Både mål og point i 1. division

26. august 2020

Det lykkedes Ballerup-Skovlunde at hente sæsonens første point, da holdet spillede 1-1 på udebane mod Fredensborg BI. Rebecca Haren bragte samtidig BSF på måltavlen i 1. division

Sæsonens første hverdagskamp bragte BSF til Fredensborg Her startede kampen ud med skiftende angreb mellem de to hold, mens de mærkede hinanden af, uden at nogen af holdende kom frem til egentlige afslutninger.

Efter seks minutter lykkedes det BSF at skabe kampens første chance med en velspillet offensiv, hvor Rebecca Haren modtog bolden foran mål, men Fredensborgs målmand kom i vejen for en scoring.

Presset blev efterfulgt af flere, uden den største succes. For eksempel røg pigerne et par gange i offsidefælden.

Efter ti minutter blev BSF tilkendt frispark uden for feltet efter hånd på bolden. Dødboldsituationen blev ikke udnyttet, da Sille Lindqvist på det efterfølgende frispark sparkede bolden over mål.

Fredensborg kom bedre ind i kampen, hvor de formåede at få flere afslutninger, der alle var langt fra mål eller for svage til at blive farlige.

Efter 20 minutter fik Fredensborg tildelt straffespark efter spiller blev væltet i feltet. Det omsatte Fredensborgs Sofie Mikkelsen til en 1-0-føring til hjemmeholdet, da hun skød bolden oppe i hjørnet.

BSF lod sig ikke tryne af at komme bagud og fortsatte med fine pres for at få en udligning, selv om Fredensborg også fik mere tur i deres offensiv.

Efter en lille halv time lykkedes jagten, og Rebecca Haren fik scoret både sit første mål for holdet og første mål i BSFs nye eventyr i 1. division.

Udligning gav pigerne mere blod på tanden, og de kom tættere på målet i de efterfølgende angreb, og selv om Fredensborg ikke kunne holdes fra angreb. Det blev dog ikke til flere mål i første halvleg.

Kontrol og gode løb, men ingen mål

Anden halvleg var kun 20 sekunder gammel, da BSF havde sin første chance, der blev fulgt op af to dødbolde på de efterfølgende hjørnespark, der begge endte uden for målet.

Efter en actionfyldt start foregik spillet i højere grad på midten, men med BSF i primær boldbesiddelse.

Ti minutter inde i halvlegen var det Fredensborgs tur til at få et hjørnespark. Og selv om bolden kom ind i klumpen af spillere foran mål, fik Amanda Brunholt sikkert afværget først afslutningen og senere riposten.

BSF var heller ikke uden mulighed for at sikre en føring med flere gode løb, men fint målmandsspil forhindrede løbene i at blive til chancer.

Med et kvarter igen genvandt BSF for alvor kontrollen med kampen med lange og gentagende pres og hurtige tilbageerobringer, når bolden faldt på Fredensborgfødder.

Hen mod slutningen fandt Fredensborgs pres også retningen af målet. Heller ikke her blev farligt, idet BSFs forsvar igen var gode til at rydde op.

Pauseresultatet 1-1 blev også kampens resultat, og dermed fik BSF sit første point i 1. divisions pulje 2.

”Hul på bylden”

Et point var ikke nok til at finde et stort smil frem hos spillerne, der fortsat går efter fuldt udbytte, når de går på banen, selv om der stadig var ros til eget spil.

”Vi står bedre sammen som hold i kampen, men vi mangler fortsat på den sidste tredjedel for at få det andet mål og vinde. Men det er positivt, at vi alle går helt ind i kampen og står som ét hold,” siger Karoline Petersen.

Det gode sammenhold afspejlede sig blandt andet i godt forsvarsspil, hvor det i tirsdagens kamp lykkedes holdet ikke at indkassere et mål i åbent spil.

”Vi får presset dem godt, så de kun kommer med nogle lange bolde, som vi er nødt til at hente. Den eneste store chance, de reelt har, er i anden halvleg, hvor Amanda får afværget hjørnesparket,” fortæller Karoline Petersen.

Det lykkedes som bekendt at score sæsonens første mål, og det, håber Karoline, kan få en god indvirkning på holdets kommende kampe.

”Nu har vi fået hul på bylden, så forhåbentlig bliver det nemmere næste gang, så vi kan få scoret nogle stykker mod Herlufsholm,” slutter hun.

I rundens anden kamp vandt Herlufsholm 5-0 over Solrød, der spillede hele kampen med en markspiller i målet, mens Næsby sad runden over. Tirsdagens uafgjorte resultat placerer fortsat BSF på puljens sidsteplads, men med mulighed for at avancere allerede i weekenden.

Allerede lørdag venter BSFs næste kamp, hvor Herlufsholm kommer på besøg i Gryden. Kampen spilles lørdag 29. august kl. 13.30.