U12 og U13 piger til elitestævne i Esbjerg

Skrevet af: Josefine Aulum Høj
30. maj 2022

Onsdag den 25. maj tog vores U12 og U13 piger afsted til elite stævne i Esbjerg. Her blev der i Kr. Himmelfartsdagene afholdt Efb Spar Nord Elite Cup for drenge og pigehold fra hele Danmark og andre lande.

Pigerne tog sammen afsted onsdag eftermiddag med toget, hvor de onsdag aften ankom til Esbjerg og blev indlogeret på Præstegårdsskolen. Allerede torsdag morgen kl. 9.20 spillede begge hold deres første kamp, og så var vi ellers i gang med 3 dages intensiv fodbold.

Det var en tur, hvor alle pigerne blev udfordret på deres styrke og vilje, men også hvor der var plads til socialt samvær og fællesskab på tværs.

U12 pigerne kæmpede en flot kamp gennem alle dagene, hvor der både blev scoret mål, vundet kampe og tabt kampe. Der blev knoklet på banen i regn, blæst og solskin, men med højt humør alle dage. En oplevelse for alle pigerne, uanset det samlede resultat.

U13 pigerne spillede første rigtige stævne på 11-mandsbane, og det skulle selvfølgelig lige ind under huden på dem. Selvom holdet desværre hurtigt blev ramt at skader, så blev der alligevel kæmpet på banen. Pigerne blev anden bedst 3´er ud af de 3 puljer, efter de første 3 kampe, med i alt 11 hold. Herefter ventede kvartfinalen, som var kamp nr. 4 på 2. dagen. Her kom vi bagud 0-1 i første halvleg på et mål som var tydeligt offside, men dommeren bestemmer jo som bekendt. Pigerne holdt dog fast i viljestyrken og der blev kæmpet for at vende kampen i 2. halvleg. Der blev i sidste del af kampen scoret til 1-1, og i sidste minut sparkede vores målmand bolden op til angrebet, hvor den blev sparket i mål. Kort efter fløjtede dommeren kampen af og pigerne kunne juble over en plads i semifinalen. Tre timer senere kl. 19.00 blev der fløjtet op til semifinale. Det kunne både ses og mærkes på pigerne at det var 5. kamp på 2 dage, og benene var trætte. Det kunne også ses på resultatet, så lørdagens kamp der blev spillet var om 3./4. pladsen. Her var pigerne færdige. Vi havde akkurat kun 11 spillere til kampstart, hvor flere af dem var smerteplaget og trætte i krop og sind. U13 pigerne tog hjem med en 4. plads; men det vigtigste er nok, at de voksede 10 cm. Fik ”hår på brystet” og fandt ud af hvor meget de i virkeligheden kan, når viljestyrken tager over.