Oppe på andenpladsen efter 2-0 over Damsø

Skrevet af: Nanna Wincentz Ludvig
29. maj 2022

Det meste spillede, da BSF tog imod Damsø i en direkte duel om andenpladsen i 2. division. Derfor kunne de trække sig sejrrigt ud af opgøret efter et mål i hver halvleg.

Efter sidste rundes sejr over Solrød var det tid til at tage den selvtillid, det gav, med til kampen mod Damsø.

Damsø har i sæsonen vist sig at kunne yde hård modstand, og derfor lykkedes det heller ingen af holdene at spille sig frem til store chancer langt hen i kampen. Det var gæsterne, der var tættest på, men de potentielt farlige situationer blev i sikker stil afværget.

Efter en halv time opstod kampens første store chance. Catrine Gryholt ramte en bold forkert i feltet og landede hos en Damsø-spiller, men Isabella Hansen og Freja Vestfred fik i to omgange afværget, og bolden blev sendt ud af feltet.

Fem minutter før pausefløjt fik BSF bolden i nettet på en omstilling, men målet blev vinket for offside. Få minutter senere kunne offside ikke hjælpe udeholdet. Bolden blev erobret på midtbanen og sendt i dybden til Caroline Bondo, der afsluttede mod mål uden for feltet. Keeperen fik akkurat hånden på, men ikke nok til at vippe den væk, og BSF kunne gå til pause foran 1-0.

Flere chancer, inden målet kom til sidst

BSF tog flere af de gode takter fra første halvleg med ud efter pausen. Allerede efter fem minutter var Caroline Bondo tæt på at fordoble føringen. En fejlafleveringen i opspillet endte hos Andrea Buur, der leverede den til Bondo i en god position, men bolden blev sparket forbi.

I den anden ende kom Damsø dog også tættere på og fik spillet sig frem til flere gode afslutninger, og flere af dem kom som følge af fejl i opspillet. Det kom der bedre styr på i takt med at halvlegen skred frem, og fejlafleveringerne i opspillet forsvandt.

I kampen blev det også til et comeback til Sofia Weatherall, der spillede de sidste 20 minutter efter, hun har været fraværende i forårssæsonen indtil nu.

Den næste store BSF-chance kom med et kvarter igen. Efter gode kombinationer afsluttede Vida Fleur i feltet, men bolden gik over mål.

Vida Fleur fik chancen igen fem minutter senere, da et genpres efterlod bolden foran målet, og Vida fik prikket den væk fra keeperen og over stregen til 2-0.

”Vi skulle vise noget over for os selv”

Med sejren fik BSF rettet op på resultatet fra sidst de to hold mødtes, hvor Damsø vandt 2-1, efter en dårlig BSF-indsats. Derfor handlede det mere om spillet i lørdagens kamp end en egentlig revanche, fortæller Isabella Hansen.

”Det har ikke så meget handlet om revanche for os op til kampen. Det handlede om at vise noget over for os selv, om at vi godt kan, og vi er bedre end dem. Det fik vi vist i dag.”

BSF var det bedste hold på banen, og det skyldes at mange af spillets elementer lykkedes i kampen.

”Vi spiller godt sammen, og vores presspil fungerer rigtig godt i forhold til mange af de andre kampe. Vi er gode til at spille rundt og genpresse, også når vi mister den, hvor vi får den hurtigt tilbage igen, som det blandt andet skete ved vores andet mål. Vi er også gode til at lukke af og holde dem fra chancer. I første halvleg har de for eksempel stort set kun et par skud udefra,” siger Isabella Hansen.

Med sejren overhaler BSF Damsø og overtager andenpladsen på en bedre målscore, da begge hold er på 19 point. Solrød topper fortsat puljen med 23 point efter deres 3-1-sejr over Fredensborg.

I næste runde venter Fremad Amager, der endnu ikke har fået point i foråret, men en målscore på -40. Da Fremad Amager gæstede Gryden 1. maj, sendte BSF dem hjem et 6-0-nederlag. Det omvendte opgør spilles lørdag 4. juni, kl. 12 på Sundby Idrætspark.