Højt at flyve - dybt at falde

Skrevet af: Marko Rajovic
18. oktober 2020

Efter en helt vanvittig præstation i pokalen mod Næstved i midt ugen, var det tid til turneringsfodbold igen. Vi tog i går imod Husum – en kamp som vi på papiret skulle vinde.

De første 20 minutter af kampen startede også planmæssigt – vi satte os på spillet forholdsvis hurtigt, fik gode kombinationer i gang og det endte også med at give udbytte. Efter et stort kvarter lavede vi et perfekt opspil i højre side, hvor Stubb kommer på bolden, og spiller Keun ned i dybden. Han smider herefter et perfekt indlæg ind i foden på Reus, som er kommet med fra modsatte back, og så var vi foran 1-0.

Godt 10 minutter senere kommer Reus igen med fra sin back, og laver et cutback til Tide, som herefter snyder deres fremstormende forsvarsspiller, som bliver nødt til at begå straffe. Tide eksekverer selvfølgelig, og vi er nu foran 2-0.

På det her tidspunkt tænkte jeg egentlig, at kampen var overstået, men vi havde selvfølgelig set, at Husum kunne være farlige på deres dødbolde og lange afleveringer til deres to store angribere. Efter en halvtimes spil får de et hjørne som bliver sparket ind i første område, og deres angriber kan heade bolden i kassen. Godt 10 minutter senere bliver der sparket eller skulle jeg sige clearet en lang bold i dybden til den samme angriber, og en personlig fejl, ender med at koste målet til 2-2 –som også er pauseresultatet.

2. halvleg bliver en lidt mere rodet kamp, hvor begge hold har mange omstillinger, og hvor vi ikke rigtig kan få vores midtbanespillere på bolden på samme måde. Husum havde trukket sig lidt mere, og var egentlig fint tilfredse med at spille på deres lange bolde og dødebolde.

Midt inde i 2. halvelg får vi en god afslutning på kassen, som desværre rammer stolpen. Seyffe opsnapper muligheden, og kommer først på bolden, men dommeren vælger på mærkværdigvis at dømme frispark og ikke straffe – efter at have set den igen er det tydeligt, at vi blev snydt for straffe. Endnu mere nedtur skulle det blive da Kiiler blev nødt til at udgå med en skade – som om vi ikke havde nok i forvejen.

I de døende minutter mister vi bolden højt på banen, og får ikke lavet et spilstop. Deres midtbanespiller lægger en perfekt bold imellem vores midterforsvar og deres angriber kan løbe igennem midterforsvar og en højtstående back og sætte bolden sikkert i mål.

Til sidst satser vi hele butikken for at få det ene point, men det ender med endnu en omstilling, hvor vores backs er højt fremme, og kampen bliver der for alvor lukket med en scoring til slutresultatet 2-4.

Noget af et antiklimaks ovenpå pokalkampens sejr, men der er ikke så meget at gøre ved det. Det handler om hårdt arbejde, og vi skal finde den samme mentalitet frem som i Næstvedkampen. I næste weekend møder vi topholdet Karlslunde og det kræver 90+ minutters stenhårdt arbejde for at få et godt resultat med derfra.