God præstation giver 1 point mod Østerbro

Skrevet af: Nanna Wincentz Ludvig
25. oktober 2023

Velspillet defensiv og godt pres lagde grundstenene for lørdagens 0-0-resultat mod Østerbro. Det sidste manglede dog stadig for, at BSF kunne tage alle tre point med hjem.

Fra start var BSF gode til at få lagt et højt pres og generobre bolden, selv efter indkast og målspark. Kampens første chance var derfor også til BSF, da Emma Drewes fik afsluttet over målet efter ti minutter.

Der blev ikke foræret nogen chancer til Østerbro, og når de stak af på en omstilling, var BSF hurtigt på plads i defensiven. Lørdagens værter stod ligeledes godt i defensiven og gjorde det svært for BSF at omsætte de høje pres til afslutninger.

Østerbro kom længere frem på banen i takt med, at halvlegen skred frem, men havde ligeledes svært ved at få det til at munde ud i chancer, og derfor blev der ikke scoret før pausen.

Større, men færre chancer efter pausen

Allerede få minutter inde i 2. halvleg kom to chancer, der var større end dem, der havde været før pausen. Efter et hjørnespark fik Sophie Borre sparket bolden på målets sammenføjning, og få minutter efter var Østerbro tæt på en føring, men Lærke Rasmussen greb bolden sikkert på stregen.

Østerbro var bedre til at holde på bolden efter pausen, hvilket efterlod BSF til at udnytte mulige omstillinger, men først og fremmest tage sig af de defensive pligter.

Mens de første minutter efter havde pausen, bød på flere chancer, var det så småt med dem efterfølgende. De fleste afslutninger kom langt ude fra og var ingen udfordring for keeperne.

I kampens tillægstid var Østerbro tættest på at snuppe de tre point, først fik Lærke Rasmussen vippet en god afslutning ud til hjørnespark, der blev efterfulgt af endnu et, som blev clearet. Kampens sidste spark var i sidenettet, men BSF kunne altså tage fortjent hjem med det ene af pointene.

”Det kunne snildt være endt med en sejr”

Efter kampen var der stor tilfredshed med indsatsen på banen, også selv om det allersidste manglede til at få det fulde pointudbytte.

”Vi spiller en god første halvleg og får spillet rundt om deres pres, og det er os, der er mest i boldbesiddelse. Vi står godt sammen som hold og kæmper for hinanden, som også er med til, at vi får det ene point. Så mangler vi lige det sidste med at få skudt den ind, men det er noget, vi må arbejde med på træningsbanen,” sagde Sophie Borre efter kampen.

Det er netop den offensive del, som der gennem efteråret har været udfordringer med, og lørdag var også en af de dage, hvor det allersidste manglede.

”Vi kommer frem til nogle chancer, men vi mangler på den sidste tredjedel af banen, den sidste aflevering, som gør, vi kan få den i målet. Det har også noget at gøre med timing. Men vi kommer frem til mange chancer, og det kunne snildt også være endt med en sejr, der også ville have været fortjent,” sagde Sophie Borre.

Både det hentede point og at være tæt på to mere giver også tro på mere.

”Resultatet betyder noget, både for gejsten på træningsbanen, men også fordi vi jo ikke har fået så mange point. Det viser jo, at det vi træner, kan give point i den anden ende,” slutter Sophie Borre.

I rundens øvrige opgør hentede Varde et point på hjemmebane efter 1-1 mod OB Q, mens Næstved med 2-0 gav B.93 sæsonens første nederlag. I den sidste kamp vandt ASA 1-0 over Sundby. Næstved har derfor overhalet Østerbro, der nu indtager fjerdepladsen med 18 point. ASA følger efter med 11 point, mens BSF har 8 på sjettepladsen. Dermed er et også tæt på sikkert, at BSF ender i bund-4 og skal spille 1. division slutspil til foråret.

Det kan blive afgjort, når BSF lørdag 28. oktober spiller ude mod Varde, som lige nu har syvendepladsen. Kampen spilles på Vestjysk Bank Stadion med kickoff kl. 14.