East Mallorca Girls Cup 2019 – 24-28 oktober 2019
Foto: Athletics Club Bilbao og BSF U14

East Mallorca Girls Cup 2019 – 24-28 oktober 2019

Skrevet af: Bo Hillmann
05. november 2019

BSF U14 piger deltog i dette års turnering på Mallorca, hvor flere af europas bedste pigehold på årgangen deltog, herunder kan nævnes Madrid FCF, Valencia, CHERTANOVO ACADEMY (Moskva), PSG, CE Saint Gabriel (Barcelona) mfl.

Vi havde på forhånd ingen viden om vores modstandere som i puljen var Athletic Club Bilbao, Bremen, CE Saint Gabriel (Barcelona) – men forventningerne var store og ikke mindst troen på egne evner.

Dag 1:
Vi ankom til hotellet torsdag formiddag og der var kamp om aftenen 19:50 mod CE Saint Gabriel – en hård modstander at lægge ud med umiddelbart på en dag hvor vi havde været tildigt oppe da vi allerede fløj 6:00. Pigerne fik indlogeret sig på værelserne og bagefter spist noget frokost og derefter var det hviletid inden der igen blev tanket op i depoterne kl. 16:00.

VI blev afhentet i bus og kørt til stadion, hvor pigerne fik den første store oplevelse da modtagelsen var noget anderledes end vi er vant til. Fotografering og bagefter fulgt hen i eget telt hvor der var væske mm til pigerne. Opvarmning i eget område hvor der var bolde og kontaktperson klar til at hjælpe os – kontaktpersonen skulle også have startopstillingen da der var præsentation af starterne på stadion. Masser af nye indtryk for pigerne – men de var gode til at holde fokus og blev ikke påvirket af alt det udenom.

Det var tydeligt at fra første fløjt kunne vi mærke at tempoet var markant højere end i DK og der skulle leveres på et meget højt niveau hvis vi skulle være med. Pigerne leverede en stærk indsats og vinder kampen fortjent 1-0 på et mål af Angelina, nu var vi i gang med turneringen og hvilken åbning for pigerne.

 

Dag 2:

Fredag skulle vi spille de to andre puljekampe, hvor modstanderne var Bremen og Athletic Bilbao og hvor rygterne gik på at i sær Bilbao var skræmmende.
Den første kamp skulle spilles på et andet stadion og her blev vi kort før stadion eskorteret af politiet. Endnu et nyt indtryk til pigerne.
Forberedelsen havde været god – god søvn, depoterne fyldt op med god mad og væske – pigerne virkede godt forberedte og klar mentalt. Vi spiller en rigtig god kamp og er i fuld kontrol mod et godt organiseret tysk hold – Maja bringer os foran 1-0 på et langskud helt oppe i hjørnet, Laura scorer til 2-0 og sidst lukker Liv kampen med et mål til 3-0.

Nu var kvartfinalen i hus og der var lagt op til en kamp om 1. pladsen i puljen om aftenen mod det skræmmende hold fra Bilbao.

Vi blev kørt tilbage til hotellet hvor der skulle tankes op med noget mad og væske bagefter hvile og afslapning på værelserne – igen en rigtig god forberedelse til aftenens kamp som blev Livestreamet på youtube, hvilket betød at alle forældrene hjemme i Danmark kunne se med.

Det blev en kamp som forventet – vi var oppe mod et stærkt hold og der skulle leveres 120% af alle spillere og det gjorde der.

Der var pres på fra start også på tilskuerpladserne hvor deres tilskuere råbte i store dele af kampen med slagsange, fed oplevelse og hvilket engagement fra forældrene. Vi havde også nogle få forældre som hurtigt fandt ud af at der kunne de ikke være med – men det kunne pigerne på banen og de leverede en stærk indsats mod et hold som man kun kan være imponeret over.

Men vi kunne være med og spillede med mod og god energi og ikke mindst ro. Vi var godt organiseret og der var ikke de store chancer i kampen – men Bilbao pressede os og var mest på bolden. Kort før tid får vi en standard situation på midten af deres bane. Andrea server en bold ved bagerste stolpe som Bursac sætter hovedet på og scorer til 1-0. Nu kom Bilbao flyvende og presset var ekstremt men vi stod i mod og spillede stadig med ro og mod til at holde fast i bolden og holder hjem som betød vi gik igennem puljen uden nederlag og uden scoringer i mod os.

Vi skulle nu møde B93 om lørdagen. De var gået videre som bedste 3’er fra deres pulje og der var lagt op til danskeropgør mellem to klubber som endnu ikke har tabt i Liga1 hjemme i Danmark.

Dag 3:

Kvartfinale mod de dygtige piger fra B93 – kampen er der ikke så meget at skrive hjem om udover at de første 8-9 minutter var vi bedst og har et fint udtryk og energi og kommer til en halv chance som måske kunne have ændret kampen. Derefter var B93 bedst og vinder fortjent 3-1.

Vi rammer et meget lavt bundniveau på denne dag og kommer aldrig rigtig i gang – energien, viljen, modet og troen manglede på dagen og den havde B93.

Der var ikke andet end at ønske B93 tillykke med den velfortjente sejr.

 

Resten af dagen fik pigerne fri og de fik shoppet og badet i poolen og lavet en masse andet end fodbold.

Dag 4:
Denne dag skulle de to finaler spilles og vi skulle naturligvis se dem begge.

U14 Finalen stod mellem Madrid FCF og CHERTANOVO ACADEMY (Moskva) – to hold med et meget højt niveau hos alle spillere og nogle store individuelle profiler. Det blev en velspillet finale med højt tempo, højt teknisk niveau og et pasningsspil som man kun kunne nyde samt nogle individuelle ting fra de store profiler, meget imponerende. Madrid vinder 2-1.

U16 Finalen stod mellem Bayern Munchen - Athletic Club Bilbao.
Det var en finale uden den store spænding og høje niveau som i U14 kampen.
Bilbao var i fuld kontrol hele kampen igennem og vinder fortjent.

Efter finalerne fik pigerne igen fri og der stod shopping og badning på programmet igen.
Pigerne hyggede sig på kryds og tværs og sammenholdet og fællesskabet blev styrket endnu mere.

Om aftenen fik vi sat punktum på kvartfinalen og fik sat ord på hvad der gik godt og hvad vi kunne have gjort anderledes. Ligeledes snakkede vi også om al den lærdom vi kunne tage med hjem til Danmark – for der er ingen tvivl om at i sær de spanske hold har nogle ekstra gear ift. De danske hold og det skal vi naturligvis lære af.

Vi fik skabt en relation til Saint Gabriel fra Barcelona, som var vores første modstander. Der arbejdes på noget samarbejde med dem.

Turen var fantastisk på alle måder – Socialt og sportsligt viste det, at når vi rammer niveau spiller vi med mod de store klubber ude i Europa og det er imponerende. Vi har alle lært meget af turneringen spillere såvel som trænere.

Jeg tror på at turen over tid vil give os et nyt udtryk på banen, hvis vi kan tage lærdommen med os.

Dag 5: Tidligt op for at spise morgenmad og derefter afsted mod Danmark.