Historisk milepæl: BSF opnår licens på drengesiden

Historisk milepæl: BSF opnår licens på drengesiden

24. maj 2024

Det er en historisk dag for Ballerup-Skovlunde Fodbold (BSF), der i dag, fredag den 24. maj 2024, kan offentliggøre, at klubben har fået tildelt en plads i DBUs licenssystem og opnåelsen af 1 stjerne. BSF kan dermed i de kommende 2 år officielt kalde sig DBU Licensklub indenfor drengefodbold.  

BSF har dermed fået stempel på at det store stykke arbejde der er gjort i de seneste år har betydet at klubben har et talentudviklingsmiljø der er så stærkt at vi nu indtræder i licenssystemet. Udvikling af talenter handler ikke kun om spillet på banen, men om personale, strategi, faciliteter, spillestil, børnefodbold, periodisering af træning, fysiske og mentale færdigheder, samt meget, meget andet.

I løbet af foråret har DBU læst BSFs ansøgning igennem, der består af mange hundrede siders materiale, samt har DBU været ude og foretage auditering af BSF. Her har de snakket med såvel børneudviklingstræner, ungdomsudviklingstræner, talentchef, såvel som cheftrænere for flere årgange i børne- og ungdomsafdelingen er blevet auditeret af DBUs talentchef.

Siden har klubben måtte vente mens ansøgningerne har været til vurdering og vi blot har kunne vente på dommen. Den er nu kommet med 1 stjerne og indtræden i licenssystemet, der har til formål at fremme og optimere talentudvikling i klubberne og sikre den enkelte spillers udvikling sættes i centrum både sportsligt og civilt.

Det er første gang nogensinde siden at DBU indførte licenssystemet at BSF er med – og vi bliver således også de første i både Ballerup Kommune og flere af vores nabokommuner, der kommer ind i det fineste selskab. Ligeledes bliver vi en af de få klubber, som både har en drenge- og pigelicens, da pigerne i dag allerede har en licens.

Licensen betyder konkret en række forskellige forhold og krav som vi vil fortælle mere om på sigt, men herunder kan vi fortælle at det betyder, at BSF i de kommende 2 år vil være sikret adgang til de højeste rækker for U13, U14 og U15, hvor man vil have en automatisk plads i liga 2. BSF vil dermed i de nævnte årgange allerede i efteråret 2024 forventeligt skulle spille i liga 2.

”Det er en historisk dag for klubben, og det er meget svært at få armene ned. Det at komme ind i licenssystemet er omfangsrigt og svært – og der er blevet arbejdet meget hårdt fra klubbens og drengeafdelingens side på at opnå dette. Dette er en fantastisk nyhed for hele vores klub og et stort kvalitetsstempel fra DBU. Som formand for BSF vil jeg gerne lykønske alle vores trænere, frivillige, ansatte, spillere, forældre og øvrige interessenter med at vi nu er en del af licenssystemet,” udtaler formand for BSF, Jakob Waag Villadsen.

”Dette er resultatet af et mangeårigt arbejde som også bunder i en bredt forankret og vedtaget strategi for drengeafdelingen. Det har været en lang rejse med op og nedture, hvor vi har haft tålmodighed til at bygge organisationen op nedefra, inden vi gik ind i licensarbejdet. Det er fantastisk at se at det har båret frugt og at vi nu kan kalde os licensklub. Det er en dag vi ikke vil glemme,” siger Kenn Hillmann, der er ungdomsformand og har haft det ledelsesmæssige ansvar for licensprojektet, herunder ansøgningen.

En milepæl for BSF
Bo Hillmann, ungdomsudviklingstræner i BSF, har sammen med talentchef Michael Meldgaard været manden bag størstedelen af klubbens ansøgning, der består af mange hundrede sider. Ligeledes har Bo været ansvarlig for at implementere det på banen og følge op på det, sammen med klubbens børneudviklingstrænere.

”At få licens på drengesiden for første gang nogensinde er en kæmpe milepæl for BSF. Det betyder, at vores klub bliver anerkendt for den høje standard, vi har i vores ungdomsarbejde, og det åbner nye muligheder for vores spillere at udvikle sig i et elitefodboldmiljø. Det er en historisk præstation, som viser, at vores hårde arbejde, dedikation og langsigtede strategier bærer frugt. Det giver os en platform til at tiltrække og fastholde talenter og understreger, at BSF er en klub i vækst og fremgang,” fortæller Bo Hillmann.

”I BSF arbejder vi med udvikling ud fra princippet om, at vi ingen elite har uden bredde. Det betyder, at vi fokuserer på at skabe et stærkt fundament i vores breddeafdeling, hvor alle spillere har mulighed for at udvikle deres færdigheder og finde glæde ved fodbolden. Vores tilgang er holistisk, hvor vi ser det som et klubprojekt, der involverer alle fra de yngste ungdomshold til vores seniorhold. Vi investerer i uddannelse og udvikling af vores trænere, så de kan give den bedste støtte og vejledning til vores spillere. Dette sikrer, at vi har en kontinuerlig pipeline af talentfulde spillere, der kan rykke op og gøre sig gældende på eliteniveau.”

Talentchef Michael Meldgaard er naturligvis også stolt over opnåelsen af stjernen og fortæller:

”Licensstjernen, tildelt af Dansk Boldspil-Union (DBU), understreger vores engagement i at opretholde høje standarder inden for træning, faciliteter og talentudvikling. Det er resultatet af vores trænere, spilleres og administrationens hårde arbejde. Jeg ønsker at takke alle vores medlemmer, trænere, frivillige og partnere for deres støtte. Denne præstation havde ikke været mulig uden jer. Jeg ser frem til at fortsætte med at forbedre os og tilbyde de bedste muligheder for vores spillere.”

Både pigerne og drengene med licens
Pigefodbolden i BSF har, set bort fra enkelte år, haft licens siden det blev indført på pigesiden, og med drengenes indtræden betyder det, at klubben nu har licens på både drenge- og pigefodbold. Det er ganske unikt og er ikke mange klubber forundt, hvilket skaber nye muligheder som skal udnyttes i endnu højere grad, fortæller Bo Hillmann:

”At skabe synergi på tværs af kønnene i BSF handler om at udnytte vores samlede ressourcer og ekspertise bedst muligt. Vi har allerede opnået stor succes på pigesiden, og den erfaring og viden vil vi nu overføre til drengesiden. Det inkluderer fælles træningsprincipper, vidensdeling mellem trænerne og integrerede udviklingsprogrammer, der tilgodeser både drenge og piger. Vi tror på, at en samlet klubkultur, hvor vi arbejder sammen på tværs af kønnene, vil styrke vores fællesskab og skabe en endnu stærkere og mere inkluderende klub.”

Er du interesseret i at høre mere, så fortæller Bo Hillmann:
”Hvis du er træner eller spiller og ønsker at være en del af BSF, handler det først og fremmest om at have en passion for fodbolden og en vilje til at lære og udvikle sig. For trænere betyder det, at du skal være engageret i at uddanne og vejlede spillere på alle niveauer, og være åben for løbende videreuddannelse og samarbejde med kolleger. For spillere betyder det at møde op med en positiv indstilling, være dedikeret til træning og kampe, og være klar til at arbejde hårdt for at nå dine mål. Besøg vores hjemmeside for information om tilmelding og kom til vores åbne træninger, hvor du kan opleve vores træningsmiljø og møde vores trænerteam. Vi ser frem til at byde dig velkommen og sammen tage næste skridt i vores udvikling.

BSF har opnået en samlet placering i Danmark som nummer 46 og altså 1 stjerne.