Allerød stjal sejren til sidst

12. maj 2022

Længe så det ud til at kampen mellem BSF og Allerød ville forblive målløs, men med en Allerød-kasse til sidst, taber BSF terræn i tabellen.

Efter flere kampe med masser af mål var det tid til et møde med Allerød, hvor der i efterårets to opgør samlet blev scoret blot ét mål. Der skulle også gå hele otte minutter før kampens første mulighed opstod, da værternes keeper vurderede Andrea Buurs skud forbi mål, men den endte i stedet på stolpen.

Mens BSF var mest på bolden og arbejdede sig tættere og tættere på mål, var Allerød hurtige på deres omstillinger. Deres indlæg blev dog opsnappet gang på gang, og deres første reelle chance kom først efter en halv time.

Ingen af holdene fik kontrol over kampen og mange afleveringer og lange bolde endte hos modstanderen, ligesom opspilsfejl var ved at blive farlige i begge ender. På trods af dette forblev første halvleg målløs.

Spildte chancer koster til sidst

BSF fortsatte med at være farligst efter pausen. Det første kvarter bød på to større chancer. Sille Lønstrup stod for den største af de to, men omgivet af to Allerød-spillere lykkedes det ikke at få afslutningen bedre placeret, og keeperen parerede skuddet.

Generelt havde begge hold dog udfordringer på banens sidste tredjedel, og fejlafleveringer sendte ofte bolden i retning af modsatte ende.

Med et kvarter igen var Freja Vestfred tæt på skabe en føring med en afslutning tæt på mål, men skuddet blev blokeret.

Allerøds – og kampens – næststørste chance kom godt fem minutter før tid, da et hjørnespark blev lagt ind tæt på målet og blev headet på stolpen, inden den røg over baglinjen.

Desværre kom kampens afgørende afslutning også fra en Allerød-fod, da Sofie Arleth fik bragt værterne foran på en omstilling, hvor hun til sidst lobbede den over Isabella Hansen i målet med blot to minutter igen.

”Vi arbejder ikke som et hold”

Nederlaget var en kold spand vand i hovedet, men selv om BSF længe havde et lille overtag på boldbesiddelsen, så var kollektivet udfordret, og det kom spillet til at lide under.

”Vi arbejder ikke som et hold. Vi er individuelle og vælger hele tiden selv at ville klare tingene. Vi løber ikke for hinanden, så der er ikke backup for hinanden. Ligeså snart man får bolden, dribler man med den ind i 7000 mennesker, og man gider ikke løbe tilbage, når man så mister den. Samtidig er vi er ikke kyniske nok, når vi kommer frem til chancer. Det er som om, vi ikke tror ordentligt på det, når vi kommer derhen, så afslutningerne bliver kun halvhjertede.”

Det er blot tre måneder siden, holdet slog Allerød 9-0 i en træningskamp, men Catrine Gryholt fortæller, at det på flere måder var en anden kamp dengang:

”Vi troede på det dér. Vi var et helt nyt hold, alle ville det på en anden måde end i dag, og så havde Allerød ikke den samme gejst, som denne gang. De prøvede ikke at skubbe op dengang eller lave dybdeløbene på os. Der stod de bare dernede og clearede, inden vi startede forfra igen. I dag skulle vi være bedre til at spille uden om dem og vise, at selv om de har mere energi, kan vi stadig spille rundt om dem.”

Trods nederlaget holder BSF Allerød bag sig og forbliver på tredjepladsen med 12 point, mens Allerød nu er på 10. I toppen er Solrød stukket af med 17 point efter en sejr over Damsø, der fortsat er på andenpladsen med 13 point.

Næste kamp spilles allerede torsdag 12. maj, kl. 19, når Fredensborg kommer på besøg i Gryden. Da vi mødte dem i sæsonens første kamp, vandt vi 5-1, men efter den kamp har begge hold skrabet fire point sammen.