Tre point i uskøn kamp

11. september 2022

Efter en forrygende sæsonstart blev det til en rigtig arbejdssejr for BSF, der for anden gang på få uger mødte Fredensborg. Med 2-1 har holdet dog fortsat udelukkende sejre i alle efterårets kampe.

Det startede ellers godt. BSF trykkede på fra start, og Fredensborg var sjældne gæster på BSF’s banehalvdel i kampens indledning.

Efter ti minutter havde Sara Rasmussen kampens første skud på mål, men keeperen fik vippet den over målet til hjørne. Det tog Sophie Bagger sig af, og Marika Østergaard Svensson headede bolden i mål til en 1-0-føring.

Fredensborg fik efterfølgende et par afslutninger. Først et frispark, der gik forbi mål, og senere et godt angreb med en svag afslutning, der ikke var en udfordring for Lærke Rasmussen i målet.

Så var der til gengæld mere skarphed i BSF’s mål til 2-0 efter 25 minutter. På en omstilling kunne Catrine Gryholt løbe mod mål med bolden. Med køligt overblik fandt hun Emilie Larsen foran mål, der dermed scorede for anden kamp i træk i Fredensborg.

Små ti minutter senere kom reduceringen, der samtidig var det første indkasserede turneringsmål i efteråret for BSF. Fredensborgs Mitzi Møller fik spillet sig uden om Lærke Rasmussen og kunne score fra spids vinkel, selv om bolden var tæt på at blive reddet på stregen.

Holdt stand i rodet anden halvleg

Efter en ærgerlig slutning på første halvleg, gjaldt det om at finde det høje niveau frem igen. Det startede også fint med høje pres og flere afslutninger inden for de første ti minutter.

Overtaget fortog sig roligt derefter, og i stedet begyndte spillet at bølge frem og tilbage i en rodet affære.

Chancerne var dog ikke helt forsvundet. Med tyve minutter igen var Catrine Gryholt tæt på at heade holdet yderligere i front, men bolden gik forbi.

Hen mod slutningen begyndte Fredensborg for alvor at lugte point og pressede på, men Lærke Ramussen var en sikker sidste skanse i målet. Muligheden for et mål til 3-1 kom også, og i forhold til chancens storhed var det lige så tæt på som en udligning, da debutant Sarah Riboe var centimeter fra at score.

Mål kom der dog ingen af efter pausen, og derfor kunne BSF tilføje tre point yderligere til tabellen.

”Det var ikke kønt”

Efter kampe med flermålssejre var der for første gang spænding til sidste fløjt. Den spænding kunne spores tilbage til faldet i niveau i slutningen af første halvleg og reduceringen, der kom i kølvandet.

”Vi startede rigtig godt de første 30 minutter. Vi havde godt spil, godt flow, scorede to mål og havde et rigtig godt opspil til det andet. De sidste 15 minutter før pausen begynder det at kikse lidt med vores opbygningsspil, som ikke lykkes. Det er 100 procent på vores skuldre, at det begynder at gå galt,” fortæller Emma Drewes Andersen efter kampen.

Det lykkedes ikke at generobre kampen, og her har Drewes forklaringer på hvorfor.

"I pausen snakker vi om at vi skal gå ind og tippe kampen tilbage til vores fordel, men anden halvleg bliver en rodet affære fra vores side. Vi får nye positioner og også nogle nye spillere på banen, som også ændrer på vores relationer.”

Spillet kom dog ikke til at koste. I stedet endte det som en ægte arbejdssejr, og nu skal der kigges fremad.

”Det var ikke kønt, men det var vigtige tre point. Det giver stadig noget energi og tro på tingene, når vi vinder alligevel, og så kigger vi bare videre nu mod Brøndby-kampen på torsdag,” slutter Drewes.

I rundes øvrige opgør vandt Kolding 5-4 ude over Solrød, der altså har tabt begge sine kampe i 2. division, mens Damsø og Køge spillede 1-1. I toppen har BSF og Kolding begge 12 point, men Kolding fører grundet en bedre målscore, mens BSF fortsat har en kamp i hånden. Herefter er et spring ned til tredjepladsen, hvor Køge har 5 point for fire kampe, samme antal kampe som BSF.

Næste udfordring for BSF er, som nævnt, Brøndby, der kommer på besøg i pokalturneringen. Kampen er rykket til torsdag 15. september, kl. 18, og spilles på ”Kunsten” hjemme i Ballerup. Cirka 40 timer senere skal holdet igen i aktion i 2. division, når Ølstykke, der ligger sidst med 0 point i tabellen, kommer på besøg i Gryden. Den kamp fløjtes i gang lørdag 17. september, kl. 11.