0-0 var nok: BSF op i 1. division

Skrevet af: Nanna Wincentz Ludvig
11. juni 2023

På den afgørende sidste spilledag i 1. divisions slutspil lykkedes det at få fjerdepladsen efter en dramatisk afslutning.

Efter sejren over Dalum/Næsby sidste weekend havde BSF muligheden for selv at afgøre holdets skæbne i slutspillet. En ny sejr ude over Varde ville garantere en den ønskede plads i top fire, der giver adgang til efterårets 1. division, ellers var holdet afhængige af andre resultater.

Ved pausen så det især ud til, at BSF behøvede en sejr, for de direkte konkurrenter fra Vildbjerg var foran 3-0 mod Østerbro. En sejr til jyderne ville sende BSF ned på femtepladsen og tilbage i 2. division.

Og mens BSF – og for dens sags skyld Varde – fortsat ikke kunne score, regnede det med mål i Vildbjerg. 3-0 blev reduceret til 3-2, inden Vildbjerg igen øgede til 4-2. Med 10 minutter igen reducerede Østerbro endnu en gang, men BSF lå fortsat på den virtuelle femteplads.

Så da BSF ikke selv kunne afgøre det ved at score, var det derfor slukørede og nervøse spillere, der stimlede sammen efter slutfløjt for at tjekke resultatet af Vildbjerg-kampen og kunne bryde ud i jubel. Et straffe til Østerbro kort før tillægstiden ændrede, hvad der ved pausen havde været 3-0, til 4-4 og sendte BSF tilbage på fjerdepladsen og i 1. division.

I rundens sidste kamp vandt Dalum/Næsby 3-1 over ASA, der dog beholder andenpladsen med 15 point. Varde og BSF har 14 point, men BSFs målscore er dårligere. Vildbjerg ender med 13 point og den ærgerlige femteplads i det tætte midterfelt og tager turen ned i 2. division sammen med Dalum/Næsby, der blot hentede 7 point i forårets ti kampe. Østerbro blev de suveræne vindere med 21 point og blot et enkelt nederlag.