BSF sparker 1. division i gang mod Næsby

BSF sparker 1. division i gang mod Næsby

Skrevet af: Nanna Wincentz Ludvig
08. august 2020

1. division starter op for kvinderne i dag, og med kun otte kampe i puljespillet er det vigtigt at hente point i dag, når Ballerup-Skovlunde drager til Odense for at møde Næsby.

Lørdag tages der hul på første runde i 1. division pulje 2, hvor BSF møder Næsby på udebane, og der er allerede vigtige point på spil i første kamp, fortæller træner Kasper Klarskov Nielsen.

”Der er kun otte kampe, og Næsby er en af favoritterne til at tage en af de to pladser videre, sammen med Herlufsholm og os selv. Det nok er os tre, der kæmper om det, vil jeg mene. Derfor er det vigtigt, at vi kommer fra Næsby med point. Om det er et eller tre point, det må tiden vise, men det er i hvert fald vigtigt, at vi kommer derfra med point.

1. division har ændret struktur i år, fordi nedrykningsspillet i ligaen ikke blev færdigspillet i foråret på grund af corona. Den nye struktur betyder, at de to bedste fra hver af de fire puljer efter otte kampe, spiller oprykningsgrundspil om pladser Kvalifikationsligaen, mens de nederste tre fra hver pulje spiller nedrykningsgrundspil.

Næsby er ikke en modstander, som BSF har det store kendskab til på forhånd, og som har skiftet træner siden Kasper Klarskov Nielsen sidst mødte dem, og han har derfor ikke klare forventninger om holdet.

”Men Næsby er kendt for at være et hold med mange dygtige spillere, og som knokler helt vildt hårdt, og med et godt sammenhold mellem nogle spillere, der kender hinanden, men også et hold som har valgt elitefodbolden fra, ved at de træner lidt mindre end de eksempelvis gør i Odense Q, men Næsby stadig et godt 1. divisionshold,” siger træneren.

”En god opstart”

Derudover er der nogle forskelle mellem de to hold, hvoraf den ene tydeligt burde være til BSF’s fordel.

”Vi kommer med et meget ungt hold, mens de har et hold med lidt mere rutine, hvilket nok er den største forskel. Til gengæld kommer vi med nogle kampe i benene fra kvalspillet i foråret, og det håber jeg, man kan se på banen.”

BSF’s unge hold tæller seks spillere født før og tretten spiller født efter årtusindskiftet og har siden Kvalifikationsligaen haft en større tilgang af spillere, mens kun enkelte har forladt holdet, heriblandt Ida Skov Olesen, der er skiftet til fysisk træner. Det har givet ro i opstarten.

”Opstarten har været rigtig god, og det har været rart, at den har været mere rolig i forhold til i vinter, hvor vi mistede rigtig mange spillere. Denne gang har vi haft en opstart, hvor vi har fået spillere, og det er rigtig dejligt. Det har givet en positiv stemning, og man kan mærke at folk er klar. Vi vidste, at det ville blive nogle hårde kampe i foråret, men vi tager også rigtig meget erfaring med videre ind til 1. division og håber på, at vi er godt rustet til det, men det tror jeg også, vi er,” siger Kasper Klarskov Nielsen.

Kampen spilles på Alpi Arena Næsby, lørdag 8. august, kl. 12.00. Scoren kan følges på kvindeliga.dk.