2-0 sejr efter en vaklende indsats

Skrevet af: Christian Jørgensen
18. juni 2021

Vi fik endnu en sejr i hus efter en noget haltende præstation. Vi kom ikke rigtig op i gear, da dommeren fløjtede kampen i gang. Vi var sløje på kuglen, sad for langt i vores pres, og generelt alt for ukoncentrerede i, hvad vi gjorde. Roskilde kom derimod med masser af spillelyst og fart i stængerne. De havde også den første chance ved et lige ved og næsten gennembrud, og fik derudover annulleret et mål for offside (det gjorde vi dog også så 1-1 på den konto). Vores største chance tilfaldt Benge der, efter et fremragende forarbejde af Vincent, headede på stolpen. Stor chance der desværre ramte den gale side af stolpen og sprang til målspark. Roskilde havde et par gode chancer lige udenfor feltet. Desværre for dem tordnede de bolden over mål. Roskilde havde ligeledes et hovedstød på overliggeren efter et hjørnespark. 0-0 til halvleg hvor vi vel ret beset skulle have været bagud.

2. halvleg kommer vi ud med mere energi og vilje. Det varede sådan ca. 2 min. så blev Reus smidt ud med direkte rødt, efter hvad dommeren fandt som en nødbremse. Jeg nævner ikke ofte dommeren i de her referater, men det var helt igennem sløjt dømt. Roskilde spillerens træk var meget langt, trækket var væk fra mål, langt oppe på banen, vi havde yderligere en spiller hjemme på samme linje som Roskilde spilleren samt Reus. Dommerens beretning efter kampen var: trækket var ikke langt, trækket var direkte mod mål, vi havde ikke flere spillere der kunne nå hjem. Tja den gider vi ikke gå mere op i. Dømt var dømt og nu må Reus se til fra tilskuerpladserne de næste 2 kampe. Op ad bakke i en næsten fuld halvleg med 10 mand velvidende vi skulle bruge 3 points. Drengene viser her efter stor moral. De arbejder stenhårdt under de forudsætninger der var. Holder Roskilde fra chancer og får selv den største med et straffespark. Tide går til bolden og hamrer bolden op i målet. Forløsende scoring og en ny portion energi til drengene. 23 minutter igen og der skulle kriges videre for at sikre sejren. Roskilde får ikke for alvor lagt tryk på os, og i overtiden får Mak scoret til 2-0 efter Lentz har drevet gæk med hele Roskilde forsvaret, og får serveret bolden foran Maks fødder.

En populær arbejdssejr hvor vi bestemt ikke ramte dagen. Det er dog høj klasse at få alle 3 points på sådan en dag, og mod en modstander som spillede deres chance. Nu venter en spændende kamp lørdag hjemme mod Birkerød, som vi altid har haft spillet tætte kampe med.

I dette nedrykningsspil er hver kamp for os “liv eller død” eller det følte vi i hvert fald. Landskampen i lørdags beviste, at fodbold er så ubeskriveligt meningsløst i forhold til selve livet. Jeg tror alle der så kampen var i chok, og formentligt stadig er det. Pludselig virkede fodbold så betydningsløst. EM virkede ligegyldigt, vores eget fodbold i DS virkede ligeledes ligegyldigt.

Vi (alle på og omkring holdet) sender alle de varmeste og kærligste tanker til Christian Eriksen og hans familie med en bøn om, at han kommer sig hurtigt og forhåbentligt snart er på banen igen.