”Et skridt frem og to tilbage”

06. september 2020

Hele første halvleg så det ud til at Ballerup-Skovlunde kunne hente sæsonens første sejr. Et dårligere spil i anden halvleg kostede dyrt, og Næsby kunne rejse hjem med en 2-1-sejr i stedet.

Kampen startede godt, for trods en chance til Næsby, da kampen var blot et minut gammel, så kom BSF hurtigt foran. Det skete, da BSF havde sit første reelle pres, hvor Nicoline Leick Hansen scorede i en situation, hvor flere spillere var med fremme.

Målet skabte en forsøget energi på banen, og en omstilling, der startede i feltet, ti minutter inde, var tæt på at kunne udbygge føringen, men afslutningen gik forbi mål.

Presspillet blev holdt i længere perioder, der blev afbrudt af enkelte omstillinger, der hurtigt blev stoppet.

Efter 20 minutter kom Næsby helt frem til afslutning, men skuddet var så svagt, at det ikke voldte problemer for Amanda Brunholt i målet.

Få minutter senere var BSF igen tæt på at udbygge føringen, men Sille Lønstrups skud foran mål blev blokeret af en Næsby-spiller.

Generelt havde pigerne flere gode indlæg, der blev lavet fra baglinjen. Nogle blev udnyttet til afslutninger, mens andre blev forpurret af gæsterne.

Efter en god halv time var et indlæg efter en omstilling også ved at give gevinst, men Sille Lindqvist missede foran mål. Det blev halvlegens sidste store mulighed.

Hurtig udligning i anden halvleg

Anden halvleg startede ligesom første med et mål. Der var spillet mindre end to minutter, da et hurtigt Næsby-angreb gav gæsternes Agnes Klingenberg bolden foran mål, der skød den i kassen til 1-1.

Målet gav Næsby kort momentum, men BSF overvandt det og genfandt deres spil på banen, og ti minutter inde i halvlegen fik BSF sin første store chance efter et indkast, som desværre gik kort forbi mål. Chancen blev fulgt op af endnu en afslutning få minutter efter.

Spillet begyndte i højere grad at etablere sig på midten, og begge hold havde udfordringer med at spille sig til afslutninger.

Halvvejs i halvlegen spillede BSF sig frem til et indlæg, men bolden nåede ikke så langt, før angrebet blev blokeret.

Hen mod slutningen var kampen præget i højere grad af Næsby-forsøg, men flere gange lykkedes det BSF-spillerne fik spoleret pressene, og Amanda Brunhot tog sig af resten i målet. Eller næsten i hvert fald, for med få minutter igen kunne bolden ikke længere holdes ude, og Næsbys Majbritt Henningsen kunne bringe gæsterne på 2-1 med et skud kort fra mål.

”To vidt forskellige halvlege”

Det blev altså heller ikke lørdagens kamp, hvor BSF kunne trække sig sejrrigt fra en kamp, på trods af en rigtig god første halvleg.

”Vi var rigtig dygtige og rigtig gode på bolden i første halvleg. Vi sætter dem i nogle svære situationer og skaber i hvert fald tre 100 procentchancer, men scorer desværre kun på én. Næsby har også en chance, de kunne have scoret på, men vi kunne sagtens have scoret tre. De to halvlege er desværre vidt forskellige,” siger træner Kasper Klarskov Nielsen efter kampen.

Han har ikke nogen klar forklaring på, hvorfor anden halvleg ikke blev så god som første.

”Vi taler om en masse ting i pausen, men bliver måske bange for at vinde eller bliver stressede over, at de lige pludselig kommer i et højere pres, og vi vinder ikke nogen dueller. De scorer hurtigt, fordi vi smider bolden væk og positionerer os dårligt forsvarsmæssigt,” siger træneren.

Trods nederlaget, slår han fast at holdet fortsat går efter en sejr, men at det kan være svært at se, hvor det skal komme fra.

”Vi rykker os på nogle ting, men når vi går et skridt frem på nogle parametre, er det som om vi går to tilbage på andre. I dag skaber vi de chancer, der skal til for at vinde, og scorer godt nok kun på én, men ellers er den del godkendt. Men når vi er fuldstændig ligeglade med at forsvare i vores felt, kommer vi til at tabe flere kampe, når vi ikke får scoret mere.”

Næste kamp er allerede tirsdag 8. september kl. 19.30 på Kunst ved Fælledparken, når BSF tager hul på Sydbank Kvindepokal mod Østerbro IF. Næste kamp i 1. division er lørdag 12. september ude mod Solrød.