Udtalelse fra cheftræner om ny sæson
Foto: Daniel Egeberg

Udtalelse fra cheftræner om ny sæson

Skrevet af: Kasper Moesgaard Christiansen
23. september 2020

Vi står med to hold, hvor nye relationer bliver et af flere nøgleord for sæsonen. Med tilgangen af nye spillere og afgang af stor rutine, ser vi frem mod en spændende sæson i udviklingens tegn. 

Det blev også udgangspunktet for weekendens kampe. 

Derfor blev både kommende talenter og rutineret spillere bragt i spil, på mere uvante positioner og ikke mindst med nye roller. 
Hvorfor nu det? 
Vi har de seneste sæsoner oparbejdet en stor rutine og stabilitet i spillet med stor succes, men det har medført, at vi flere gange har været snævre i vores muligheder. Kort sagt har vi været suveræne i medgang, men tilsvarende alt for forudsigelige, hvilket i perioder har gjort os alt for stationære i modgang. Mulighederne skal udvides, sådan at vi bliver markant mere dynamiske og omstillingsparate, når tingene ikke går vores vej. 
Det kræver, at vi løfter bredden, sådan, at vi ikke slider for meget på stammen og vi bliver for afhængige toppræstationer hos få hver gang. De dynamiske elementer skal styrkes, hvilket kan ske med en større brug af rotation. Det sker ikke over natten, men det er en længere proces. En proces, der er naturlig i forlængelsen af spillertilgang og afgang.
Forandringen er i fuld gang og på banen, så vi det i weekenden på begge hold til første stævne i Aarhus. I fodbold er forandringer ofte udslagsgivende. Her er det ikke altid, at det på kort sigt er en succes. Hvis kritikere ser på weekendens resultater, vil de formentlig også tilkendegive, at BSF Powerchair ikke er bestået. Muligvis er vi det heller ikke på tavlen, men på indsats og med øje for vores fokus på udvikling og ambition på den lidt længere bane end måske blot en sæson eller enkelte kampe, så er jeg meget tilfreds med den insats og det potentielle begge hold viste med vores nye tilgang og forandringsproces. Naturligvis må vi sige, at modstanderne på dagen i flere tilfælde trakt et længere strå end os, men sådan er fodbold også. Vi arbejder ufortrødent videre og så skal vi lige huske, at sæsonen kun lige er begyndt.
Når først tingene har fået lidt mere tid, vil det uden tvivl løfte os. Det vil både kunne ses positivt på spillet, også i modgang. Ligeså er jeg sikker på det vil, når vi kommer længere i hen i sæsonen, positivt kunne læses i tabellen. 
I øvrigt tror jeg det bliver en yderst spændende og tæt sæson, der er i vente. Kampudviklingerne til weekendens stævne peger i hvertfald i den retning. Som jeg ser det, hvis indikationerne holder, så bliver det en meget lærerig sæson for alle hold og der vil forhåbentlig heraf komme flere medrivende kampe end set tidligere.
// Cheftræner, Sonny Fernandez