Ansøgningen om Pige-ungdomslicens

Ansøgningen om Pige-ungdomslicens

Skrevet af: Roy
06. april 2021

Ansøgningen om Pige-ungdomslicens er nu afleveret og vi venter på at få besøg af DBU.

I efteråret 2020 begyndte det konkrete arbejde med ansøgningen til den nye Licens 2.0 for Piger-ungdomslicensen og nu er den så afleveret til DBU. I løbet af april får BSF-pigeafdeling besøg af DBUs licensauditører, som vil drøfte vores ansøgning med os, inden der i maj måned uddeles licenser på pigeungdom.

Ansøgningen er kulminationen på en længere proces både i forhold til udviklingen af pigeafdelingen i BSF og i forhold til at generhverv ungdomslicensen på pigesiden.

I forbindelse med licensansøgningen udtaler ansvarlig for Pige/Kvinde afdelingen Jakob Waag Villadsen følgende:

”Der har de seneste år været lagt et kæmpe arbejde i pigeafdelingen, for at generhverve ungdomslicensen. Grundlæggende arbejder vi jo ikke for licenser, men for løbende at skabe et bedre udviklingsmiljø for fodboldspillere. Vi må dog erkende, at dette er noget lettere, når man har licensen som redskab og derfor har det også været et vigtigt arbejde at få licensansøgningen på plads og en god lejlighed til at få gennemgået vores setup, arbejdsgange og strategi.

Jeg er dybt imponeret over det kæmpe arbejde, der lægges i afdelingen af både spillere, trænere og ledere, hvilket bliver meget åbenlyst, når man har deltaget udarbejdelsen af ansøgningen. Derfor skal der også lyder en stor tak til dem, som driver og er pigefodboldprojektet og i den her sammenhæng, også til dem som hele vinteren har holdt lange onlinemøder og arbejdet for at optimerer, dokumenter, beskrive og samle det hele i den ansøgning, der nu er sendt afsted. Jeg ser frem til den kommende auditering og er i alt beskedenhed stolt af det arbejde vi alle sammen har lavet. Jeg håber selvfølgelige også, at vi ender med at få licens, som vil give os alle bedre betingelser i BSF.”

BSF mistede i 2019 ungdomslicensen og har efterfølgende forsøgt at generhverve den. Til trods for den manglende licens, har BSF dog de seneste to år kørt med samme koncept og et setup, der matchede kravene i licensen. Derudover er der løbende blevet udvidet med Head of Coaching, yderligere sundhedspersonale og systematisering af dokumentation, evaluering og implementering af alle aktiviteter i XPS software systemet. Alle sammen elementer, som opprioriteres i det nye licenssystem og har gjort det muligt at integrerer arbejdet med ansøgningen, i det arbejde, der allerede forgår i afdelingen.”

Sports- og Talentansvarlig, Gert Sørensen udtaler:

”Det nye licenssystem har på mange måder sat et øget fokus på talentudvikling og træningsmiljøet, hvilket er DNA’et i BSF.

På den måde bliver licenssystemet mere en medspiller i klubarbejdet, end noget der forgår på sidelinjen, hvilket man kun kan værdsætte som talentansvarlig.

På den baggrund er det ikke kun spændende at se, hvordan BSF’s ansøgning vurderes, men også hvordan den nye pigelicens og pigefodbolden udvikler sig sammen de kommende år.”