Vinder 4-0 over ligakonkurrenter i Pokalen

Skrevet af: Nanna Wincentz Ludvig
25. august 2022

På blot en halv time lykkedes det BSF med tre mål at fjerne spændingen om sejren, da de tirsdag aften mødte Fredensborg i Gjensidige Kvindepokalen.

BSF startede klart bedst bolden og fik hurtigt lagt et pres og spillet sig til flere chancer. Allerede efter ti minutter kom føringen også, da Fredensborg i et opspil end ikke fik bolden ud af eget felt, inden Sophie Bagger kvikt fik opsnappet bolden og afleveret til Catrine Gryholt, der var alene med keeperen og sparkede den i mål til 1-0.

Blot otte minutter senere kunne holdet juble over endnu en scoring. Emilie Larsen tog et indlæg fra Mathilde Foged Hansen ned i feltet og fordoblede føringen.

Det, der blev målet til 2-0, kunne også være til 3-0 eller 4-0, for chancerne inden målet var store nok til det. Men efter det fik Fredensborg fodfæste i kampen og kom længere frem på banen uden at skabe de helt store udfordringer for Isabella Hansen i målet.

Efter en lille halv time blev drømmene om avancement styrket, da Chioma Chukwuani med et højt spark lobbede bolden over keeperen efter et hjørnespark. Og selv om Fredensborg fortsat kunne spille sig langt frem på banen, var de ikke tætte på at score.

Lukker af for reducering

Anden halvleg fortsatte hvor første slap med skiftende pres. Med en komfortabel føring stod BSF ikke lige så ofte højt på banen. Alligevel lykkedes det at score endnu en gang. Ti minutter inde gentog Catrine Gryholt sin bedrift fra første halvleg, da hun løb i dybden på en spark fra Andrea Buur endnu engang fandt sig alene i en duel med keeperen og vandt.

Med sejren næsten sikret over en halv time før tid, blev det ikke længere til de helt store BSF-chancer. Flere omstillinger løb ud i sandet eller blev vinket for offside i en håndfuld tilfælde.

I den anden ende fik Fredensborg spillet sig frem til endnu mindre et enkelt frispark i en fornuftig position med 20 minutter igen var den eneste standardsituation, de fik spillet sig frem til efter 4-0-målet ud over et hjørnespark i overtiden, og i første omgang landede forsøget i favnen på Isabella Hansen, mens der aldrig kom en afslutning efter hjørnesparket.

Det blev til nogle afslutninger af højre kvalitet imellem de to situationer for Fredensborg, men det lykkedes at holde nullet for tredje kamp i træk.

”Vi er på helt rette vej”

Men en sejr er BSF klar til tredje runde af Gjensidige Kvindepokal mod en endnu ukendt modstander og fortsætter den perfekte sæsonstart med tre sejre på stribe.

”Vigtigst af alt holder vi nullet og tager endnu en sejr i dag. Vi er rigtig dygtige til at sprinte bag bold og stå defensivt, når vi har lavet en fejl og rydde op efter hinanden og ikke mindst sig selv og gå i genpres med det samme. Det er noget, vi har trænet og er virkelig gode til. Vi får også hævet vores tekniske niveau i forhold til kampen mod Damsø, men er stadig ikke helt, hvor vi gerne vil være,” sagde Emilie Larsen efter kampen.

Fredensborg er en af de modstandere BSF har mødt flest gange de seneste par år og kan se frem til to møder mere de kommende måneder i 2. division, og derfor betyder tirsdagens resultat også noget i jagten på sæsonens mål, slår ”Mil” fast.

”Der er noget jo signalværdi i, at vi slår et hold, vi også skal møde i ligaen. For os har vi et mål i sæsonen, og det er at vi skal rykke op i 1. division og have det sjovt der. Det er kun godt, at vi kan slå et hold fra vores egen pulje med 4-0 og have muligheden for at have gjort det til endnu mere. Det viser, at vi er på helt rette vej.”

Selv kom Emilie Larsen også på tavlen til stor glæde for ikke mindst sig selv.

”Jeg har haft lidt af en måltørke, men er kommet frem til nogle gode chancer og er begyndt at placere mig bedre og bedre på den sidste tredjedel, så da jeg endelig får proppet den ind, er det en kæmpe forløsning. Det er pissefedt endelig at kunne bidrage på den måde også,” slutter hun.

Næste rundes modstander findes, når der trækkes lod 31. august. Næste kamp i 2. division skal også spilles på den anden side af den dato, nærmere bestemt lørdag 3. september, når Solrød lægger græs til. Kampen spilles på Solrød Idrætscenter og fløjtes i gang kl. 11.30.