BSF siger ja til mangfoldighed og nej til diskrimination

BSF siger ja til mangfoldighed og nej til diskrimination

Skrevet af: Kristina Kanstrup
10. marts 2024

I BSF stræber vi efter at skabe et åbent og inkluderende miljø hvor alle føler sig velkomne.
Dette kommer til udtryk i at vi i BSF rummer stort set alle former for fodbold og mennesker. Vi har i mange år haft både pige/kvinde og drenge/herre fodbold, ligesom vi også har haft Powerchair fodbold, som er fodbold der spilles i kørestol, og senest udvidet med Ombold, der er fodbold for mennesker i udsatte positioner. Vi har medlemmer der spiller fodbold på forskellige niveauer og medlemmer der kommer fra forskellige sociale- og kulturelle baggrunde.
Det er noget vi er stolte af i BSF og noget vi har og stadig arbejder hårdt for. Vi ved dog også godt, at selvom vores intentioner er at BSF skal være en klub der rummer alle, så har vi, som i resten af samfundet, stadig udfordringer. Derfor skal der nu sættes fokus på at plads til alle også gælder, uanset kønsidentitet og seksuel orientering.
Derfor har vi i BSF tilsluttet os projektet #Gamechanger, som arbejder for at fremme en aktiv stillingtagen og konstruktiv dialog om lighed og forskellighed i idrætsforeningerne. Dette gør de bl.a. ved at skabe opmærksomhed omkring betydningen af omgangstone og handlemønstre i foreningsfællesskaber, som virker ekskluderende for LGBTI+ personer.

Hver femte LGBTI+-person føler sig ikke som en del af idrætsfællesskabet. Det viser en undersøgelse fra Kulturministeriet fra 2020. Det vil vi være med til at ændre på.
Alle uanset seksuel orientering og kønsidentitet skal nemlig føle sig inkluderet i vores fællesskab, og derfor er vi en del af #Gamechanger-projektet.

Adam Støvring Holmegaard, som er Projektkonsulent hos #Gamechanger udtaler følgende:
”Vi er utrolig glade for at byde Ballerup-Skovlunde Fodbold indenfor i Gamechanger. Klubben er en afgørende aktør i kommunens foreningsliv, og den har været meget tydelig i forhold til at ville udvikle en endnu mere inkluderende kultur. En kultur, hvor der er plads til alle seksualiteter og kønsidentiteter. Kort sagt skal det være lige meget, om man vil holde Svend eller Solveig i hånden. Alle har ret til at være en del af klubbens fællesskab. Vi ser meget frem til samarbejdet.”

I BSF er vi utrolig stolte over at være blevet en del af #Gamechanger og over at kunne bidrage til en positiv forandring i idrætskulturen, så flere kan nyde trygheden og inklusionen i vores fællesskab.
Vi kickstarter indsatsatsen med en workshop for alle trænere/ledere onsdag den 10. april fra kl. 18.00-19.15, hvor Gamechangers projektkonsulent, Adam Støvring Holmegaard, vil hjælpe os med at komme godt i gang med projektet. Her vil vi også komme ind på, hvordan vi vil inkludere Gamechanger i BSF’s projekter fremadrettet, men forinden vil vi sparke projektet i gang med regnbuefarvede bolde og anførerbind på tværs af vores hold og årgange. Vi håber derfor, at I vil tage godt imod de fine regnbuefarver og støtte op om de værdier de symboliserer. I kampen for fodbold for alle, skaber vi som klub nogle rammer, men fællesskabsfølelsen kommer fra banerne og det er de personlige handlinger og holdninger der gør en forskel og afgøre, om alle føler sig som en del af noget større. Så hjælp BSF og Gamechanger med at ændre spillet, så alle føler sig velkomne.

#Gamechanger er et landsdækkende initiativ med Kulturministeriet, Danmarks Idrætsforbund (DIF), DGI og en lang række idrætsaktører i ryggen, som skal give foreninger værktøjer til at arbejde med inklusion og mangfoldighed.
Læs mere om baggrunden for og parterne bag #Gamechanger her: www.blivgamechanger.dk #Gamechanger er støttet af Kulturministeriet og Idrættens Regnbuekoalition, der består af DIF, DGI, DBU, DanskHåndbold, SvømDanmark, Danmarks Basketball Forbund, Spillerforeningen, Pan Idræt, Amnesty og Institut For Menneskerettigheder.