"Vi smadrer igennem i anden halvleg"

Skrevet af: Nanna Wincentz Ludvig
25. april 2021

7-1 er den største sejr i dette års slutspil i 1. division. – Og den står Ballerup-Skovlunde for, da de lørdag slog Damsø. Fire forskellige målscorer sikrede rekorden.

Det var årets første kamp tilbage på græsset i Gryden mod et hold, der har givet målfattige møder tidligere på sæsonen.

Begge hold havde igen udfordringer med at kreere chancer i starten. Efter ti minutter begyndte BSF at komme tættere på målet og vise de takter, der har holdt holdet ubesejret i ti kampe.

Damsøs første chance kom efter 20 minutter på et frispark, der gik i muren, mens riposten havde så lidt kraft på, at Lærke Rasmussen i målet kunne igangsætte en kontra, der dog endte uden et ordentligt slutprodukt.

Flere gode chancer til BSF fulgte, og efter en halv time sendte Rebecca Haren en aflevering på tværs af banen til Caroline Jacobsen, der kunne løbe med bolden resten af vejen og sende den i mål til en fortjent 1-0-føring.

Målet forstærkede BSF’s kontrol over kampen, og de gav meget få chancer væk, men bolden fandt heller ikke vejen tilbage til netmaskerne i Damsøs mål før pausen.

Mål fra start til slut i anden halvleg

Det var et forvandlet BSF, der trådte på banen efter pausen. Kontrollen var der stadig, men intensiteten var forstærket. Det begyndte med et hurtigt 2-0-mål, da Rebecca Haren sendte bolden i kassen på et oplæg af Marlene Larsen. Ti minutter senere var Rebecca Haren tilbage i oplæggerens rolle, da Caroline Jacobsen scorede sit andet mål i kampen.

Små ti minutter senere byttede de to igen roller, da Rebecca fik en stikning fra Caroline og løb ned og scorede sikkert til 4-0.

De største chancer og det farligste spil fortsatte med at tilfalde et velspillende BSF, så da Damsøs Trine Seistrup reducerede med 20 minutter igen, var det naturligvis på en standardsituation efter deres andet hjørnespark i træk.

Næste mål kom også på et hjørnespark ti minutter før tid. Denne gang til BSF, men med en Damsø-spiller som målscorer. Alberte Angersbachs velplacerede indlæg blev bokset ind af den tidligere BSF-målmand Thea Roque-Krag.

Hvor målfarligheden manglede i slutningen af kampen i sidste weekend mod Fredensborg, fortsatte effektiviteten mod Damsø, og i de sidste fem minutter blev det både 6-1 og 7-1 af først Nicoline Leick Hansen og derefter Marlene Larsen, der lukkede festen med sit debutmål.

”Vi udnytter alt efter pausen”

Spillet i første halvleg var så langt fra prangende, at forvandlingen i pausen var nødvendig, hvis en sejr skulle sikres.

”Damsø lykkes med deres pres i første halvleg, mens vi ikke får vores til at fungere. Vi har to-tre friløbere og får også et mål, men vi har ikke den gode fornemmelse i pause og taler om, at vi skal ud og smadre igennem i anden, og det synes jeg, vi lykkes 100 procent med. Vi kommer godt fra start, er først på bolden og andenbolden og bakker hinanden op,” sagde Camilla Jensen efter kampen.

Karoline Petersen er enig og tilbyder mere refleksion over første halvleg.

”I første halvleg får vi ikke udnyttet hullerne i deres bagkæde og vores egen hurtighed oppe foran. I stedet er det som om, vi spiller den hen, hvor de gerne vil have den. Men vi får udnyttet alt efter pausen, vores hurtighed og kombinationer, og vi bliver kyniske, hvilket er med til at give os de mange mål,” sagde Karoline Petersen.

Den eneste streg i regningen i anden halvleg var, da Damsø reducerer til 1-4, men det fylder kun lidt i det samlede billede.

”Det er ærgerligt, at vi lukker et mål ind, men det er en standardsituation, hvor vi ikke står godt nok, og de kommer først på bolden. Ellers holder vi dem egentligt fra chancer i kampen. Så vi lykkes virkelig både defensivt og offensivt, og de kvaliteter skal vi have med i næste kamp. Vi skal slå Solrød. Dem gider jeg simpelthen ikke tabe til én gang til,” slutter Camilla Jensen.

Kampen mod Solrød spilles lørdag 1. maj, kl. 11.30 på Solrød Idrætscenter. Begge kampe mod Solrød i sensommeren endte med smalle 1-0-sejre til lørdagens værter. I det igangværende slutspil har BSF overhalet Solrød, der ligger på 5. pladsen, mens BSF med sejren over Damsø bibeholder 3. pladsen.