Smalt nederlag mod tophold i målform

Skrevet af: Hakan Abdulovski
24. september 2023

Lørdag d. 23 september skulle vi en tur forbi Birkerød Stadion for at spille en rigtig svær udekamp. Modstanderen var nemlig IF Skjold Birkerød, som efter deres 5 første kampe, kunne finde sig selv på toppen af tabellen med 4 sejre og 1 nederlag, og en målscore på 15-5 - svarende til 3 mål i snit pr. kamp. Samtidig stod de overfor BSF, som på trods for at have lukket færrest mål ind i rækken sammen med Fredensborg BI (4 mål), må se sig selv i midten af tabellen efter 5 jævnbyrdige kampe, som vi har fået 2 sejre, 2 uafgjorte og 1 nederlag ud af.

Vi gør det ikke nemt for os selv, for efter 3 min. af første halvleg laver Skjold Birkerød et mål, som de ikke skulle arbejde alt for hårdt for. Men ligesom vi så det, da vi kom bagud imod Avedøre og Fredensborg, så lader vi det ikke påvirke moralen, og vi forsætter med at spille vores spil. Det udmønter sig i, at Tide i det 20 min. laver et super indlæg, som Malte står helt rigtig placeret til at snitte flot videre med hovedet, og ind i kassen. Efter udligningen er det atter os der er mest målfarlige og kommer frem til flest chancer, lige indtil at dommeren i det 32. min. ser en forseelse der er svær og få øje på, og endda giver Woss et gult kort for. Resten af halvlegen handler derfor om at stå tætte og kompakte, hvilket vi lykkedes med, og går derfor til pause med 1-1, og med følelsen af at vi er det bedre spillende hold.

Det viser vi også at vi er fra 2. halvleg start. Vi lykkedes med flere ting end Skjold Birkerød, og samtidig går der 17 min. før de får deres første skud på mål efter pausen. Men efter yderligere 3 min. ville skæbnen det, at Skjold Birkerød scorer, efter en uheldig sekvens der får bolden til at lande i fødderne på en af deres spillere i offside position. Herfra virker det til, at pusten bliver slået ud af os, for det greb vi havde om kampen smuldrer, og de begynder så småt og få overtaget. Resten af halvlegen byder ikke på nogen mindeværdige situationer fra vores side, og kampen slutter desværre med et nederlag på 2-1. På trods af en svær modstander, og at vi har flere skadet stampspillere i truppen, så gør naturen af de indkasserede mål, samt den sidste 1/4 del af kampen, nederlaget ekstra bittert.

Jeg vil gerne fremhæve Bertram og Juhl, som på trods af ikke at være fyldt 18 år endnu, må tiltræde som starter og udskifter for de netop skadet stamspillere. Det er ikke nemt og spille sin første rigtige sæson i Sjællandserien i så ung en alder, men de skal bare blive ved med at bygge tro på egne evner, for de har begge to et teknisk potentiale, som jeg er sikker på klubben vil få større og større gavn af, i takt med at de får mere kamperfaring.

Der skal også lyde en stor tak til de medrejste fans. I gør det altid lidt nemmere og finde de sidste kræfter, når uret siger 75+ min. Forhåbentligt kan vi give jer en sejr, når vi møder FC Rudersdal hjemme i Gryden d. 30. september kl. 13:30.