NY MAND I SPIDSEN FOR BSF/LSF U15-1 HOLDET

NY MAND I SPIDSEN FOR BSF/LSF U15-1 HOLDET

15. januar 2022

BSF/LSF U15/16 pigerne får i den kommende sæson ny cheftræner. Klubberne har lavet en aftale med Michael Meldgaard, som netop er tiltrådt jobbet. Michael er 42 år, og har senest trænet 2 år i Roskilde, U15 og U12 drenge. Han kommer fra en stilling som scout i Brøndby, men da han savnede træningen og arbejdet omkring et hold, stoppede han kort før jul. Nu starter han så i BSF/LSF.

Tidligere har han i 7 år, trænet lokalhold i den by hvor han bor, hvor han har haft ansvaret for forskellige årgange og både drenge og piger. Michael er uddannet træner gennem DBU og har C og B licens. Derudover har Michael også DBU´s scouting-uddannelse i form Talent-ID 1 og 2.

Holdet som Michael står i spidsen for, er et holdsamarbejde mellem LSF og BSF, som har stået på i halvanden år. Michael kommer således til at indgå i et spændende setup der er forankret i to traditionsrige klubber med stærke ungdomsafdelinger.

U15/U16 holdet er stærkt fællesskab som over den sidste periode er vokset og rummer på forskellige niveauer. Truppen består at spillere med ambitioner om fremtidigt DM-fodbold, spillere som er relativt nye på en fodboldbane og en del piger midt imellem. Det er stærkt fodbold fællesskabet med engagerede og dygtige piger.

For klubberne betyder fodboldfællesskabet meget- både på holdet og som en del af sammenhængskraften i og på tværs af de to klubber. Holdets placering mellem LSF og BSF, mellem U14 og U16 DM holdet, skaber således en mulighed for at sende og modtage spillere til op-/nedtræning, fællestræninger på tværs af årgange, samt sociale aktiviteter på tværs af hold i de to klubbers afdelinger. Som cheftræner får Michael derfor også til opgave at styrke det fodboldmæssige og sociale udviklingsmiljø på holdet, ved at styrke forankringen af holdet i afdelingen og i de 2 klubbers samlede udviklingsmiljø for piger.

Holdet træner 3-4 gange om ugen og der er adgang til både fysisk træning og klubbens behandlerteam. Michael kommer til at indgå i et setup i pige/kvindeafdelingen med reference til Head of Coaching. Trænerteamet består udover Michael, af en assistenttræner og to holdledere, der også har trænerbaggrund og dækker ind efter behov. Rundt om holdets team, er det Head of Coaching, Talentansvarlig, og en ungdoms fodbold koordinator, som står klar til sparring og udvikling.

LSF og BSF er en begge klubber med store ungdomsafdelinger og har en øget opmærksomhed på at udvikle stærke fællesskaber for piger med fokus på udvikling.  Som cheftræner vil Michael få mulighed for at trække på ressourcer i begge klubber og vil med det øvrige team omkring holdet stå for koordineringen af holdsamarbejdet på tværs af LSF og BSF.

Michael, selv udtaler følgende forbindelse med jobbet:

”Jeg glæder mig til at komme i gang med at træne pigerne, det virker som nogle gode piger og jeg har også fået et godt indtryk af klubberne som virker til at have et stærkt setup.”

Der skal samtidig lyde en stor tak til cheftræner Frederik Reffelt som har været med omkring holdet det seneste ½ år, Frederik har søgt andet trænerjob tættere på hjemmet, da han brugte meget tid på transport.

Er man interesseret i at høre mere om BSF/LSF-holdet eller komme og prøve kræfter med ungdomsfodbold på højt niveau, så kan man kontakte Head of Coaching Philip Nielsen på Phil@bsfodbold.dk

Læs mere om holdet på https://bsfodbold.dk/kvinder-piger/u15-piger-07/u15-pige-elite-07 og https://www.lsf.dk/holdinfo/ungdom/u15-piger-aarg-06-07/