Sent nederlag koster i tabellen

21. maj 2023

I en hård kamp lå BSF længe lunt til at få en vigtig sejr og tre point, men med to mål i de sidste ti minutter endte det i stedet med et ærgerligt nederlag.

Det var gæsterne fra Vildbjerg, der kom bedst fra start og hurtigt fik spillet sig frem til flere hjørnespark, men BSF fik bedre fat om kampen, som halvlegen skred frem.

Halvvejs mod pausen var det dog tæt på en føring til Vildbjerg, men Lærke Rasmussen lavede en stor parering i duellen.

I modsatte ende havde BSF udfordringer med at spille sig frem til chancer, men de dukkede løbende op, og fem minutter før pausen kom den afgørende mulighed. BSF fik tilkendt et frispark lige uden for feltet, som Vida Fleur tog sig af. Hun sparkede bolden rundt om muren og i det lange hjørne uden for keeperens rækkevidde og bragte BSF på 1-0.

Få chancer – indtil til sidst

Hvor velplaceret Vida Fleurs spark havde været, kom hurtigt til udtryk i starten af anden halvleg, hvor Vildbjerg fik et frispark stort set samme sted og skød et stykke forbi mål.

Afslutninger var der generelt ikke mange af i anden halvleg, for begge hold havde god opdækning, der ikke gav mange chancer væk.

Hen mod slutningen af kampen trykkede Vildbjerg på for en scoring og med ti minutter igen var de tæt på, men to redninger på stregen holdt udligningen væk i første omgang. Få minutter senere var heldet ikke med BSF, da gæsternes Vilja Pedersen uopdækket sparkede den i målet efter et indlæg.

Kort før overtiden kom gæsterne også foran efter et hjørnespark. Lærke Rasmussen, der stod en god kamp, havde i første omgang hænderne på, men kunne ikke holde fast i den, og i stedet fik Vildbjergs Sille Mølleskov bolden over stregen.

BSF jagtede udligningen og pointet til det sidste og havde i overtiden blandt andet et skud i sidenettet, men det var altså ikke nok til at få point i denne omgang.

”Vi skal vinde de resterende kampe”

Der var naturligvis skuffede og ærgerlige spillere efter slutfløjt, selv om der langt hen ad vejen er tilfredshed med indsatsen.

”Vi møder et hold, som er bedre end os, og vi ved, at vi skal vinde ved at forsvare den hjem og udnytte de chancer, vi får, og det kommer vi godt igennem hele kampen med og står også fint på banen,” siger Catrine Gryholt efter kampen.

At det alligevel ender med et nederlag, handler derfor primært om, at Vildbjerg var bedst til at udnytte fejlene, forklarer ”Gryde”.

”Vi scorer på en af deres fejl, og de scorer på fejl, hvor vi ikke er helt afstemt. Sådan er fodbold, der kommer fejl, og de er bare konsekvente og får afvikling på det. Vi skulle kommunikere noget mere, som vi havde gjort hele kampen, men det er hvad der sker, og så skal vi huske fremover at være klar i alle 90 minutter, for hvis man falder ud i nogle af minutterne, så går det galt.”

Tabellen er tæt, og selv om nederlaget i denne weekend sender BSF to pladser ned, så holdet nu er under stregen, er der intet, der er afgjort.

”Målet er stadig, at vi skal vinde de resterende kampe. Vi skal ikke spille på resultater eller noget andet end for at vinde. Vi skal spille vores eget spil, og så skal vi have tre point i alle kampe,” slutter Catrine Gryholt.

I rundens øvrige kampe vandt Varde 4-0 over Dalum/Næsby, mens Østerbro ude slog ASA 2-1. Østerbro har nu overtaget 1. pladsen med 14 point, mens ASA følger efter med 12 point. Vildbjerg og Varde indtager de to næste pladser med henholdsvis 11 og 10 point. BSF er derfor nu nede på 5. pladsen på grund af en dårligere målscore. Der resterer fortsat tre kampe.

I den kommende weekend kommer det nye tophold Østerbro på besøg i Gryden. Kampen spilles lørdag 27. maj, kl. 11.