Den længste pause er endelig slut
Foto: Nanna Wincentz Ludvig

Den længste pause er endelig slut

Skrevet af: Nanna Wincentz Ludvig
04. juni 2020

Efter to måneders pause genoptog spillerne træningen for få uger siden. Pigerne er glade for at være tilbage på banen selv om coronavirussen har sat sit præg på træningen.

”Det er nok den længste pause, jeg har haft fra fodboldbanen, så det har givet rigtig meget energi at være tilbage,” siger Sophia Nordby.

Træningen ser dog anderledes ud end før den lange pause, hvor pigerne har måtte nøjes med hjemmetræning. Spillerne er opdelt i to grupper, så forsamlingsforbuddet overholdes, og samtidig var det en genopstart uden visheden om hvorvidt sæsonen ville blive gennemført.

”Træningen har været alternativ efter vi er startet op, fordi vi fra start ikke måtte have kontakt. Men vi har hele tiden trænet med troen på at turneringen blev genoptaget, så vi kan være klar til kampstart,” fortæller Sophia.

Fokus var derfor i første omgang på at få spillernes fysik på plads igen.

”Vi har haft fokus på at få det fysiske på plads igen, for selv om vi har hjemmetrænet og fulgt vores programmer, så er det noget andet at træne på denne måde. Benene var lidt tunge lige til at starte med, men der har været meget ’fys’ og massage ind over, så vi undgår skader,” siger Sabine Sørensen.

Træningen har også bragt dem tilbage i Gryden, hvor træningen er blevet afholdt de sidste par uger.

”Det er fedt at være tilbage i Gryden. Det giver både plads og ro at være her, hvor vi igen snart skal spille kampe,” siger Daniella Diaz.

Kampene har været savnet

Også træner Kasper Klarskov Nielsen er glad for at være tilbage på banen igen.

”Det er godt at være tilbage igen og i gang med træningen. Det er noget andet end hjemmetræningen, og man kan godt mærke på spillerne, at de er glade for at få det sociale igen. Det føles lidt som endnu en opstart, men de er i bedre form nu, end ved genopstarten efter nytår,” siger han.

Afklaringen om Kvalifikationsligaen kom først på plads i sidste uge, og tiden i uvished har han og spillerne brugt på at finpudse færdigheder og generelt blive dygtigere.

”Det har været dejligt, at vi i en rum tid bare har kunnet fokusere på det uden at blive påvirket af, hvordan kampene går, eller evaluere dem. Men i sidste ende har vi alle savnet at spille kampe. Det er det, vi spiller fodbold for, og det er også der, den største læring sker,” siger Kasper.

Første runde af Kvalifikationsligaen starter på lørdag, hvor vi hjemme tager imod AaB kl. 14.00.