Cheftræner: ”Vi skal fuldende oprykning til 1. division”
Foto: Nanna Wincentz Ludvig

Cheftræner: ”Vi skal fuldende oprykning til 1. division”

02. april 2023

Søndag går det løs med første runde i 1. divisions slutspil, som BSF kvalificerede sig til ved at vinde sin 2. divisionspulje i efteråret. Cheftræner Mikkel Bjerregaard Årosin giver en status før sæsonstart.

Efter et forrygende efterår skal BSF Women endelig høste sin gevinst, når holdet søndag tager hul på 1. division slutspillet. Seks hold kæmper om fire pladser i næste sæsons 1. division, og målet er, at BSF får en af dem, fortæller cheftræner Mikkel Bjerregaard Årosin.

”Det overskyggende mål for denne halvsæson er at fuldende oprykningen til 1. division. Det betyder, vi skal i top 4, og hvis det sikres, så må vi kigge på at ende så højt som muligt. Derfor skal vi være et rigtig godt fodboldhold, som kan regne med hinanden. Derudover er det fortsat mit mål som cheftræner at skabe stor tydelighed i hvad vi gør. Slutteligt skal vi værne om det rigtig gode træningsmiljø, vi har fået skabt, så alle kan udvikle sig. Dette skal nok skabe resultaterne på både kort og lang sigt.”

De gode resultater har også smittet af på størrelsen af truppen. Her har kun enkelte sagt farvel til førsteholdstruppen, mens flere er kommet til. De nye spillere tæller blandt andet klubbens U18-spillere, der allerede har fået deres debut for seniorholdet, og tilbagevendte spillere med Kvindeliga-erfaring. Hele truppen kan du se her. Desuden kan der vende flere spillere tilbage senere på sæsonen, teaser Mikkel.

”Vi har fået 5 tilføjelser til truppen, som kommer med meget forskellig historik. De skal forhåbentlig komme ind med både erfaring og lidt ekstra kvalitet til vores i forvejen meget stærke miljø. Derudover ventes der også en række velkendte spillere tilbage i maj, når de kommer hjem fra en tur på college.”

”Vi vil gøre alt”

Som et led i forberedelserne i vinterpausen var holdet for en måned siden på træningslejr i Barcelona. Her blev både det spillemæssige og det sociale dyrket.

”Vi havde en rigtig god træningslejr, som har været utrolig god for truppen. Jeg synes, vi fik arbejdet de forskellige faser igennem, så vi som enhed kan arbejde hen mod at skabe fodboldkampe, der spilles på vores præmisser.”

Meget er også prøvet af i træningskampe op til turneringsstart, og her er pre-season gået efter planen, slår Mikkel fast.

”Vi har resultatmæssigt leveret lidt blandet, men der er altid mange ting, som spiller ind i træningskampe, der gør det svært at måle sig præcist. Det gælder eksempelvis relationer i forhold til hinanden og om modstanderen bruger sin stærkeste opstilling. Vi havde en rigtig god træningskamp i Næstved, som gør os fortrøstningsfulde frem mod turneringstart.”

Kampen mod Næstved, der lørdag tog hul på Kvindeliga Kvalifikation med en sejr, endte 2-2.

Søndag skal det gode forarbejde forhåbentlig også vise sig, når der er point på spil. ASA, Aarhus, der er den anden 2. divisionspuljevinder, er den første modstander og indleder en måned med udebanekampe. Først 6. maj kommer slutspillet til ”Gryden”, og indtil da gælder det om at skrabe point sammen.

”Vi vil gøre alt for at stå så stærkt som muligt i tabellen, når vi vender hjem til ’Gryden’,” slutter Mikkel.

Første kamp spilles søndag 2. april, kl. 13 på Koncenton Park. Du kan få kampopdateringer ved at følge @BSFWomen på Instagram.