BSF 1 Senior er hjemme i vante omgivelser igen efter en veloverstået træningslejr under den Tyrkiske sol
Foto: Iben Bagge

BSF 1 Senior er hjemme i vante omgivelser igen efter en veloverstået træningslejr under den Tyrkiske sol

Skrevet af: Christian Jørgensen og Iben Bagge
02. marts 2020

En fremragende træningslejr kom til ende fredag den 21. februar, da HS1 og trænerteam kom hjem fra Tyrkiet. En træningslejr der havde det hele. Godt med varme, kvalitet i træningen, gode spillersamtaler, og ikke mindst højt humør hele vejen igennem. Hvis der skulle findes en ting at være utilfreds med skulle det være kvaliteten af græsbanerne. De så ved første øjekast meget fine ud, men det viste sig desværre de ikke var så holdbare når først der blev trænet på dem. 

Vi ankom søndag aften, så der stod den ikke på træning på banen, men derimod på en gang solid aftensmad og et lille informationsmøde, så spillerne vidste, hvilke forventninger, mødetider osv. vi havde til turen. 

Mandagen stod på 2 træningspas, hvor morgentræningen havde fokus på forskellige spil med fuld fart og en lille øvelse, der skulle vise, hvor langt den enkelte spillers kondition var. Det andet træningspas blev brugt på lidt taktisk træning, en god portion snak og afslutninger. Det var den generelle tilgang til træningerne, at første træningspas havde fokus på fart, og det andet på det lidt mere taktiske aspekt.

Tirsdag havde holdet et rigtig godt første træningspas. Der var koncentration og gejst og der blev givet gas på banen. Trænerteamet startede efter første træningspas med at afholde spillersamtaler. Til dagens andet træningspas begyndte trætheden at kunne mærkes på spillerne. Ømme ben og småskader meldte også deres ankomst, så det blev til en stille træning med blandt andet taktisk snak om offensivt og defensivt spil. Under den afsluttende interne kamp, fik vi besøg af en af de mange gadehunde, der findes i området. Den gik direkte efter Vu, som måtte hoppe for livet og fik lavet et fint hop over hunden. Dog tror vi, at hunden blot ville lege og have noget opmærksomhed :)

Onsdagen startede med træning på græsbanen, men modsat de 2 foregående dage blev det andet træningspas brugt nede på stranden til en omgang Beach Soccer træning. Humøret var højt og der blev afslutningsvis sat en lille fodvolley turnering op, som hvis ikke jeg husker helt galt havde Ralle & Keun i vindernes rolle. En dag med humøret i højsædet, og endnu en bekræftelse på at det er en meget homogen trup.

Torsdag stod på træningskamp mod et Østrigsk hold - SV Bad Ischl. Vi startede dagen med en lille let løbetur. Så havde spillerne ellers "fri leg" inden afgang til kamp. Vores nye Østrigske venner skulle vise sig, at være et på mange måder spændende bekendtskab. De var nogle store voksne drenge, der gik til vaflerne. Vi kommer foran 1-0 på mål af Vu. De kommer tilbage på 1-1 efter vores keeper mister fodfæste inden han skal sparke bolden væk. 1-1 bliver iøvrigt også slutresultatet. Vi ville gerne have vundet kampen, det skal der ikke være tvivl om, men måden kampen udviklede sig på, og den måde spillerne greb det an på, var vigtigere end sejren på tavlen. Det blev en til tider meget hårdt spillet kamp mod det Østrigske hold. Vores drenge tog den fysiske kamp op, og lod sig ikke kue af deres hårde spil. Der blev givet retur tilbage i samtlige dueller. Befriende at se spillerne maxe ud på den måde de gjorde. Der blev arbejdet stenhårdt gennem alle 90 min. Det var ikke til at se vi havde nogle hårde træningspas i benene. Hvis der skulle have været en vinder ville det ikke være ufortjent, hvis vi havde taget den. Med 2 skud på overliggeren, en afslutning reddet på stregen, og store muligheder lige uden for feltet ville det ikke have været tyveri hvis den var endt 2-1 i vores favør. Efter kampen var den Østrigske træner godt gal i knolden. Jeg er ret sikker på han mente vi spillede for hårdt, hvilket er patetisk med tanke på, hvordan han havde sat sit hold op, og de fik tildelt et rødt kort samt en håndfuld gule kort. Stor ros til drengene for at holde hovedet koldt, og bevare det gode humør. 

Fredag fik spillerne lov til at sove længe, så morgenmaden var rykket til senere, og det samme var frokosten. Det var samtidig afrejse dag. Vi fløj med snuden mod Danmark kl. 19.50. Fredagen gik derfor med at vi fik ordnet de sidste spillersamtaler, samt en god portion brætspil / kortspil. 

En absolut mere end godkendt tur er veloverstået. Drengene fik løbet en masse kilometer. Vi fik trænet lidt taktisk som trods alt er lidt federe at gøre i solen klædt på med t-shirt og shorts, kontra hjemme i DK med hue og handsker på en kold kunstbane. Vi (Anders & Christian) fik holdt nogle gode og positive spillersamtaler. Det spændende nu er om vi kan holde skruen i vandet på kunsten, om vi kan holde hinanden op på de aftaler vi har lavet i Tyrkiet, og om vi kan bygge på yderligere. Vi har en stor tro på at det kan vi. Fordi den her flok drenge der er i truppen har en ærgerrighed, og lyst til at ville "mere" hele tiden. Vi vil fortsætte med at arbejde stenhårdt frem mod sæsonstart hvor Allerød venter.

Stor tak til spillerne for at arbejde hårdt hele turen, og bevare det gode humør til trods for det har gjort ondt op til flere gange i løbet af turen. En kæmpe tak til teamet omkring holdet på turen. Der er simpelthen blevet arbejdet formidabelt hvilket bevirkede, at spillerne "kun" skulle koncentrere sig om, at møde til tiden og spille fodbold. Det er klasse.

Nu skal der skrues yderligere op hjemme i vante omgivelser, så vi er helt klar til at møde Allerød.