Alle gode gange fire: FB slået med 5-1

24. maj 2021

Mødet med FB har været garanti for tre point for Ballerup-Skovlunde. Det blev det også lørdag, da de i sæsonens sidste møde slog gæsterne med 5-1 i Gryden.

Efter fire kampe uden sejr – heraf en kamp mod Herlufsholm, der fortsat mangler sin afslutning – var det blevet tid til et gensyn med FB, som BSF før lørdagens kamp havde scoret 18 mål imod denne sæson.

Der blev også lagt godt fra land denne gang, og efter blot fem minutter bragte Alberte Angersbach BSF foran. Få minutter senere var Caroline Jacobsen tæt på at udbygge føringen, men vinklen blev for skarpt mod det tomme mål. Sille Lønstrup formåede også at skyde bolden igennem et halvt FB-hold, inden målmanden fik stoppet den.

Mens BSF blev ved med at presse på, var FB sjældne gæster på modsatte banehalvdel. En af de få gange, de var, kunne Caroline Jacobsen i stedet løbe en kontra, og da hun overspurtede en forsvarspiller, havde hun ingen problemer med at sætte den ind til 2-0 efter 20 minutter.

Den største årsag til, at føringen ikke var større, var den uheldige overplacering af skud. På 25 minutter var tre skud i gode positioner blevet sendt alt for højt over målet.

FB's første afslutning faldt efter en halv time på et frispark langt fra feltet og voldte ingen problemer for Lærke Rasmussen i målet.

Efter flere gode aktioner i løbet af første halvleg kom Sille Lønstrup også på måltavlen, da hun udplacerede FB's målmand og øgede til 3-0 med ti minutter igen inden pausen.

Tilbagevendte Pernille scorede to gange

Anden halvleg bød på et gensyn med Pernille Larsen, der spillede sine første minutter efter at være vendt tilbage til BSF.

Hun og resten af holdet blev mødt af et FB-pres, der var vågnet op i løbet af pausen. Presset blev hurtigt overvundet, selv om FB fortsatte med at bide lidt fra sig i deres stedvise angreb.

BSF blev igen chanceskabende, og selv om det i lang tid ikke resulterede i mål, resulterede det i stedet i et straffe i en situation, der samtidig betød en udskiftning af Sille Lønstrup. Det blev navnesøster Sille Lindqvist, der skulle sparke, men skuddet tog stolpen.

Kort tid efter blev det alligevel 4-0, da Sofia Weatherall tog et løb med bolden på en halv banelængde, inden hun lagde den ind til Pernille Larsen, der skød den sikkert i mål.

Med et kvarter igen gjorde Pernille Larsen det også til 5-0 på et langskud, da Alberte Angersbachs spillede sit frispark kort til hende.

Da FB igen blev farlige, løb en af deres ind i Lærke Rasmussen, der havde kastet sig efter og fået fat i bolden. Efter behandling på banen, kunne hun heldigvis fortsætte.

Det var heller ikke grunden til, at FB reducerede få minutter efter til slutresultatet 5-1, men i stedet et skud lige uden for rækkevidde af gæsternes Camilla Andersen.

”Dejligt at kvittere med mål”

Mens det for de fleste i lørdagens trup var fjerde sejr denne sæson over FB, så var det den første for tilbagevendte Pernille Larsen.

”Jeg er glad for at komme tilbage og få spillet lidt. Jeg skulle lige finde min plads igen, men det gik meget fint i betragtningen af, at nogle har jeg slet ikke spillet med før, og de andre er længe siden. Og så er det jo dejligt at kunne kvittere med nogle mål,” sagde hun efter kampen.

Det var naturligvis ikke kun sin egen præstation, hun var tilfreds med:

”Overordnet var det en rigtig god præstation. Vi styrede egentlig hele kampen. Vi var både teknisk dygtigere og hurtigere med nogle gode folk oppe foran og nogle gode bagved, der skaber det. Vi fik scoret nogle mål, men kunne sagtens have scoret flere. Der skulle vi have været lidt mere kyniske,” slutter hun.

Trods sejren befinder BSF sig alligevel på femtepladsen med 6 point op til tredje- og fjerdepladsen og 7 point til Herlufsholm på andenpladsen. Den udskudte kamp betyder, at både BSF og Herlufsholm har en kamp i hånden.

Næste kamp spilles også i Gryden, når Fredensborg kommer på besøg lørdag 29. maj, kl. 11.00.