4-2-sejr sætter flot punktum i forårssæsonen

13. juni 2022

Inden sæsonafslutningen havde BSF vundet mindst én kamp over de øvrige hold i puljen, undtagen Allerød. Det blev der lavet om på lørdag, da BSF sendte dem ud af 2. division.

Ovenpå sidste uges storsejr mod Fremad Amager skulle sæsonen sluttes af mod Allerød, der havde behov for ét point for at sikre overlevelse uafhængigt af rundens øvrige resultater.

BSF startede med et boldovertag, men uden det førte til farlige afslutningsmuligheder. Det gav også muligheder for omstillinger til Allerød, der ofte tøvede for længe i deres afslutninger til at komme i nærheden af at tage føringen.

Det lykkedes BSF at skærpe skarpheden på den sidste tredjedel og skabe chancer, godt hjulpet på vej af flere tilkæmpede hjørnespark. Efter 38 minutter var det også et hjørnespark, der gav føringen, da Catrine Gryholt headede den i mål.

Det blev også til 2-0 i første halvlegs overtid, da Sofia Weatherall sparkede den ind bag keeperen.

To straffespark og en hektisk afslutning

Traditionen tro med sidsterundekampe blev de tre kampe i puljen sat i gang samtidig. I opgøret mellem Fredensborg og Fremad Amager var førstnævnte foran med 6-0 ved pausen. Kombineret med BSF’s 2-0-føring var Allerød blot to mål fra den forkerte side af stregen.

Derfor var det et tydeligt målsøgende Allerød, der kom ud til anden halvleg. De var mere offensive på bolden og lagde deres pres højere.

Da kampen rundede en time var Allerød igen ved at søge mod mål, da en spiller bliver væltet i yderkanten af feltet, og dommeren resolut pegede på pletten. Gæsternes Amanda Nielsen sparkede til højre, men Lærke Rasmussen gik til modsatte side og blev passeret.

Allerød jagtede nu blot et enkelt mål, men deres høje pres gav også plads til omstillinger. Og med et kvarter igen pegede dommeren endnu engang på pletten. Denne gang fordi Sille Lønstrup var blevet fældet i feltet. Catrine Gryholt tog ansvaret for at sparke, og selv om gæsternes keeper gik til den rigtige side, satte hun bolden yderligt og scorede til 3-1.

I den anden kamp havde Fredensborg øget føringen, og derfor havde Allerød et kvarter til at score to gange for at sikre overlevelse, og det gjorde kampen hektisk. De muligheder, det gav BSF endte flere gange med offsidekendelser, der igen gav Allerød chancer.

Få minutter efter målet kunne Allerød løbe en kontra, og Lærke Rasmussen valgte at gå langt ud af buret for at gå den i møde, men blev snydt, og i stedet kunne Freja Nissen give Allerød en livline med en reducering til 3-2.

Spillet fortsatte hektisk, men BSF pressede på for ikke at lade sejren glide dem af hænde, og til sidst bar det frugt. Sille Lønstrup øgede forspringet til to mål, da kun tillægstiden var tilbage, og så kunne sæsonens sidste kamp køres hjem.

”Det betyder mega meget for os”

Ønsket om at slå Allerød var til stede allerede inden kampen, men som det ofte har været gældende i sæsonen, tog det lidt tid inden spillet og motivationen gik hånd i hånd.

”Efter et nederlag til dem sidst vil vi gerne vise, at vi også kan slå dem. Og vi starter egentlig rigtig godt ud i de første fem minutter, hvorefter vi kan mærke, at Allerød også har noget at kæmpe for. Vi begynder at gå lidt i panik over nogle situationer, hvor de kommer hårdt, men efter et kvarter begynder vi at spille bedre sammen, og vi begynder at løbe for hinanden. Jeg tror også, at vi har mere at kæmpe for,” siger Freja Vestfred efter kampen.

Oppe med to mål ved pausen var gameplanen for anden halvleg at kæmpe videre, men også at nyde sæsonens sidste kamp. To straffespark, som begge kunne diskuteres ifølge Freja Vestfred, ændrede sammen med Allerøds andet mål kampbilledet.

”De får blod på tanden efter deres straffe, og vi kommer ikke til vores spil, som vi gerne vil, fordi de begynder at presse på. Vi begynder at falde lidt i fælden og gå lidt i panik, fordi vi kun har et mål mere. Så vi mister lidt i vores spil, og bolden skal bare fremad, men vi får et mål, og det giver os et pusterum.”

Med sejren slutter BSF sæsonen på den andenplads, der allerede var så godt som sikret efter forrige runde. Og efter et forår med op- og nedture er der stor glæde ved at slutte med en sejr.

”Det betyder mega meget for os. Vi starter sæsonen ud med en fin 5-1-sejr, men vi taber nogle dumme point undervejs. Blandt andet taber vi til netop Allerød og Damsø. Så det var vigtigt for os at vise, at vi hører til i toppen, og det skal vi også vise efter sommerferien,” slutter Freja Vestfred.

Solrød vinden foråret og ender fire point over BSF, efter deres sejr over Damsø, som har seks point færre end BSF på tredjepladsen. Fredensborg redder sig akkurat efter en storsejr over Fremad Amager. Dermed bliver det et farvel til Allerød og Fremad Amager i 2. division.