5-0 sender kvinderne op på 3. pladsen

18. april 2021

Lørdag tog kvinderne i Ballerup-Skovlunde endnu et skridt i kampen for at komme i den nye 1. division med en udebanesejr over Fredensborg BI.

Der var en åben kamp om kontrollen over spillet fra start, og selv om ingen af holdene fik den det første kvarters tid, så begyndte BSF at spille sig tættere og tættere på mål.

Det bar frugt allerede efter et kvarter, da Caroline Jacobsen blev sendt i dybden og overlistede målvogteren og scorede til 1-0.

Få minutter senere overløb Sofia Weatherall forsvaret, inden hun foran mål spillede Caroline Jacobsen, der headede i mål til 2-0.

I den anden ende fik Lærke Rasmussen mindre at lave i målet, og hun kunne i stedet se Sofia Weatherall score lige midt i målet fem minutter før pausefløjt til stillingen 3-0.

To minutter senere var Rebecca Haren tæt på at udbygge føringen, i stedet blev det Sofia Weatherall, der scorede på riposten med venstrebenet til 4-0.

Færre chancer, men ingen fare efter pausen

Rebecca Haren var fra første fløjt i anden halvleg direkte på vej mod mål, men bolden blev reddet ud til hjørnespark. I klumpspillet der fulgte på hjørnesparket fik Sille Lindqvist fragtet bolden over stregen til en 5-0-føring til BSF.

Den sikre føring gav bedre plads til værterne fra Fredensborg, men kun på et enkelt hjørnespark var de tætte på at reducere.

Selv skiftede BSF sin chanceeffektive fortrop ud, der lige skulle finde sig på plads i angrebet.

Chancefrekvensen kom ikke op på samme niveau igen, men i den anden ende kom Fredensborg heller ikke tættere på, derfor kunne BSF rejse hjem med en sikker 5-0-sejr.

Ubesejret i ti kampe

Efter kampen var der stor tilfredshed med især første halvleg, hvor meget af spillet flaskede sig på banen med masser af både mål og afslutninger.

”De første fem minutter skulle vi lige finde os selv, men efter første mål begynder vi at tro mere på os selv, og så fortsatte det med at gå fremad. Vi fik lagt et højt pres til at starte med og får erobret bolden. Både de andre og jeg fik mange gode stikninger, der gav os mulighed for at afslutte, og selv om vi ikke altid ramte målet, så scorede vi flere gange på andenbolden,” siger Sofia Weatherall.

Anden halvleg blev ikke samme festfyrværkeri som første, men det tager hun ikke så tungt.

”Vi falder lidt i niveau i anden halvleg, men det er først efter, vi har fået en sikker føring, så det er nok meget naturligt,” siger Sofia Weatherall.

Med ti kampe i træk uden nederlag fortsætter pilen med at pege opad, og den dårlige start på sæsonen i sommers er lagt langt tilbage, og fire kampe inde i slutspillet har spillerne kæmpet sig fra 5. pladsen til 3. pladsen og med et point op til Næsby på 2. pladsen.

”Lige nu går det meget godt, og jeg regner også med, at vi bliver en del af den nye 1. division. Vi er ubesejret i ti kampe, så det går rigtig godt,” slutter Sofia Weatherall fuld af optimisme.

Der resterer stadig ti kampe i slutspillet, og i næste uge gælder det Damsø, der huserer på puljens 7. plads. Det bliver samtidig årets første kamp tilbage i Gryden, når kick-off lyder 24. april kl. 11.00.