Ida Skov Olesen går fra spiller til fysisk træner
Foto: FN Sportsfoto

Ida Skov Olesen går fra spiller til fysisk træner

Skrevet af: Nanna Wincentz Ludvig
02. august 2020

Ida Skov Olesen er tiltrådt som fysisk træner for Kvindesenior samt lignende roller andre steder i klubben. Samtidig stopper hun som spiller på Kvindesenior efter sin tredje korsbåndskade.

Et velkendt ansigt tilføjes til Kvindeseniors trænerstab. Ida Skov Olesen, der længe har spillet for holdet, er nemlig blevet ansat som fysisk træner for truppen efter et ufrivilligt stop på banen.

”Det er en ny og spændende rolle, som jeg glæder mig til at komme i gang med, samtidig med at jeg stadig får lov til at være i fodboldverden og være sammen med pigerne i truppen, som er nogle rigtig gode mennesker. Jeg glæder mig til at give tilbage til fodbolden og være med til at optimere pigernes fysiske kompetencer og forhåbentligt lave en masse skadesforbyggende træning med dem, så de ikke havner i min situation,” siger hun.

Situationen for Ida Skov Olesen er, at hun i maj rev sit korsbånd over for tredje gang, og denne gang kommer hun ikke til at tørne ud til kamp igen.

”Da jeg rev mit korsbånd over for tredje gang, skulle jeg træffe valget mellem en operation og et længere genoptræningsforløb, før jeg kunne komme tilbage på banen igen, eller tænke langsigtet og tænke på livet ved siden af og efter fodbolden. Det var et meget svært valg at træffe og en hård erkendelse, at mine knæ ikke egner sig til at spille fodbold, og slet ikke på eliteplan.”

Uddanner sig til fysioterapeut

I en alder af blot 23 år er den aktive karriere på banen derfor slut, og efter 20 år med fodbold er det ikke nemt at stoppe. Så for nu er farvellet til både fodbold og BSF derfor udskudt.

”BSF har heldigvis åbnet deres arme og sagt, at de ønskede at finde en ny rolle til mig i klubben og i truppen, hvilket jeg er ekstremt taknemlig for. I samarbejde med Kasper (træner red.) og Maale (sportschef red.) fandt vi frem til, at med al min skadeserfaring og dét, at jeg er ved at uddanne mig til fysioterapeut, passede godt til en rolle som fysisk træner for truppen samt assistere den fysiske træner på vores ungdomshold og assistere fysioterapeuten i klubben,” fortæller hun.

Løsningen med at få Ida ind i trænerstaben, sætter kvindeholdets træner Kasper Klarskov Nielsen også pris på.

“Det er med blandede følelser at velkomme Ida i trænergruppen. Jeg føler virkelig med hende i forhold til at være tvunget til fodboldstop, og derfor er jeg også rigtig glad for, at vi kan fastholde hende omkring truppen, fordi hun også altid har bidraget enormt til fællesskabet. Når jeg samtidig kan se, hvor glad Ida er for at kunne fortsætte på denne måde i et studierelevant job, er jeg sikker på det bliver til stor gavn for både trup, trænerstab og klub,” siger han.

Tilbage står Ida derfor også med en stor taknemmelighed.

”Det betyder meget for mig, at jeg stadig må være en del af klubben, selv om det ikke er som fodboldspiller,” slutter hun.