Sikkert videre til 2. runde i Kvindepokalen

12. august 2021

Hele fem spillere fik debut, da Ballerup-Skovlunde onsdag aften slog FB ud af Kvindepokalen med 4-0 på fire forskellige målscorere.

Turneringssæsonen 2021/22 blev åbnet med 1. runde af pokalturneringen på udebane mod FB. Allerede fra start havde et par nye navne fundet vej til startopstillingen. Emma Gylling besatte højre back, mens Julie Daae tog sig af modsatte side.

Der var dog mere arbejde til dem i opspillet end i egentligt forsvarsarbejde. BSF sad på store dele af spillet og fik også spillet sig frem til flere afslutninger. Den første store chance faldt efter 20 minutter, da Sophia Nordbys drøn ramte overliggeren.

Ti minutter senere kunne et godt indlæg af Sophia Nordby have givet føringen, men Caroline Jacobsen ramte skævt og headede over. Minuttet senere var Sofia Weatherall også tæt på. Hendes skud ramte stolpen.

Flere chancer fulgte i de efterfølgende minutter, og til sidst kom den ind. Det gjorde den endda to angreb i træk. Først scorede Emilie Stolzenbach til 1-0, og knap var bolden sat i gang igen, før Marlene Larsen med et fladt langskud øgede til 2-0 små ti minutter før pausen.

Ingen slinger i valsen trods sikker føring

Efter pausen kom endnu tre nye spillere i truppen på banen. Tanya Arngrimsen, der er en gammel kending på holdet, fik spilletid fra start, mens Smila Bornung-Hilker Malling og Charlotte Skoven fik i løbet af halvlegen.

Det gode spil fra første halvleg fortsatte, og selv om FB fik sat sit spil bedre sammen, var det BSF, der fortjent øgede føringen. Ti minutter inde kunne Sille Lønstrup sikkert lægge den ind til 3-0, og fire minutter senere scorede Sofia Weatherall til 4-0.

Muligheden til 5-0 kom også yderligere nogle minutter senere, da BSF blev tildelt straffe efter en tackling i feltet, men Mie Petersen i værternes mål gik til den rigtige side og reddede Pernille Larsens skud.

Udbygningen kom ikke, men FB fik heller ikke gang i deres afslutninger. BSF var derfor sikkert videre til pokalturneringens 2. runde, efter en kamp, de aldrig rigtig var i fare for at tabe.

”Vi bliver ved med at presse”

Der var tilfredshed hos spillerne efter kampen, og Charlotte Skoven fremhæver de mange chancer, holdet fik skabt, selv om de lige skulle op i omdrejninger til at starte med.

”Vi spiller lidt langsomt i starten, men så får vi gejsten frem og får sat tempo, og så kører det bare, især efter de første to scoringer. Vi bliver ved med at skabe chancer, holder intensiteten langt ind i kampen og bliver ved med at presse dem og spille på deres banehalvdel, og det er rigtig positivt,” sagde hun efter kampen.

Charlotte fik selv 30 minutter på banen i sin debut og var naturligvis glad for at komme i gang.

”Det var fedt at få debut. Det er rart at få den kamp overstået, hvis man kan sige det. Det gik godt i dag, og jeg er glad for min indsats, og så kan jeg bygge videre på den til næste gang,” slutter hun.

Det er ikke afgjort, hvem BSF møder i næste runde af pokalen, men helt sikkert er det, at 2. division sparkes i gang lørdag 14. august kl. 11.00 hjemme i Gryden. Modstanderen er Østerbro, som også var modstanderen i sidste kamp før sommerferien. Der er derfor mulighed for at revanchere nederlaget på 2-3 i Fælledparken.