"Ingen spillere skal være i tvivl om, hvad vi vil, når vi går på banen"
Foto: Nanna Wincentz Ludvig

"Ingen spillere skal være i tvivl om, hvad vi vil, når vi går på banen"

Skrevet af: Nanna Wincentz Ludvig
01. april 2022

Endelig skal der igen spilles kampe af BSFs kvindeseniorhold. Cheftræner Mikkel Bjerregaard Årosin giver derfor her en status og fortæller om forårets mål.

Lørdag går slutspillet endelig i gang i 2. division. Der er over fire måneder siden holdet rundede efteråret af med en 2-0-sejr over Damsø og tog andenpladsen i 2. divisions pulje 1. Mange nye ansigter er kommet til truppen, mens andre har forladt klubben eller fået nye roller. Et af de nye ansigter er først og fremmest Mikkel Bjerregaard Årosin, der i januar blev cheftræner efter at have haft samme rolle for BSF’s U18. Han havde derfor på forhånd et godt kendskab til truppen.

”Jeg vidste nogenlunde, hvad der skal forbedres for, at vi kan skubbe BSF’s førstehold i den rigtige retning, og vi har set gode ud i både træningskampe og træninger, selv om vi stadig har lidt efterslæb på nogle skader og et par stykker, der har været ude at rejse.”

Andre nye ansigter tæller flere tidligere ungdomsspillere i klubben, hvor blandt andre forsvarspiller Freja Vestfred og keeper Isabella Hansen allerede har haft deres debut på holdet i en turneringskamp. Freja var endda en af målscorerne i sæsonafslutningen mod Damsø. Derudover er der kommet spillere til med mere erfaring på seniorniveau.

”Vi har tilføjet “Dani” (Daniella Diaz), som har været i klubben før. Hun er med til at skabe større kvalitet i vores opbygningsspil. Og så lykkedes det os at tilføje “Gryde” (Catrine Gryholt), som jeg tidligere har arbejdet sammen med i FC Nordsjælland. Hun står for noget stabilitet med rigtig mange seniorkampe i Kvindeligaen. Det passer godt sammen med de nye spillere fra vores ungdomsafdeling, hvilket er en del af vores strategi fremadrettet. De har gjort det virkelig flot i opstarten.”

I forlængelse af strategien er der derfor også fokus på at skabe en bedre harmoni i seniorafdelingen i form af et bedre samarbejde med andetholdet samt ungdomsafdelingen.

”Vi skal være i stand til at vinde rækken”

Med efterårets andenplads fører BSF allerede slutspillet, fordi Østerbro qua deres førsteplads spiller med i 1. divisions slutspil, og de tilbageværende hold i 2. division har fået point efter deres placering. BSF har 5 point, mens Solrød har 4, Damsø 3 og så videre. Forspringet er derfor kun lille, inden kampene begynder, men der er klare forhåbninger til at holdet også slutter der, når sidste kamp er spillet 11. juni.

”Vi skal være i stand til at vinde rækken, men vores mål med foråret er også at få en meget tydelig måde at spille på. Ingen spillere skal være i tvivl om, hvad vi vil, når vi går på banen. Vores intensitet i både træning og kamp skal hæves, og i kampene skal vi være i stand til at dominere både med og uden bolden. Jeg modtog et hold, som ikke var helt klar til at gå i kamp for hinanden. Vi er et bedre sted i dag, men har stadig noget vej at gå.”

Første kamp spilles på udebane mod Fredensborg lørdag 2. april, kl. 11. Forårets første hjemmekamp er ugen efter, når Solrød kommer på besøg lørdag 9. april, kl. 11.

Hele truppen og staben omkring finder du her.