdet rigtig hårdt, havde vi sådan glædet os til bold, bajere og duften af forår. Det er dog helt forståeligt og helt på sin plads, at lukke ned for sporten, da folkets ve og vel står over alt andet. Det har så været op til hver enkelt person at holde sig i gang hver for sig. Personligt er jeg begyndt at cykle til og fra arbejde for at få nogle meter i benene, samt løbe nogle ture ved siden af. Jeg har heldigvis også nogle fitnessredskaber hjemme, så man på den måde kan holde styrken lidt ved lige, så man ikke skal starte helt fra bunden, når vi på et tidspunkt starter igen. Jeg håber snart at se alle omkring BSF og holdet igen, men indtil da må alle have det godt og fortsat passe på hinanden."

- Zeder

Anfører Mads Randrup har følgende at sige til den meget anderledes hverdag vi alle står i:

"Det er selvfølgelig en speciel situation, som vi befinder os i. Det var lidt af et antiklimaks, at to dage før første turneringskamp lukker hele samfundet ned. Dagene er meget ens, når man hverken kan spille fodbold, gå i skole eller arbejde. Til gengæld er jeg blevet rigtig god til overspringshandlinger, vaske hænder og Football Manager.

For at holde formen ved lige, får jeg løbet de dage vi normalt ville træne.

Håber snart vi kan komme i gang igen!"